Πότε θα με αγαπήσω επιτέλους; | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.

7480 Views
Πότε θα με αγαπήσω επιτέλους; | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω. Πότε θα με αγαπήσω επιτέλους; | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.

 

Κάθε Τρίτη στην Κουλτουρόσουπα

Τάχα Θέλω Να Σου Πω. 

.
Οι άλλοι δεν σκοπεύουν να μου δώσουν αξία αν δεν την δώσω εγώ η ίδια σε μένα. Πότε θα με αγαπήσω επιτέλους; Μήπως αναρωτιέσαι κι εσύ το ίδιο;
 
#ΤάχαΘέλωΝαΣουΠω. 
 
Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα. 
 
 
‘Πότε θα με αγαπήσω επιτέλους;’ Το πρωïνό μου περπάτημα διέκοψαν λίγες λέξεις βαλμένες σε μια φράση που κατέληγε σε ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ερωτηματικό. Ήταν δεν ήταν 25 η κοπέλα που τις ξεστόμισε. Μιλούσε στο κινητό της και περπατούσε σε σχετικά γρήγορο ρυθμό. Την ώρα που άκουσα χωρίς να θέλω αυτόν της τον προβληματισμό περπατούσα κι εγώ κάνοντας τις δικές μου σκέψεις.
.
Μου άρεσε πάντα να σκέφτομαι την ώρα που περπατούσα. Λες και τακτοποιόντουσαν καλύτερα οι σκέψεις μου όσο βρισκόμουν σε κίνηση. Λες και με κάθε βήμα που έκανα για να πάω μπροστά, έκανα κι ένα ακόμα για να προχωρήσω στη ζωή μου. Λες και με κάθε πλακάκι του πεζοδρομίου που άφηνα πίσω μου, άφηνα πίσω και κάθε βαρίδιο που με κρατούσε καθηλωμένη και δεν μου επέτρεπε την εξέλιξη.

Συνέχισα να περπατώ και να παρατηρώ την κοπέλα που ξεμάκραινε. Είχε ανοίξει το βήμα της και μεγάλωνε την απόσταση που είχε από μένα. Τώρα μπορούσα να παρατηρήσω καλά τη σιλουέτα της και να φανταστώ για λίγο σε ποιον μιλούσε. Να το έλεγε άραγε στη φίλη της ή μήπως στο σύντροφό της; Μήπως το έλεγε στη μαμά της; Σχεδόν αποκλείω να το έλεγε στο θεραπευτή της αν και η ζωή μου έχει μάθει να μην αποκλείω ποτέ κανένα ενδεχόμενο. Θα είχε ενδιαφέρον να έκανε μία «περιπατητική» συνεδρία και τη στιγμή που την άκουσα να είχε φτάσει σε μια εντυπωσιακή γνωστική κάθαρση.

Κι όσο εκείνη απομακρυνόταν, τόσο εγώ άνοιγα το βήμα μου. Όχι για να τη φτάσω. Έτσι κι αλλιώς ήταν αρκετά δύσκολο να τη φτάσω. Για πολλούς λόγους ήταν αρκετά δύσκολο να τη φτάσω. Έχω τα διπλάσια της χρόνια, ζυγίζω σίγουρα πολλά παραπάνω κιλά, έχω ξεκινήσει να περπατώ εδώ και λίγο καιρό και το κυριότερο δεν βιάζομαι. Περπατώ τόσο γρήγορα όσο αντέχω. Ξέρω να σέβομαι τις αντοχές μου. Και τις σωματικές και τις ψυχικές. Ειδικά τις τελευταίες τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση.

Ήταν πάντως σημαντικό αυτό που είχα ακούσει και ακόμα πιο σημαντικό αυτό που πυροδότησε μέσα μου. Θυμήθηκα την τελευταία φορά που είχα αναρωτηθεί για τον εαυτό μου κάτι τέτοιο. Ήταν τότε που διαπίστωνα ότι οι άλλοι δεν σκόπευαν με τίποτε να μου δώσουν αξία αν δεν την έδινα η ίδια σε μένα. Ούτε μου το χρωστούσαν, ούτε είχαν τέτοια πρόθεση. Ήμουν εγώ αυτή που έπρεπε να αγαπήσω τον εαυτό μου γιατί αν δεν το έκανα θα βασανιζόμουν για το υπόλοιπο της ζωής μου επιδιώκοντας την αυτοεκτίμηση μέσα από τους άλλους.Θυμήθηκα επίσης πως όταν αναρωτήθηκα πότε θα με αγαπήσω, έδωσα αμέσως την απάντηση. ‘Θα με αγαπήσω μόλις σταματήσω να βάζω τους άλλους πάνω από μένα’, είχα αποφασίσει. ‘Θα με αγαπήσω μόλις αποδεχθώ αυτό που είμαι χωρίς να το πολεμώ’, είχα συμπληρώσει. ‘Και φυσικά θα με αγαπήσω μόλις αγκαλιάσω τις αδυναμίες μου και πάψω να αποδιοργανώνομαι σε οποιαδήποτε αρνητική κριτική των άλλων’, είχα πει ολοκληρώνοντας την απάντηση που έδινα στον εαυτό μου.

Κι από τότε με αγάπησα και σταμάτησα να αναρωτιέμαι. Βέβαια από τότε που με αγάπησα άρχισα να βλέπω πιο καθαρά γύρω μου και να αναγνωρίζω αμέσως τοξικές συμπεριφορές. Εννοείται πως δεν έδινα ούτε λεπτό στους ανθρώπους που εμφάνιζαν αυτές τις συμπεριφορές με αποτέλεσμα να περιορίσω σημαντικά τον κοινωνικό μου κύκλο. Ούτε που με ένοιαξε πραγματικά. Λίγοι και καλοί. Άλλωστε αυτό ξέρω να κάνω από παιδί. Προτιμώ την ποιότητα από την ποσότητα.

Με αυτά και με τα άλλα πήρα το δρόμο της επιστροφής. Ωφέλιμη η σημερινή διαδρομή. Ωφέλιμη και η ενδοσκόπηση ακόμα κι αν γίνεται στο πόδι. Σημασία έχει να αφιερώνουμε χρόνο στη συνομιλία με τον εαυτό μας. Σημασία έχει να ξέρουμε να το κάνουμε και να θέλουμε να το κάνουμε. Σημασία έχει να προχωράμε κυριολεκτικά και μεταφορικά στη ζωή μας.

Όσο για την κοπέλα που μιλούσε στο κινητό της ίσως και να είχε κάνει μια σπουδαία αρχή. Ίσως να ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποιούσε ότι κάτι δεν έκανε σωστά. Ίσως πάλι να ήταν λόγια του αέρα που θα σκόρπιζαν και θα ξεχνιόντουσαν γρήγορα. Ποιος ξέρει;

Τάχα θέλω να σου πω… πότε θα με αγαπήσω επιτέλους; 

"Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης": Διαβάστε το βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite με τίτλο (πληροφορίες και online αγορά, εδώ)
.
-Bίντεο, συνεντεύξεις, ομιλίες επισκεφτείτε το κανάλι μου στο You Tube
 
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νέλη Βυζαντιάδου
Νέλη Βυζαντιάδου
Αλήθεια τι υπάρχει πίσω από ένα ρόλο; Και τι γίνεται με τις δυναμικές μεταξύ διαφορετικών ρόλων; Σας περιμένω κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για να αποκωδικοποιούμε συμπεριφορές, να διαβάζουμε διαφορετικά τα σενάρια και να βλέπουμε πέρα από αυτό που βλέπουμε. ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην πόλη που τόσο αγαπώ, τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Φ.Π.Ψ του Α.Π.Θ και πέρασα πολλά ακόμη χρόνια της ζωής μου ως εκπαιδευόμενη στην Ψυχομετρία, τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Μετά από μια ενδιαφέρουσα επταετία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αρχισυντάκτρια - παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών αφιερώθηκα στο ελεύθερο επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας ενηλίκων προσθέτοντας στο βιογραφικό μου τους τίτλους της εκπαιδεύτριας και επόπτριας επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Αργότερα εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική Ζεύγους και υπέκυψα στον έρωτά μου για τη συγγραφή, έναν έρωτα που δεν πρόδωσα ποτέ στη ζωή μου... Αν με ρωτήσετε ποια ιδιότητα μου αρέσει πιο πολύ από όλες όσες έχω ως τώρα θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη: οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρκεί να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί τους. E-MAIL nelibyzantiadou@gmail.com TΗΛ: 6934 509311 - Facebook Neli Byzantiadou, Instagram neli_byzantiadou

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατράλε βραδιά στην παρουσίαση της «Δωδεκάτης νύχτας συν κάποιες ακόμη» του Κ. Ζαχαριάδη στο Σοφούλη
Θεατράλε βραδιά στην παρουσίαση της «Δωδεκάτης νύχτας συν κάποιες ακόμη» του Κ. Ζαχαριάδη στο Σοφούλη
με 0 Σχόλια 2201 Views

Μπορεί το κοινό να αγκάλιασε θερμά την παρουσίαση του θεατρικού βιβλίου «Η Δωδεκάτη νύχτα συν κάποιες ακόμη» του Κρίτωνα Ζαχαριάδη ακόμη όμως πιο ζεστή υπήρξε η παρουσία των ηθοποιών που παρέστησαν για να μιλήσουν για τον συνάδελφο και φίλο σε μια παρουσίαση που ελάχιστα θύμιζε κλασσική περίπτωση 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη