«Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις...»

2575 Views
«Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις...» «Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις...»

  

NEΑ ΣΤΗΛΗ

Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου. 

.

Το σενάριο

Η Αργυρώ είναι σε σχέση με το Δημήτρη. Ο Δημήτρης είναι ζηλιάρης. Κάθε φορά που βγαίνουν έξω με την Αργυρώ έχει τα μάτια του σε κάθε έναν που μιλάει με τη σύντροφό του και μετά τη βομβαρδίζει με ερωτήσεις που συχνά οδηγούν σε καυγά. Η Αργυρώ αισθάνεται καταπιεσμένη αλλά τον αγαπά πολύ και δε θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός χωρισμού. Όσο κι αν της λένε οι φίλες της ότι αυτή η συμπεριφορά θα φέρει προβλήματα στη σχέση αργά ή γρήγορα, εκείνη ελπίζει πως κάτι θα αλλάξει και στην πορεία θα την εμπιστευθεί περισσότερο ο Δημήτρης.
 
Σε μια έξοδό τους λοιπόν η Αργυρώ συναντά το Θεόφιλο, που είναι ο πρώην σύντροφός της. Ο Θεόφιλος είναι διαχυτικός μαζί της και αγνοεί προκλητικά το Δημήτρη παρά το γεγονός ότι η Αργυρώ τους συστήνει από το πρώτο κιόλας λεπτό αυτής της συνάντησης. Για όση ώρα συζητούν η Αργυρώ με το Θεόφιλο ο Δημήτρης δείχνει φανερά ενοχλημένος αλλά διατηρεί την ψυχραιμία του. Μόλις αποχωρεί ο Θεόφιλος και μένουν οι δυο τους, ρωτά την Αργυρώ ποιος ήταν αυτός και τι σχέση είχε μαζί του.
 
Στο σημείο αυτό η Αργυρώ κάνει ένα μεγάλο λάθος. Λέει πως γνωρίζει το Θεόφιλο από μια παρέα και δεν αποκαλύπτει τίποτε περισσότερο για τη σχέση, που είχαν μεταξύ τους. Πιστεύει πως με το να τη κρατήσει κρυφή προστατεύει το Δημήτρη από μεγαλύτερη ζήλεια και επομένως προστατεύει τη σχέση τους και την ίδια από νέους και δυνατότερους καυγάδες. Αυτό, που δεν υπολογίζει, είναι πως ο Δημήτρης μπορεί κάποια στιγμή να το μάθει είτε από τον ίδιο το Θεόφιλο είτε από τρίτους, που είναι γνώστες αυτής της σχέσης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η δυσφορία, η δυσπιστία και η διαμαρτυρία του Δημήτρη θα είναι πολύ εντονότερη και έτσι η Αργυρώ θα υποφέρει περισσότερο καθώς θα έχει χάσει πλέον κάθε ίχνος αξιοπιστίας έναντι του Δημήτρη.
 

Το παιχνίδι

Όσο περισσότερα ψέματα λέει η Αργυρώ στο Δημήτρη προκειμένου να γλυτώσει μια ένταση μεταξύ των δυο τους, τόσο περισσότερο ρισκάρει το μέλλον αυτής της σχέσης και την αναστάτωση που θα προκληθεί όταν ένα ψέμα αποκαλυφθεί. Όσο περισσότερα μυστικά κρατά από το σύντροφό της, τόσο περισσότερο φοβάται τι μπορεί να συμβεί αν αυτά αποκαλυφθούν και υποχρεώνεται σε μία συμπεριφορά που περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα μυστικά.
 
Όσο περισσότερο ζηλεύει ο Δημήτρης, τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκεί στη σύντροφό του με αποτέλεσμα αυτή να χάνει την αυθεντικότητά της και να επιλέγει να κρύβει γεγονότα και πληροφορίες που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Και οι δύο εμπλέκονται στο παιχνίδι του κρυφτού...
 
Το παιχνίδι του κρυφτού είναι ένα βασανιστικό παιχνίδι που σκιάζει το παρόν μιας σχέσης και επηρεάζει το μέλλον της. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία της απόκρυψης μιας αλήθειας αναλαμβάνεις κάτι δύσκολο: πρέπει να βρίσκεις πάντα τρόπους να αποφεύγεις την αποκάλυψη του μυστικού σου και αυτό σε γεμίζει με άγχος, ενοχές και αγωνία. Κι όσο πιο ένοχος νιώθεις, τόσο πιο ύποπτα φέρεσαι. Κι όσο πιο ύποπτα φέρεσαι, τόσο λιγότερο σε εμπιστεύονται. Κι όσο λιγότερο σε εμπιστεύονται, τόσο εντονότερα επιθυμείς να προφυλαχθείς από αυτή την καχυποψία με αποτέλεσμα να κρύβεις ολοένα και περισσότερα μυστικά από τον άλλον. Ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ...
 
Κι αν αναρωτηθείς γιατί παίζεις αυτό το παιχνίδι θα διαπιστώσεις ότι επιλέγεις να παρουσιάσεις κάτι άλλο από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα γιατί αδυνατείς να υποστηρίξεις την αλήθεια σου. Φοβάσαι τις συνέπειες που θα έχει στη σχέση σου το να ομολογήσεις μια αλήθεια. Θέλεις να ικανοποιείς τον άλλον και να αποφεύγεις τις αντιπαραθέσεις μαζί του. Πιστεύεις ότι με ένα μικρό αθώο ψέμα και με ένα μικρό μυστικό θα προστατεύσεις το σύστημα των δυο σας και θα το κρατήσεις καθαρό από εντάσεις και δυσάρεστα σκηνικά.
 
Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις... κι όσο εσύ κρύβεσαι, τόσο ο άλλος αναζητά την αλήθεια. Κι όσο εσύ γνωρίζεις ποια είναι η αλήθεια, τόσο πιο βαθιά την κρύβεις για να μη τη βρει. Κι όσο καλύτερα κλειδωμένα κρατάς τα μυστικά σου τόσο λιγότερο σε γνωρίζει εκείνος. Ίσως να μη σε νοιάζει τελικά. Ίσως να μη σε γνωρίσει ποτέ. Ίσως να μη συναντηθείτε ποτέ ολοκληρωτικά. Αρκεί να μη βρει το μυστικό σου. Αρκεί να μην αποκαλυφθεί ποτέ η αταξία σου. Αρκεί να μην πιαστεί ποτέ το ψέμα σου.
 
Παίζουμε λοιπόν; 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Νέλη Βυζαντιάδου

Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Οι σχέσεις μας με τους άλλους μοιάζουν με ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… Το παιχνίδι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο κι ούτε λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται τόσο σε συνειδητό επίπεδο όσο και σε ασυνείδητο… Μαζί θα προσπαθούμε κάθε Τρίτη να αναγνωρίζουμε παιχνίδια που παίζουμε στη ζωή μας με την ευχή να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για εμάς... Παίζουμε λοιπόν; ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΘΒΘ: Η βιντεο-έκπληξη που συγκίνησε τον Γιώργο Κιμούλη. Ευχές παλιών μαθητών και νυν φτασμένων ηθοποιών στον δάσκαλο.
ΘΒΘ: Η βιντεο-έκπληξη που συγκίνησε τον Γιώργο Κιμούλη. Ευχές παλιών μαθητών και νυν φτασμένων ηθοποιών στον δάσκαλο.
με 0 Σχόλια 356 Views
 Τιμώμενο πρόσωπο στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019 ήταν όπως όλοι γνωρίζετε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης. Η μεγάλη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην καλλιτεχνική του πορεία του έκρυβε δύο μοναδικές εκπλήξεις, η μια εκ των οποίων αφορούσε ευχές…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή