Θέλω να γυρίσω στα παλιά…

2222 Views
Θέλω να γυρίσω στα παλιά… Θέλω να γυρίσω στα παλιά…

 

Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου. 

 
Το σενάριο
Η Βίκυ είναι μια επιτυχημένη γραφίστρια που διατηρεί το δικό της ιδιωτικό γραφείο και ετοιμάζεται να ανοίξει ένα δεύτερο σε άλλη πόλη. Τον τελευταίο καιρό υποχρεώνεται να ταξιδεύει συχνά για να επιβλέπει τις εργασίες στο νέο της χώρο και να διαλέξει προσεκτικά τους ανθρώπους που θα το στελεχώσουν. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια συνάντησε το Δημήτρη, έναν πρώην σύντροφό της. Είχαν περάσει γύρω στα οκτώ χρόνια από τότε που ήταν ζευγάρι. Δεν έχει ιδιαίτερες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή μια που η σχέση τους μέτρησε μόλις λίγους μήνες.
 
Τόσο η Βίκυ όσο και ο Δημήτρης χάρηκαν πολύ με αυτή τους τη συνάντηση και την ανανέωσαν με μια έξοδο στις επόμενες μέρες. Όλα έδειχναν πως ο ένας απολάμβανε την παρέα του άλλου και αυτό έβαλε σε σκέψεις τη Βίκυ που είχε σα βασική της αρχή να μην επιστρέφει ποτέ στο παρελθόν. Να μην τρώει ξαναζεσταμένο φαγητό όπως έλεγε χαρακτηριστικά η ίδια. Αυτή τη φορά όμως όλα ήταν διαφορετικά. Τις ώρες που δεν επικοινωνούσαν με το Δημήτρη της έλειπε και σκεφτόταν την ώρα που θα τον έβλεπε. Δεν είχαν πει τίποτε για αυτή τη νέα φάση στη μεταξύ τους σχέση αλλά και οι δύο ήξεραν πως έτρεχε κάτι πολύ περισσότερο από μια φιλία.
 
Ο Δημήτρης σκόπευε να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζητώντας της να γίνουν ξανά ζευγάρι. Η Βίκυ ήταν πολύ μπερδεμένη. Από τη μια έπρεπε να δει αν θα παραμείνει πιστή στην αρχή της να μη γυρίζει ποτέ πίσω κι από την άλλη έπρεπε να σεβαστεί την καρδιά της που της φώναζε πως ήθελε να γυρίσει στα παλιά.
.
 
Πέρασαν αρκετές μέρες χωρίς να συναντηθούν με εκείνη να αποφεύγει τις προσκλήσεις του βρίσκοντας διαρκώς δικαιολογίες. Άραγε θα καταλάβαινε ότι τον απέφευγε; Ήταν αρκετά έξυπνος για να διακρίνει ότι ήταν ικανός να την αναστατώσει τόσο πολύ με μια του μόνο λέξη; Ήταν αρκετά έξυνπος για να υποψιαστεί πως παρά το δισταγμό της ήθελε με όλη της την καρδιά να δοκιμάσει μια δεύτερη φορά κάτι που είχε μείνει σχεδόν στη μέση πριν από χρόνια; Θα αποδεικνυόταν αρκετά έξυπνος ώστε να τη διεκδικούσε μέχρι να υπέκυπτε σε αυτόν και στην επιθυμία της να είναι μαζί;
 
Κι όσο για τη Βίκυ τι θα έκανε τελικά; Θα έδινε μια δεύτερη ευκαιρία στον ίδιο άνθρωπο; Θα εμπιστευόταν την καρδιά της που χτυπούσε δυνατά κάθε φορά που αναβόσβηνε η ένδειξη του μηνύματος της στο κινητό της; Θα άκουγε το μυαλό της που της απαγόρευε να κάνει σχέση με τον ίδιο άνθρωπο; Αφού απέτυχε την πρώτη φορά γιατί να πετύχει τη δεύτερη; Αυτό σκεφτόταν ξανά και ξανά.
 
Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισε να του μιλήσει και να του πει όλη την αλήθεια. Την επιθυμία της, την έλξη της για αυτόν, τις δεύτερες σκέψεις της, τους ενδοιασμούς της, τους φόβους της, τους δισταγμούς της. Κι ύστερα θα έκανε ό,τι της ερχόταν να κάνει. Και τότε θα ήξερε πως ήταν εντάξει με τον εαυτό της και με το Δημήτρη.
 
Το παιχνίδι
Η δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς. Τι είναι τελικά καλύτερο; Να προσπαθήσουν ξανά να είναι μαζί ή να μη δοκιμάσουν μια που η πρώτη φορά οδήγησε σε ένα χωρισμό;
 
Τόσο η Βίκυ όσο και ο Δημήτρης έχουν προχωρήσει στις ζωές τους τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που ήταν ζευγάρι. Έχοντας προχωρήσει στις ζωές τους κατάφεραν να καταλάβουν καλύτερα πράγματα για τους ίδιους, τις ανάγκες τους και τις προσδοκίες τους από μια σχέση. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσουν να είναι και πάλι μαζί οφείλουν να ξεκαθαρίσουν καλύτερα αυτή τη φορά τι θέλουν ο ένας από τον άλλον και να συμφωνήσουν μεταξύ τους ότι θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις σκιές της προηγούμενης εμπειρίας που είχαν ως ζευγάρι. Δεν πρέπει να δουν αυτή την προσπάθεια τους ως τη συνέχεια μιας σχέσης που δεν πήγε καλά. Πρέπει να τη δουν ως την αρχή μιας νέας σχέσης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που εξελίχθηκαν, ωρίμασαν και ξέρουν καλύτερα τι θέλουν.
 
Είναι σίγουρο ότι το παλιό και το γνώριμο είναι για όλους μας οικείο. Το οικείο μας προσελκύει καθώς μας προσφέρει ασφάλεια. Μας προσελκύει ακόμη κι όταν το οικείο υπήρξε επώδυνο. Σε αυτό το παιχνίδι χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ καλά αν έχουν μείνει μέσα μας ανοιχτοί λογαριασμοί από την πρώτη φορά που ήμασταν με κάποιον ή όχι. Αν έχουν μείνει τότε θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί του για αυτούς και να δούμε πώς και αν μπορούν να κλείσουν προτού προχωρήσουμε παρακάτω.
 
.
Πολλές σχέσεις τελειώνουν λόγω συνθηκών. Δε σημαίνει ότι δε νιώθουν έντονα και όμορφα συναισθήματα ο ένας σύντροφος για τον άλλον. Συναντήθηκαν απλώς σε ακατάλληλες περιόδους ζωής και αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί ως εμπόδιο όταν οι δύο αυτοί άνθρωποι συναντιούνται ξανά σε επόμενο κύκλο ζωής.
 
Τι γίνεται μέσα σου όση ώρα διαβάζεις αυτή την ιστορία; Σου έτυχε να θέλεις να γυρίσεις στα παλιά; Φοβήθηκες μήπως τελειώσει και πάλι άδοξα αυτή η σχέση; Τι έκανες τελικά; Το ρίσκαρες; Το απέφυγες; Κι αν γύρισες, τι κατάληξη είχε; Απρόβλεπτο παιχνίδι το να γυρίζεις στα παλιά...
 

Τι λες; Παίζουμε λοιπόν;

 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Οι σχέσεις μας με τους άλλους μοιάζουν με ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… Το παιχνίδι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο κι ούτε λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται τόσο σε συνειδητό επίπεδο όσο και σε ασυνείδητο… Μαζί θα προσπαθούμε κάθε Τρίτη να αναγνωρίζουμε παιχνίδια που παίζουμε στη ζωή μας με την ευχή να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για εμάς... Παίζουμε λοιπόν; ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Παντελής Κυραμαργιός μιλά στην «K»: «Η μουσική είναι έκφραση, αντίδραση, αντίσταση, διαφυγή».
Ο Παντελής Κυραμαργιός μιλά στην «K»: «Η μουσική είναι έκφραση, αντίδραση, αντίσταση, διαφυγή».
με 0 Σχόλια 275 Views

Με εργατικότητα, σοφία και τύχη, πειραματίστηκε σε πολλά είδη μουσικής μέχρι που γνώρισε την απόλυτη αποθέωση με το συγκρότημα «Μέλισσες», ωστόσο εγκατέλειψε #δόξα και #χρήμα ακολουθώντας τον δικό του προσωπικό μουσικό δρόμο. Βέβαια παραμένει και ένας ωραίος #οδοντίατρος… Λίγο πριν την εμφάνισή του, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο #Καφωδείο Ελληνικό. Ο αξιαγάπητος #τραγουδοποιός Παντελής #Κυραμαργιός μιλά στην #Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή