Ή εγώ ή η δουλειά σου... Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου.

3248 Views
Ή εγώ ή η δουλειά σου... Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου. Ή εγώ ή η δουλειά σου... Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου.

  

 
Το σενάριο που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός παιχνιδιού...
Η Ερμιόνη διανύει την πιο άχαρη και δύσκολη περίοδο της ζωής της καθώς καλείται να αποφασίσει για κάτι που θα επηρεάσει το μέλλον της από κάθε άποψη. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οικονομολόγος με ένα μεταπτυχιακό που μόλις ολοκλήρωσε δέχθηκε μια δελεαστική πρόταση από μια μεγάλη εταιρία στο Παρίσι. Η Ερμιόνη ονειρευόταν από παιδί να ζήσει στο Παρίσι και αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές θα είχε ήδη δεχθεί και θα ετοίμαζε τις βαλίτσες της.
 
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου μικρή και καθόλου ασήμαντη. Η λεπτομέρεια αυτή ακούει στο όνομα Σπύρος και πρόκειται για τον σύντροφό της με τον οποίο είναι μαζί τους τελευταίους επτά μήνες. Κεραυνοβόλος έρωτας με έντονο πάθος και ατέλειωτα όνειρα για το μέλλον των δυο τους. Μόνο που στα όνειρα του Σπύρου δεν υπάρχει το Παρίσι. Μόλις πληροφορήθηκε από την Ερμιόνη το νέο για την πρόταση που δέχθηκε, ζήτησε να τη δει και να της μιλήσει.
 
Ούτε που το συζητούσε. Τα πράγματα για αυτόν ήταν ξεκάθαρα. ‘’Ή εμένα ή τη δουλειά στο Παρίσι’ της είπε και την άφησε σύξυλη. Ούτε που πρόλαβε εκείνη να επιχειρηματολογήσει ή να διατυπώσει τις σκέψεις της. Ο Σπύρος ήταν εξοργισμένος και πολύ φοβισμένος. Ένιωθε πως την έχανε και έπρεπε να δώσει τον αγώνα του για να την κρατήσει κοντά του. Κάθε αγώνας είναι θεμιτός όταν παλεύουμε για κάτι που αγαπάμε, σκέφτηκε και την έβαλε μπροστά σε αυτό το δίλημμα. Δεν σκόπευε να υποστηρίξει μία σχέση από απόσταση και ούτε υπήρχε στα σχέδια του η προοπτική να αφήσει τη χώρα του, το σπίτι του, την οικογένειά του, τη δουλειά του, τις παρέες του για να αναζητήσει μια νέα τύχη στο Παρίσι. Και τελικά μπορεί το Παρίσι να ήταν η ‘πόλη του φωτός’ αλλά ο ίδιος δεν άλλαζε τη Θεσσαλονίκη με το υπέροχο και ασυναγώνιστο δικό της φως.
 
.
Η Ερμιόνη έπρεπε να σκεφθεί πολύ σοβαρά και να αποφασίσει τι θα έκανε. Από τη μια της φαινόταν ανοησία να αρνηθεί αυτή τη δουλειά. Άλλοι στη θέση της θα έκαναν τα πάντα για μια τέτοια ευκαιρία. Δεν είχαν όμως έναν Σπύρο στη ζωή τους. Κι αυτή είχε έναν σύντροφο με τον οποίο ήταν πολύ ερωτευμένη και ήθελε να περάσει την υπόλοιπη ζωή της μαζί του. Πώς να ρίσκαρε να χάσει αυτόν τον άνθρωπο; Όσο κι αν το συζήτησε με τις φίλες της δεν έβγαλε άκρη. Οι περισσότερες την παρότρυναν να πάει στο Παρίσι χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν ήταν λίγες μάλιστα αυτές που της έλεγαν πως όταν αγαπά κανείς δεν εκβιάζει συναισθηματικά ούτε θέτει τέτοια διλήμματα. Χαίρεται με τη χαρά και την επιτυχία του συντρόφου του. Υπήρχαν κι εκείνες, λιγοστές αλλά υπήρχαν, που της θύμιζαν πόσο σημαντική είναι η σχέση και η αγάπη και πως τίποτε στον κόσμο δεν αξίζει μπροστά σε έναν καλό σύντροφο. Όσο περισσότερο συζητούσε η Ερμιόνη για αυτό το θέμα, τόσο πιο πολύ μπερδευόταν. Κι όσο πιο πολύ μπερδευόταν, τόσο πιο πολύ αγχωνόταν. Κι όσο πιο πολύ αγχωνόταν, τόσο περισσότερο απέφευγε να αποφασίσει. Ο χρόνος όμως δεν ήταν με το μέρος της. Την πίεζε ασφυκτικά. Το ίδιο κι ο Σπύρος που ήθελε να ξέρει.
 
Οι δρόμοι της Ερμιόνης και του Σπύρου θα είναι παράλληλοι αν τελικά εκείνη αποφασίσει να πάει στο Παρίσι. Ίσως μάλιστα σε κάποια φάση διαπιστώσουν ότι είναι καλύτερο να μην είναι μαζί. Αυτή άλλωστε είναι μία από τις πρώτες σκέψεις που κάνει κανείς όταν είναι σε μια σχέση από απόσταση. Ο φόβος του να ζουν οι δύο σύντροφοι χωριστά θεριεύει και δίνει τη θέση του σε παρανοειδή σενάρια αλλά ακόμη και σε αρνητικές σκέψεις για την ίδια τη σχέση.
 
Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς αν θα δώσει προτεραιότητα στην προσωπική ή την επαγγελματική του ζωή. Δεν είναι επίσης εύκολο να αποφασίσει υπό το καθεστώς ενός συναισθηματικού εκβιασμού που εντείνει τα συναισθήματα και φέρνει στα άκρα. Γενικότερα δεν είναι εύκολο να πάρει κανείς αποφάσεις όταν είναι πολύ ερωτευμένος...
Δεν ξέρω για σένα που διαβάζεις αυτή την ιστορία αν έπαιξες ποτέ σε ένα τέτοιο παιχνίδι... είναι πολλοί πάντως αυτοί που θυσίασαν το ένα για το άλλο...
 
Τι λες; Παίζουμε λοιπόν;
 
.
Η στήλη ολοκληρώνει τη φετινή παρουσία και ανανεώνει το ραντεβού με τους αναγνώστες από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
.
.
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, κλικ εδώ.
-ΝΕΟ Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2019: πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Πρόγραμμα εκδηλώσεων, κλικ εδώ.
-Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Οι σχέσεις μας με τους άλλους μοιάζουν με ένα παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… Το παιχνίδι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο κι ούτε λειτουργεί προς όφελος της σχέσης. Το παιχνίδι πραγματοποιείται τόσο σε συνειδητό επίπεδο όσο και σε ασυνείδητο… Μαζί θα προσπαθούμε κάθε Τρίτη να αναγνωρίζουμε παιχνίδια που παίζουμε στη ζωή μας με την ευχή να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για εμάς... Παίζουμε λοιπόν; ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
με 0 Σχόλια 449 Views
Η νεαρή ταλαντούχα ερμηνεύτρια (και Θεσσαλονικιά) Ελένη Δημοπούλου μιλά στην Κ για την απόφασή της να ασχοληθεί με τη μουσική, για ό,τι ονειρεύεται να κάνει στο χώρο, για την καθοριστική συνεργασία της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αλλά και για την επικαιρότητα. Συνέντευξη στην Μαρία Γρηγοριάδου για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή