ΕΡΩΤΑΣ, το Ελιξίριο της ΕυΖωίας!!!

1538 Views
ΕΡΩΤΑΣ, το Ελιξίριο της ΕυΖωίας!!! ΕΡΩΤΑΣ, το Ελιξίριο της ΕυΖωίας!!!

 


Από τη Ζωή Οικονόμου.

Kulturosupakia μου λένε πως ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται..

Έτσι, η Ζωούλα αποφάσισε να θυμηθεί το περσινό, γλυκό της ζιζάνιο.

Το κλίμα των ημερών με παρέσυρε Kulturosupaki μου και επέστρεψα στα περσινά μας λημέρια, στον γλυκό μας αγγελάκο...

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Έρωτα γιατί όπως είχε πει και ο Σωκράτης «Δεν υπάρχει εύκολα καλύτερος βοηθός για τον άνθρωπο, για να αποκτήσει την αθανασία, από τον ίδιο τον Έρωτα»..

Ο Έρωτας αγαπημένε μου αναγνώστη είναι η Πηγή της ζωής , είναι το μεγαλύτερο όνειρο Όλων…Είναι ένα καθημερινό θαύμα… Έρχεται και δίνει μια νέα πνοή στη ζωή μας… Είναι ο λόγος ύπαρξης μας… Αλλά πάνω από όλα είναι μια ΕΠΙΘΥΜΙΑ.

Σας είχα παραθέσει πέρσι σε ένα από τα κείμενα μου από τη στήλη Έρως Alert αυτό που είπε o Victor Hugo «Η ζωή είναι ένα λουλούδι κι ο έρωτας το μέλι του».

Αντιλαμβάνεσαι επομένως αναγνωστόπουλο μου πως ο Έρωτας, το μικρό μας ζουζούνι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην Ευζωία σου… 

Ο έρωτας προκαλεί συναίσθημα ευφορίας, ενώ επηρεάζει και περιοχές διανοητικών λειτουργιών του εγκεφάλου μας. Πρόσφατη ανάλυση από το Πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης έδειξε ότι όταν ερωτευόμαστε 12 περιοχές του εγκεφάλου εργάζονται παράλληλα, προκαλώντας ευφορία, χάρη σε χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη, η αδρεναλίνη. Για να γίνει ενεργοποίηση αυτών των κυκλωμάτων του εγκεφάλου, αρκεί μόλις 1/5 του δευτερολέπτου.

 Η ανθρωπολόγος Δρ Φίσερ από το Πανεπιστήμιο Rutgers τόνισε: «Με τον έρωτα ο εγκέφαλος γεμίζει από ντοπαμίνη με αποτέλεσμα να έχεις αισιοδοξία, ενέργεια και γενικά τα «όπλα» κατά του στρες». Η ανθρωπολόγος ακόμη υπογράμμισε ότι το σεξ με τον ιδανικό σύντροφο έχει πολλά οφέλη που μπορούν να μειώσουν το αίσθημα του άγχους: ''Η διάθεση βρίσκεται στα ύψη, μειώνεται η αρτηριακή πίεση του αίματος, μπορείς να έχεις έναν σωστό ύπνο, το δέρμα είναι υγιές και μπορεί ακόμη να ανακουφίστείς από σωματικούς πόνους", συμπλήρωσε η Δρ Φίσερ.

Τα ίδια σχεδόν οφέλη μπορείτε να αποκομίσετε αν δώσετε ένα παθιασμένο φιλί, αγκαλιάσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, το υποστηρίξετε συναισθηματικά ή το κοιτάξετε στα μάτια. Ακόμη και με αυτές τις απλές αλλά ερωτικές κινήσεις η οξυτικίνη, η ορμόνη του έρωτα, θα εκκριθεί στο αίμα σας. Με την έκκριση της θα μειωθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης και έτσι θα αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά τις στρεσογόνες καταστάσεις.

Τί περιμένετε λοιπόν; ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!

Ερωτευτείτε όπως μας προτρέπει η Μαλβίνα Κάραλη στο βιβλίο της,’’ Ο Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες’’
‘’Δεν με ελκύει η ξεδιαντροπιά της εξίσωσης:
Στον έρωτα η καλύτερη του ενός είναι η χειρότερη του άλλου.
Εγώ αυτήν την τάξη δεν πρόκειται ποτέ να την περάσω.
Γι’ αυτό, σκασιαρχείο καλύτερα.
Εμένα κάνε με κύκλο ομόκεντρο, να νιώθω τη συγγένεια.
Και τότε η καλύτερή σου είναι η καλύτερή μου.
Αλλά ομόκεντρο.
Αλλιώς ζηλεύω.
Κι όταν ζηλεύω γίνομαι έξυπνη.
Και όταν γίνομαι έξυπνη, τα καταστρέφω όλα.
Χάριν του κίβδηλου ενστίκτου που αφορά τους χαμηλούς.
Και που το λένε αυτοσυντήρηση.
Και που δεν με αφορά.’’
11111111111
111111111111
Kulturosupakia μου θα κλείσω το σημερινό μας κείμενο με ένα ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη.. Μόνο γιατί μ’αγάπησες.
Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες στα περασμένα χρόνια. Και σε ήλιο, σε καλοκαιριού προμάντεμα και σε βροχή, σε χιόνια, δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες.

Μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου μια νύχτα και με φίλησες στο στόμα, μόνο γι' αυτό είμαι ωραία σαν κρίνο ολάνοιχτο κ' έχω ένα ρίγος στην ψυχή μου ακόμα, μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου.

Μόνο γιατί τα μάτια σου με κοίταξαν με την ψυχή στο βλέμμα, περήφανα στολίστηκα το υπέρτατο της ύπαρξής μου στέμμα, μόνο γιατί τα μάτια σου με κοίταξαν.

Μόνο γιατί όπως πέρναα με καμάρωσες και στη ματιά σου να περνάη είδα τη λυγερή σκιά μου, ως όνειρο να παίζει, να πονάη, μόνο γιατί όπως πέρναα με καμάρωσες.

Γιατί δισταχτικά σα να με φώναξες και μου άπλωσες τα χέρια κ' είχες μέσα στα μάτια σου το θάμπωμα - μια αγάπη πλέρια, γιατί δισταχτικά σα να με φώναξες.
Γιατί, μόνο γιατί σε σέναν άρεσε γι' αυτό έμεινεν ωραίο το πέρασμά μου. Σα να μ' ακολουθούσες όπου πήγαινα, σα να περνούσες κάπου εκεί σιμά μου. Γιατί, μόνο γιατί σε σέναν άρεσε.

Μόνο γιατί μ' αγάπησες γεννήθηκα, γι' αυτό η ζωή μου εδόθη. Στην άχαρη ζωή την ανεκπλήρωτη μένα η ζωή πληρώθη. Μόνο γιατί μ' αγάπησες γεννήθηκα.
Μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου μου χάρισε η αυγή ρόδα στα χέρια. Για να φωτίσω μια στιγμή το δρόμο σου μου γέμισε τα μάτια η νύχτα αστέρια, μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου.
Μονάχα γιατί τόσο ωραία μ' αγάπησες έζησα, να πληθαίνω τα ονείρατά σου, ωραίε που βασίλεψες κ' έτσι γλυκά πεθαίνω μονάχα γιατί τόσο ωραία μ' αγάπησες.

 
Kulturosupakia μου ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ…


Η δική σας,
Ζ
ω
ο
ύ
λ
α

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Με ένα κόκκινο κουμπί»: Ένα βιβλίο θαλπωρής και αλληλεγγύης από την Ελένη Μπετεινάκη.
«Με ένα κόκκινο κουμπί»: Ένα βιβλίο θαλπωρής και αλληλεγγύης από την Ελένη Μπετεινάκη.
με 0 Σχόλια 464 Views

Αν θες το παιδί σου να βλέπει πιο βαθιά, να μάθει να συμπονά, να νιώθει αλληλεγγύη για τους άλλους, τούτο το βιβλίο είναι το πλέον κατάλληλο. Διάβασε η #ΜαριάνναΜπουρουτζή και σχολιάζει για την #Κουλτουρόσοσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή