«Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» στη ΔΕΘ

198 Views
«Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» στη ΔΕΘ «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» στη ΔΕΘ

 «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» στη ΔΕΘ

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017,το Τμήμα Ιατρικής και ειδικότερα το Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, θέλοντας να συμβάλλει επιπρόσθετα στην ολοκληρωμένη παρουσία και εξωστρέφεια του Ιδρύματος, παρουσιάζει μια πρωτότυπη και μοναδική Έκθεση Πινάκων με τίτλο «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» η οποία θα είναι επισκέψιμη καθ’όλη τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. στο Περίπτερο 14 (Αίθουσα ACADEMIA).Η Έκθεση περιλαμβάνει ιστολογικές μικροσκοπικές εικόνες ρουτίνας, όπου τα ανθρώπινα κύτταρα σχηματίζουν παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής. Εικόνες που δηλώνουν ότι, η ψυχρή Ιατρική Επιστήμη συναντιέται και φλερτάρει με την Τέχνη με τρόπο πρωτότυπο και μαγικό.

Περιλαμβάνει, επίσης, μοναδικές εικόνες, που προκύπτουν από φυσαλίδες αέρα, κόλλα και σωματίδια σκόνης, που εγκλωβίζονται μεταξύ της αντικειμενοφόρου πλάκας και της καλυπτρίδας κατά την προετοιμασία και επεξεργασία των ιστολογικών τομών.

Κάποια από τα έργα έχουν βραβευθεί σε εκθέσεις αντίστοιχου περιεχομένου κι έχουν αποσπάσει άριστες κριτικές. Ενώ, κάποια άλλα, έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση του ερευνητικού έργου του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας σε επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή ή Ελληνικά περιοδικά με κριτές ή σε συνέδρια αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου. Κυρίως, όμως, πλαισιώνουν τις διαλέξεις προς τους φοιτητές Ιατρικής για την καλύτερη κατανόηση της ιστολογικής δομής των ιστών του ανθρώπινου οργανισμού.Υπεύθυνη, εμπνευστής και δημιουργός της Έκθεσης είναι η κα Λαμπροπούλου Μαρία, Αν. Καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. η οποία στα πλαίσια των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00΄ – 18.00΄μ.μ. στο Περίπτερο 14 (Αίθουσα ACADEMIA), θα παρουσιάσει τα έργα με την ομιλία: «Τα ανθρώπινα κύτταρα ως άλλοι πίνακες ζωγραφικής».

Σύμφωνα με την κα Λαμπροπούλου, η συλλογή των συγκεκριμένων εικόνων είναι αφιερωμένη σε όλους τους συνανθρώπους μας, που μάχονται κι αντιμετωπίζουν σοβαρές περιπέτειες υγείας με θάρρος και αξιοπρέπεια κι ιδιαίτερα σ’ εκείνους που πάλεψαν κι έφυγαν με το κεφάλι ψηλά.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Επίδομα καλοκαιριού: Πότε καταβάλεται - Υπολογίστε on line πόσα χρήματα θα πάρετε
Επίδομα καλοκαιριού: Πότε καταβάλεται - Υπολογίστε on line πόσα χρήματα θα πάρετε
με 0 Σχόλια 422 Views

  Το καλοκαίρι  έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων κυρίως του ιδιωτικού τομέα, αποφασίζει να πάρει την καλοκαιρινή του άδεια και να κάνει τις διακοπές του από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή