Τα λόγια Του Τσιν - Θέλεις; Θέλω πάντα…

2429 Views
Τα λόγια Του Τσιν - Θέλεις; Θέλω πάντα… Τα λόγια Του Τσιν - Θέλεις; Θέλω πάντα…

 
Θέλεις; Θέλω πάντα

 
    Είναι στιγμές που αναπολώ τη θρυλική παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Καλαμάτας όταν κάνω το αυτό δρομολόγιο. Θυμάμαι πιτσιρικάς ξεκινούσες από την Κόρινθο και έφτανες στον προορισμό σου έπειτα από πέντε περίπου ώρες. Από την Κόρινθο και μετά στο Άργος, από εκεί στον Αχλαδόκαμπο και με ορμή για τον Κωλοσούρτη. Ένα βουνό που η ανάβασή του δοκίμαζε τα όρια οδηγού και των επιβατών.
 
   Ο Κωλοσούρτης γινόταν ιδιαίτερα επικίνδυνος το χειμώνα αν οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες ενώ τα καροτσάκια από τα απανταχού βυτιοφόρα και λογής φορτηγά κάνανε την ανάβαση/κατάβαση ακόμη χειρότερη. Ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα στενός, μία λωρίδα από κάθε ρεύμα και ανά 100 περίπου μέτρα οι "φουρκέτες" ήταν δεδομένες. Η άσφαλτος έκοβε το βουνό σε φέτες, το ξεφλούδιζε σαν ένα μαχαίρι που κυκλώνει ένα πορτοκάλι, κυκλικά και με υπομονή έπρεπε να υπομένεις τον Κωλοσούρτη, όλα κι όλα.
 .
.
 Έπειτα από μερικές ώρες θα έφτανες Τρίπολη και εκεί άρχιζε το δεύτερο μαρτύριο. Ο δρόμος για τη Μεγαλόπολη, ανέβα και ξανακατέβα βουνά, με στροφές, με καμιόνια με αγροτικά και μανάβηδες. Στη Μεγαλόπολη έλεγες άιντε δεν έμεινε άλλο τίποτε, ένα βουνό είναι πια και μετά φτάσαμε στο Μελιγαλά. Κι έβλεπες εκεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ να καπνίζει βράδυ πρωί, να γεμίζει κάπνα τον κάμπο. Τίποτε άλλο δε θυμάμαι γι' αυτήν την πόλη κάμπος και κάπνα. Κρατώ όμως από άλλα πράγματα: Το βουτυράτο γαλακτομπούρεκο στο Άργος, τους εμετούς στο αυτοκίνητο, τον ιδρώτα παντού, τη δροσιά της Τρίπολης, το παστέλι πριν το χωριό, τον ιδρώτα ξανά, τις τσαπέλες.
 .
.
  Και τώρα, ένας δρόμος της μιας ανάσας. Κόρινθος Καλαμάτα σε δύο και μισή ώρες. Πολιτισμός, έργα, ανάπτυξη. Ξεκινάς από Κόρινθο με 31 βαθμούς έξω, η ώρα είναι 10 το πρωί. Ανεβαίνεις το βουνό, πιάνεις Αρτεμίσιο κοιτάς βαθμοί 24 το πολύ, βλέπεις τον κάμπο της Τρίπολης, συνεχίζεις. Φτάνεις Τρίπολη και ο δείκτης δείχνει 28 σκέφτεσαι τι σου αρέσει πιο πολύ σε τούτη την πόλη και σκέφτεσαι τις πλατείες της, δε υπάρχει κάτι άλλο για ´σένα, δεν έχεις μυαλό, συνεχίζεις. Περνάς δεύτερο βουνό και καπάκι τρίτο. Κατεβαίνοντας είναι η Μεγαλόπολη βαθμοί 28-29 αφού στα βουνά πριν είχε πέσει στους 26. Το γκάζι είναι κολλημένο στο πάτωμα, η πινακίδα γράφει προς Παραδείσια, το μουσικό πλαίσιο παίζει το "Γιατί δεν πεθαίνεις"από τους Χειμερινούς Κολυμβητές, μου αρέσει.
 
 
 Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, κατεβαίνεις την κρεμαστή γέφυρα, δεν σταματάς πουθενά -αν ήταν θα το είχες κάνει μετά τη σήραγγα στο Αρτεμίσιο. Η πινακίδα γράφει δεξιά προς Πύργο- Κυπαρίσσια, στρίβεις. Δεν πας παρακάτω. Αν θες πας βέβαια. Ίσως την επόμενη φορά σκέφτομαι. Κάμπος βαθμοί 33. Λιοπύρι, κολλάς, το κλιματιστικό πρέπει να είναι ανοιχτό, μπορείς να πάρεις γουρουνόπουλο - μην το πολυσκέφτεσαι. Αυτή τη φορά θα προσπεράσω. Κοπανάκι, Καλό Νερό, Έλαια βαθμοί 29.
 
Πιάσε έναν ίσκιο.
Βάλε οτιδήποτε του Αργύρη δυνατά.
Από μέσα σου.
Από έξω σου.
Βάλτο όμως.
Θέλεις;
Θέλω πάντα.
Έχεις κέφι;
Έχω πάντα.
Μια βουτιά στα μπλε της χάη.
 

 
----
«Τα λόγια του Τσίν»  - Κάθε πρώτη Δευτέρα του μηνός στις σελίδες του Kulturosupa.gr

Από τον Κωνσταντίνο Πρωτόπαππα. 

----
Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας
Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας
Ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς διακοσμεί με νότες τον άξονα που συγγενεύει την αλήθεια με το ψέμα. Είπε ότι αναδίδει δυσλεκτικούς τρόπους για να κάνεις Shake Your Μπούτι ενώ αναπνέει στην Αθήνα αποθηκεύοντας εικόνες και λέξεις. Λάτρης του παλαιού, του earl grey και του t-shirt. Kάθε 30 του μήνα. Mail για επικοινωνία k.protopappas@hotmail.com Blog, http://noisepoems.blogspot.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή