Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Βρέθηκε άγαλμα Σφίγγας

383 Views
Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Βρέθηκε άγαλμα Σφίγγας Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Βρέθηκε άγαλμα Σφίγγας

 


Ένα άγαλμα Σφίγγας, κατασκευασμένο από ψαμμόλιθο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στην πόλη Ασουάν, στη νότια Αίγυπτο.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του BBC, το άγαλμα με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού, ήρθε στο φως, τη στιγμή που εργάτες φρόντιζαν για την άντληση υδάτων από το φαραωνικό ναό Κομ Όμπο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων, το σπουδαίο αυτό εύρημα ύψους 38 εκατοστών και διαμέτρου 28 εκατοστών, πιθανόν να χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο και τη δυναστεία των Πτολεμαίων, που κυβέρνησαν την Αίγυπτο από το 305 πΧ μέχρι το 30 πΧ και την ρωμαϊκή κατάκτηση της Αιγύπτου.

Η Σφίγγα αντιπροσώπευε την βασιλική εξουσία στη φαραωνική Αίγυπτο συνδυάζοντας την σωματική δύναμη ενός λιονταριού με την ανθρώπινη εξουσία ενός βασιλιά. Η διασημότερη είναι η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας.
Ο γενικός διευθυντής του τμήματος αρχαιοτήτων του Ασουάν, Άμπντουλ Μονέιμ Σαϊντ, δήλωσε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες στη Σφίγγα για να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευσή της.

Αξιοσημείωτο πάντως, είναι το γεγονός ότι στον ίδιο ναό, βρέθηκαν πρόσφατα δύο ανάγλυφα από ψαμμόλιθο του βασιλιά Πτολεμαίου.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΑίγυπτοΣφίγγα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καλοκαίρι στο Μέγαρο - Live εκδηλώσεις στην πλατεία.
Καλοκαίρι στο Μέγαρο - Live εκδηλώσεις στην πλατεία.
με 0 Σχόλια 1277 Views

 Tο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης επιστρέφει στις ζωντανές εκδηλώσεις και καλεί όλο το κοινό, που το τελευταίο διάστημα στερήθηκε τη συγκίνηση των συναυλιών, να απολαύσει ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ποικιλία και περιεχόμενο.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή