«Στο κρεβάτι τα ξεχνάμε όλα - Το παιχνίδι του συμφιλιωτικού σεξ». Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Ν. Βυζαντιάδου.

18048 Views
«Στο κρεβάτι τα ξεχνάμε όλα - Το παιχνίδι του συμφιλιωτικού σεξ». Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Ν. Βυζαντιάδου. «Στο κρεβάτι τα ξεχνάμε όλα - Το παιχνίδι του συμφιλιωτικού σεξ». Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Ν. Βυζαντιάδου.

 

.
Το σενάριο *
 
- Για άλλη μια φορά έχασα την κυριαρχία μου και υπέκυψα στα παιχνίδια της, είπε ο Ευθύμης χωρίς περιστροφές.
- Θέλεις να μου πεις τι έγινε;
- Είχαμε άλλον έναν επεισοδιακό καυγά στον οποίο ανταλλάξαμε βαριές κουβέντες και ήμασταν έτοιμοι και οι δυο να το διαλύσουμε.
- Μέχρι που εκείνη...
- Μέχρι που εκείνη άρχισε να με φιλάει, συνέχισε χωρίς να με αφήσει να ολοκληρώσω τη φράση μου. Τη συνέχεια μπορείς να τη φανταστείς.
Καταλήξαμε στο κρεβάτι να κάνουμε σεξ σαν να ήταν η πρώτη μας φορά.
- Και πώς είσαι με αυτό;
- Καθόλου καλά.
- Τι εννοείς;
- Νιώθω ότι δεν σέβομαι τον εαυτό μου. Λες και δεν μπορώ να ελέγξω το σώμα μου.
- Μη γίνεσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου.
- Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Πώς γίνεται να νιώθω τόσο όμορφα στο κρεβάτι μαζί της και να έρχονται μετά στιγμές που να θέλω να φύγω όσο πιο μακριά γίνεται από κοντά της;
- Πώς το εξηγείς εσύ;
- Μάλλον δεν ξέρω τι μου γίνεται.
- Δοκίμασε ξανά, τον προέτρεψα.
- Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μεγάλη χημεία μεταξύ μας. Μου ταιριάζει το σώμα της και το σώμα μου ταιριάζει στο δικό της.
- Και τι γίνεται με τις ψυχές σας; Ταιριάζουν κι αυτές το ίδιο καλά; Συμπληρώνονται με τον ίδιο τρόπο; ρώτησα με ενδιαφέρον.
- Όπως φαίνεται όχι. Διαφέρουμε πολύ σε σημαντικά ζητήματα. Ίσως να ήμασταν πιο ευτυχισμένοι αν ήμασταν με άλλους ανθρώπους.
- Κάτι όμως σας κρατάει δεμένους.
- Λες να είναι το σεξ;
- Δεν ξέρω αν είναι το σεξ αυτό που σας δένει. Πάντως το σεξ που κάνετε κάθε φορά που καυγαδίζετε είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία και για τους δυο σας.
- Αυτό είναι αλήθεια. Μόλις πέφτουμε στο κρεβάτι, τα ξεχνάμε όλα.
- Να λοιπόν τι θα μπορούσατε να κάνετε. Να περνάτε όλη τη μέρα στο κρεβάτι ώστε να μη χρειάζεται να θυμάστε εκείνα που σας χωρίζουν.
- Μακάρι να γινόταν αυτό. Ξέρω όμως ότι δεν γίνεται.
- Ξέρεις και τι άλλο δεν γίνεται; Να είσαι καλά σε μια σχέση με την προϋπόθεση να μη μιλάτε για προβλήματα. Αυτό είναι ανέφικτο. Η αξία και η δύναμη μιας σχέσης δοκιμάζονται μέσα από τις δυσκολίες.
 
Ο Ευθύμης έφυγε προβληματισμένος. Ποιος ξέρει πόσες φορές ακόμα θα χρειαζόταν να παίξει με τα όρια του για να καταλάβει ότι ένιωθε άσχημα με αυτό που έκανε. Ποιος ξέρει πόσες φορές θα επέτρεπε στην αγαπημένη του να τον αποπλανήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά με το σεξ προκειμένου να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της σχέσης τους. Ποιος ξέρει...
 
 
Το παιχνίδι
Ο Ευθύμης, όπως και πολλοί άλλοι, χρησιμοποιούν το σεξ ως μια διορθωτική κίνηση μετά από έναν έντονο καυγά με τον/την σύντροφό τους. Με άλλα λόγια επιλέγουν το κρεβάτι για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους. Το συμφιλιωτικό σεξ, όπως λέγεται, βοηθά τους συντρόφους να νιώσουν και πάλι ασφαλείς μεταξύ τους και να κρατήσουν εκτός σχέσης οποιαδήποτε απειλή. Ανακουφίζει προσωρινά αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει λύσεις στα προβλήματα τους. Είναι σαν ένα αναλγητικό που επιδρά προσωρινώς στον πόνο αλλά λίγες ώρες μετά ο πόνος επανέρχεται καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί το αίτιο που τον προξενεί.
 
 
Το συμφιλιωτικό σεξ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο γιατί δημιουργεί μία αίσθηση πρόσκαιρης ηρεμίας και δίνει την εντύπωση στους συντρόφους ότι όλα πάνε καλά. Στην πραγματικότητα αυτή η αίσθηση είναι μια ψευδαίσθηση που είναι βολική αλλά και παραπλανητική. Ένας άλλος κίνδυνος που απορρέει από το συμφιλιωτικό σεξ είναι ότι το ζευγάρι εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπο με ανεπίλυτα ζητήματα και ανοιχτούς λογαριασμούς που αν δεν διευθετηθούν θα τα συναντά διαρκώς μπροστά του. Ένας τρίτος κίνδυνος είναι να μείνει κανείς με το πάθος που έχει το σεξ μετά από έναν καυγά με συνέπεια να μη δίνει σημασία σε αυτά που προηγήθηκαν. Είναι δηλαδή πιθανό να ξεχάσει ή να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα μόνο και μόνο επειδή το σεξ είναι καταπληκτικό.
 
 
Κάποιοι χρησιμοποιούν το συμφιλιωτικό σεξ για να χειριστούν τον/την σύντροφό τους και να αποσπάσουν την προσοχή του/της από τα σημεία διαφωνίας και τις εντάσεις. Ξέρουν πώς να προσφέρουν απόλαυση και ποντάρουν σε αυτό. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι η σεξουαλική οικειότητα δύο συντρόφων είναι μια ακόμα απόδειξη της αγάπης που μοιράζονται, γίνεται πολύ εύκολο να σκεφτεί κανείς πως μπορεί να υποκύψει σε αυτό και να το συνδέσει αβίαστα με την αγάπη.
 
 
Είναι καλό να θυμόμαστε πως το να συμφιλιωνόμαστε με τον σύντροφό μας είναι πολύ όμορφο αρκεί να μην το χρησιμοποιούμε για να κουκουλώνουμε προβλήματα, να παραβλέπουμε δυσκολίες και να αγνοούμε εμπόδια στην επικοινωνία. Αν μάθουμε να εμπιστευόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας και την ίδια τη σχέση, τότε δεν θα χρειαζόμαστε τη βοήθεια του συμφιλιωτικού σεξ για να νιώσουμε ξανά ασφαλείς.
 
 
Υστερόγραφο
Δεν ξέρω πώς σε βρίσκει η ανάγνωση αυτού του άρθρου… δεν ξέρω αν κι εσύ ξεχνάς τα προβλήματα της σχέσης σου όταν κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου...  δεν ξέρω αν απολαμβάνεις το συμφιλιωτικό σεξ ή αν προβληματίζεσαι για αυτό... δεν ξέρω τέλος αν θέλεις να συνεχίσεις να ζεις έτσι ή αν σκοπεύεις να αλλάξεις όρους στο παιχνίδι της ζωής σου… η πρόσκλησή μου είναι να κάνεις το πρώτο βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στην αλλαγή…
 
Τι λες; Παίζουμε λοιπόν;
 

*Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
.
Κάθε Τρίτη στις σελίδες του Kulturosupa.gr
.
Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite με τίτλο "Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης" (πληροφορίες και online αγορά θα βρείτε εδώ)
.
.
Bίντεο, συνεντεύξεις και ομιλίες μου επισκεφτείτε το κανάλι μου στο You Tube
 
 ..
Ακολουθήστε μας στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Οι σχέσεις μας με τους άλλους μοιάζουν με ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… Το παιχνίδι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο κι ούτε λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται τόσο σε συνειδητό επίπεδο όσο και σε ασυνείδητο… Μαζί θα προσπαθούμε κάθε Τρίτη να αναγνωρίζουμε παιχνίδια που παίζουμε στη ζωή μας με την ευχή να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για εμάς... Παίζουμε λοιπόν; ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1400 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή