Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος. Σταματήστε και σεβαστείτε»

3016 Views
Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος. Σταματήστε και σεβαστείτε» Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος. Σταματήστε και σεβαστείτε»


Συνεχίστηκε χτες για όγδοη μέρα η ακροαματική διαδικασία για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου με εντάσεις κατά την κατάθεση μαρτύρων πολιτικής αγωγής.

Μάλιστα η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου ξέσπασε, όταν δικηγόρος των κατηγορουμένων, την ώρα που έκανε ερωτήσεις σε μάρτυρα-φίλη του θύματος, επικαλέστηκε συνέντευξη του ακτιβιστή, κατά την οποία υποστήριζε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας.

«Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο, δεν είχε συλληφθεί για τίποτα», φώναξε η μητέρα του Ζακ.

Επίθεση δικηγόρου των κατηγορουμένων στον πρώτο μάρτυρα
Η ένταση ξεκίνησε αρχικά από την κατάθεση πρώτου μάρτυρα, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, που αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφηκε λίγο πριν ξεψυχήσει αιμόφυρτος ο 33χρονος στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η δυνατότητα προβολής του υλικού με μεγαλύτερη ευκρίνεια θα καταδείξει στιγμιότυπα από την ώρα πριν την είσοδο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο μέχρι τη στιγμή που ο 33χρονος βγήκε έξω από την κάτω προθήκη της τζαμαρίας. Είπε επίσης πως δεν μπορεί να αποσαφηνίσει αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι, ενώ επεσήμανε πως από το βίντεο προκύπτει ότι το θύμα δεν φαίνεται να είχε «φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

 
 Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο με τον συνήγορο υπεράσπισης να αναφέρεται σε «ψευδορκία» και την Πολιτική Αγωγή να ζητά να μην απειλούνται οι μάρτυρες. Παράλληλα οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος ζήτησαν να προβληθεί το βίντεο καρέ- καρέ σε αργή κίνηση, προβολή που το δικαστήριο έκρινε πως θα μπορεί να λάβει χώρα στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.
 
  Ζητήθηκε η παραπομπή δημοσιογράφου-μάρτυρα
Κατά την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα, δημοσιογράφου Λουκά Σταμμέλου, φορτίστηκε και πάλι το κλίμα στο δικαστήριο. Η ένταση προκλήθηκε όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο μεσίτη, τον οποίο συνέδεσε με λογαριασμό στο twitter στον οποίο υπήρχαν συνεχείς απαξιωτικές αναρτήσεις για το θύμα. Αναφέρθηκε επίσης ο μάρτυρας σε δηλώσεις του εν λόγω κατηγορούμενου, που παραπέμπουν σε ρητορική μίσους της άκρας δεξιάς.

Ο μάρτυρας συνέδεσε λογαριασμό του Twitter με το όνομα «snake» με τον κατηγορούμενο μεσίτη, επισημαίνοντας ότι οι αναγνώστες μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν ότι το προφίλ ανήκει στον κατηγορούμενο, καθώς ο λογαριασμός του συνδεόταν με το κινητό τηλέφωνο του μεσιτικού γραφείου. Πρόκειται για το λογαριασμό που στρεφόταν κατά της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου με συνεχείς αναρτήσεις.
.
Ο δικηγόρος του μεσίτη, μέσα σε κλίμα έντασης, υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος Λ. Σταμμέλος ψεύδεται κατά την κατάθεση του, καθώς απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξιού κόμματος. Σύμφωνα με τον μάρτυρα υπήρξε δημοσιεύμα από το οποίο φαίνεται να υπήρχαν δηλώσεις ρητορικής μίσους του κατηγορούμενου.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος, «υποβάλω αίτημα κατά το άρθρο 337ΚΠΔ, να παραπεμφθεί επί ψεύδους καταθέσεως γιατί επιχειρεί να του αποδώσει φράσεις που δεν του αντιστοιχούν σύμφωνα με το άρθρο. Του απέδωσε σαφές κίνητρο διαπράξει ενός ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται» .
Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του συνηγόρου για ψευδή κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες ψεύδους κατάθεσης. Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
με 0 Σχόλια 404 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε το συμφωνικό έργο «Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη» Τρίτη 5 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επταπυργίου


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή