Τα λόγια του Τσιν – Καμία είδηση αλλά μια συμβουλή

2199 Views
Τα λόγια του Τσιν – Καμία είδηση αλλά μια συμβουλή Τα λόγια του Τσιν – Καμία είδηση αλλά μια συμβουλή

 

 

Δεν είμαι εδώ να πω τα ίδια. Άλλωστε τα ίδια τα ξέρεις, εμένα τι με θες. Μπορεί να με θες γιατί απλά συνήθισες να διαβάζεις κάτι από τα ίδια. Ναι αλλά όχι από εμένα. Τώρα δεν έχω όρεξη να πω αυτά που διαβάζεις από εδώ και από εκεί. Δε θα μπλέξω σε σενάρια συνομωσίας. Δε θα προσπαθήσω να βγάλω το φίδι από την τρύπα γιατί τα φίδια συνηθίζουν να τσιμπούν και το σώμα μου δεν αντέχει άλλα τσιμπήματα.
 
Δεν είμαι εδώ για να τονίσω τις μίζερες ειδήσεις. Δεν είμαι εδώ για να σου λέω πως όλα είναι ένα ψέμα διότι πολύ απλά δεν είναι. Τα ψέματα ποτέ δεν τα απαρνήθηκα, όπως όλοι μας βέβαια, αλλά πάντα ήξερα να τα παραδέχομαι. Όχι από εμένα δε θα διαβάσεις έναν σπιτικό οδηγό επιβίωσης. Αυτά τα θεωρώ εναλλακτικές αηδίες. Ο καθένας έχει ένα κουμπί αρκεί να το πατήσει. Μερικοί κάνουν την κίνηση. Μερικοί έχουν ξεχάσει που στο διάολο είναι αυτό το κουμπί και κάποιοι άλλοι αγνοούν την ύπαρξή του.
 .
.
Δεν είμαι εδώ για να σου θυμίσω τίποτε. Λειτουργώ στο παρόν γιατί είμαι αυτό που το παρελθόν με έκανε. Γιατί να σου θυμίσω πράγματα που στο παρελθόν υπήρξαν; Αυτό πρέπει να το κάνεις μόνος σου, όχι μόνο τώρα αλλά συνέχεια. Μόνο έτσι γνωρίζεις εσένα. Εγώ είμαι στο παρόν. Μια γραφή που βγαίνει ασυναίσθητα ενίοτε αλλά που και που πατάει το κουμπί για να γυρίσει πίσω και να ζητήσει μια διόρθωση.
 
Δεν είμαι εδώ για να γλύψω αυτιά. Όσο και αν μου αρέσει αυτή η αίσθηση δεν είμαι εδώ γι’ αυτό. Προτιμώ να σε βλέπω να αλλάζεις. Προτιμώ να περιμένω στη γωνία και να σε παρατηρώ αλλά πρόσεξε δεν σε περιμένω για να κάνεις το λάθος σου και σαν κορμοράνος να πέσω πάνω και να ξεσκίσω το πετσί σου. Προτιμώ να πάρεις τα ρίσκα σου και να σκεφτείς διαφορετικά χωρίς να πω τίποτε. Άλλωστε δεν είμαι εδώ για να σου πω κάτι καινούριο. Πολλά έχουν ειπωθεί και σίγουρα είναι πολλές οι φορές που θα επαναλάβω φράσεις κάποιου άλλου, γνωμικά κάποιου μεγάλου και τρανού όπως «μην κόβεις τις γέφυρες εκτός κι αν έχεις βάρκα».
 
Δεν είμαι εδώ για να σε κάνω να με διαβάζεις. Θα ήταν ανούσιο να προσπαθώ γι’ αυτό. Η μεγαλύτερή μου επιτυχία θα είναι να διαβάζω πρώτα εγώ εμένα και να μου αρέσω από αυτό και μετά να πω, ας το διαβάσει και ο άλλος έτσι κι αλλιώς δεν είμαι εδώ για να με διαβάζω μόνος μου. Δεν είμαι εδώ για να σε κρίνω, όχι δε θα το κάνω. Θα πω αν με άρεσε ή όχι το αποτέλεσμα, αλλά όχι, δε θα σε κρίνω.
 
Ποιος είμαι εγώ;
Ποιος είσαι εσύ;
Ξέρεις;
Ξέρω;
.
Έχεις χρόνο τώρα να μάθεις κάπως. Αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να σου πω το παραμικρό. Σιγά μην με ακούσεις. Δεν χρειάζεται να με ακούσεις, αυτό το έχεις καταλάβει τουλάχιστον, ε;
 
Πρόσεχε τις γέφυρες φίλε γιατί μπορεί να έχεις βάρκα αλλά κανείς δε σου λέει ότι μπορείς και να την οδηγήσεις, είναι η δική μου προσθήκη.
.

 
----
«Τα λόγια του Τσίν» 

Κάθε πρώτη Δευτέρα του μηνός.

Από τον Κωνσταντίνο Πρωτόπαππα. 

----
Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας
Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας
Ο Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς διακοσμεί με νότες τον άξονα που συγγενεύει την αλήθεια με το ψέμα. Είπε ότι αναδίδει δυσλεκτικούς τρόπους για να κάνεις Shake Your Μπούτι ενώ αναπνέει στην Αθήνα αποθηκεύοντας εικόνες και λέξεις. Λάτρης του παλαιού, του earl grey και του t-shirt. Kάθε 30 του μήνα. Mail για επικοινωνία k.protopappas@hotmail.com Blog, http://noisepoems.blogspot.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Νίκος Κουρής διαβάζει το πεζογράφημα Ιογενής πνευμονία του Ζήσιμου Λορεντζάτου
Ο Νίκος Κουρής διαβάζει το πεζογράφημα Ιογενής πνευμονία του Ζήσιμου Λορεντζάτου
με 0 Σχόλια 741 Views

 Την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19.00 συνεχίζεται η διαδικτυακή ηχητική σειρά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Αναγνώσεις με το πεζογράφημα Ιογενής πνευμονία του Ζήσιμου Λορεντζάτου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή