Ένας καλοκαιρινός έρωτας. Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου.

4504 Views
Ένας καλοκαιρινός έρωτας. Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου. Ένας καλοκαιρινός έρωτας. Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου.

 
 

Το σενάριο που πήγε πέρα από το παιχνίδι...

 
Η Νάντια γνώρισε τον Άρη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών. Το τελευταίο που περίμενε ήταν να ερωτευθεί. Είχε να νιώσει έτσι για έναν άντρα τουλάχιστον πέντε χρόνια. Είχε συμφιλιωθεί με τη μοναξιά της και είχε μάθει να απολαμβάνει τον εφήμερο έρωτα και την περιπέτεια στις αγκαλιές των αντρών που γνώριζε από καιρό σε καιρό. Δυναμική και δραστήρια, γύρω στα 40, είχε αποφασίσει να μην υποκύψει στις πιέσεις των δικών της για να παντρευτεί ένα 'καλό παιδί' που ενδιαφερόταν για αυτήν αλλά να ζήσει όπως αυτή ήθελε. Ήταν μάλιστα πρόθυμη να θυσιάσει το όνειρο της οικογένειας αν δεν επρόκειτο να βρει τον άντρα που θα της το ενέπνεε.
 
Μέχρι που συνάντησε τον Άρη. Έναν αρρενωπό και γοητευτικό άντρα γύρω στα 35 που δούλευε τα τελευταία δέκα καλοκαίρια της ζωής του στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα ως ναυαγοσώστης. Η επιτυχία του στο άλλο φύλο ήταν προφανής και η έλξη που ασκούσε στις γυναίκες κάθε ηλικίας ήταν δεδομένη. Παρόλα αυτά ο Άρης έδειχνε αρκετά προσγειωμένος και δεν είχε καμία διάθεση να εκμεταλλευθεί τη θέση του προκειμένου να κερδίσει περισσότερες θαυμάστριες. Άλλωστε είχε ήδη πολλές χωρίς καν να το προσπαθήσει. Όταν είδε τη Νάντια πρόσεξε τον αέρα με τον οποίο περπατούσε στους χώρους του ξενοδοχείου και εντυπωσιάστηκε από την αυτοπεποίθηση που έβγαζε σε κάθε της βήμα. Φρόντισε να την πλησιάσει διακριτικά και να της δείξει το ενδιαφέρον του χωρίς να γίνει ενοχλητικός. Η Νάντια δεν έμεινε αδιάφορη. Απεναντίας κολακεύτηκε ιδιαιτέρως και έσπευσε να ζήσει με αυτόν τον ελκυστικό άντρα έναν απροσδόκητα ευχάριστο και έντονο καλοκαιρινό έρωτα.
 
Οι δέκα προγραμματισμένες μέρες των διακοπών της έγιναν γρήγορα είκοσι μια που μπορούσε να τις υποστηρίξει οικονομικά. Έπρεπε όμως να πουν 'αντίο' και αυτό ενοχλούσε και τους δύο. Το τελευταίο βράδυ ο Άρης άνοιξε τα χαρτιά του και εξομολογήθηκε στη Νάντια πως δεν είχε νιώσει ξανά έτσι για μια γυναίκα. Της είπε ότι φανταζόταν ήδη να μένει μαζί της και άρχισε να μιλάει για το κοινό τους μέλλον με μια απόλυτη φυσικότητα. Λες και ήταν πολύ καιρό μαζί. Λες και το να μείνουν μαζί ήταν το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ της σχέσης τους. Τόνιζε μάλιστα ότι το σύμπαν είχε συνωμοτήσει για να είναι αυτοί οι δύο μαζί μια που ήταν δρομολογημένο να έφευγε για Γερμανία τον επόμενο μήνα. Τώρα όμως ήταν όλα διαφορετικά. Αν του απαντούσε θετικά η γυναίκα που είχε ερωτευθεί τότε αυτός ήταν έτοιμος να τα τινάξει όλα στον αέρα και να δοκιμάσει τη συγκατοίκηση.
 
Εκείνη πάλι έμοιαζε ξαφνιασμένη. Ευχάριστα ξαφνιασμένη και συνάμα προβληματισμένη. Δεν τα είχε υπολογίσει έτσι. Δεν περίμενε να έρθουν τα πάνω κάτω στη ζωή της μέσα σε λίγες εβδομάδες ενός καλοκαιριού. Ακόμη κι όταν ενώθηκε μαζί του κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν σκεφτόταν την επόμενη μέρα. Κι ας ήθελε να την περάσει μαζί του... και την επόμενη, και τη μεθεπόμενη και πολλές ακόμη... Αυτό όμως που δεν ήταν ξεκάθαρο μέσα της ήταν αν αυτή η σχέση ήταν ένας έρωτας με ημερομηνία λήξης - όπως και οι καλοκαιρινές διακοπές - ή με διάρκεια. Δεν θα έδινε καμία απάντηση αν δεν το ζούσε. Η Νάντια έπρεπε να αποφασίσει. Και δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση. Από τη μια άκουγε την καρδιά της που της θύμιζε πόσο ερωτευμένη ήταν με αυτόν τον άντρα και από την άλλη άκουγε τη λογική της που της υπαγόρευε να μη βιαστεί και να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της πολύ προσεκτικά. Το τι θα έκανε ήταν θέμα χρόνου. Κι αυτή δεν βιαζόταν. Ήθελε να αξιολογήσει τα δεδομένα και να πάρει την καλύτερη απόφαση για την ίδια. Κι ο χρόνος ήταν με το μέρος της. Αυτή δεν είχε να πάει πουθενά. Δεν βιαζόταν. Αυτός ήταν που βιαζόταν, αυτός έπρεπε και να αποφασίσει αν θα ρίσκαρε να τα τινάξει όλα στον αέρα για τη γυναίκα της καρδιάς του, όπως την αποκάλεσε, ή αν θα ακολουθούσε το αρχικό του σχέδιο αφήνοντας στο σύμπαν την τύχη της δικής τους σχέσης.
 
Αυτή η ιστορία πήγε πέρα από το παιχνίδι ενός καλοκαιρινού έρωτα... άνοιγε νέες προοπτικές... εσύ; Ποια είναι η δική σου εμπειρία από αυτό το παιχνίδι; Κι αν δεν είχες ως τώρα μήπως δηλώνεις ετοιμότητα για αυτό το καλοκαίρι; Κι αν ναι, πώς σκοπεύεις να μπεις σε αυτό το παιχνίδι;
 
Τι λες; Παίζουμε λοιπόν; 

.
Δείτε όλα τα άρθρα της Νέλης Βυζαντιάδου με μια ματιά εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Οι σχέσεις μας με τους άλλους μοιάζουν με ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… Το παιχνίδι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο κι ούτε λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται τόσο σε συνειδητό επίπεδο όσο και σε ασυνείδητο… Μαζί θα προσπαθούμε κάθε Τρίτη να αναγνωρίζουμε παιχνίδια που παίζουμε στη ζωή μας με την ευχή να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για εμάς... Παίζουμε λοιπόν; ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή