Νέα τηλεοπτική οδηγία: Υποχρεωτική η παιδική προστασία από τις πλατφόρμες streaming

456 Views
Νέα τηλεοπτική οδηγία: Υποχρεωτική η παιδική προστασία από τις πλατφόρμες streaming Νέα τηλεοπτική οδηγία: Υποχρεωτική η παιδική προστασία από τις πλατφόρμες streaming

 

Νέα καθυστέρηση για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δόθηκε παράταση στη δικηγορική εταιρεία (Καρύδης και Συνεργάτες) που ανέλαβε την πρόταση υποβολής του νομοθετικού πλαισίου ως και τις 30 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν και τους παρόχους δικτύων ψηφιακής τηλεόρασης.

Η νέα Οδηγία, που πρέπει να ενσωματωθεί στα εθνικά δίκαια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως τον Σεπτέμβριο του 2020, καλεί τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να «εξασφαλίζουν ότι οι πάροχοι πλατφόρμας διαμοιρασμού βίντεο που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων» από προγράμματα, βίντεο και διαφημίσεις που ενδέχεται να βλάψουν τη σωματική, πνευματική ή ηθική τους ανάπτυξη.

Ακόμη, οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν μέτρα για βίντεο χρηστών ή διαφημίσεις που περιέχουν «υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας», όπως επίσης και μέτρα για βίντεο με περιεχόμενο το οποίο ενδέχεται να διαδώσει εγκληματική δράση και δημόσια πρόκληση σε τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος ή αδικήματα παιδικής πορνογραφίας, καθώς και αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι όροι και οι απαγορεύσεις που ισχύουν για την παραδοσιακή εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων θα ισχύσουν και στις πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στην ενσωμάτωση της Οδηγίας το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να επεξεργαστεί συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τις πλατφόρμες streaming που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Πηγή: typologies.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ανθρώπινα δικαιώματα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κίνητρο για αλληλοβοήθεια οι «Μέρες Βροχής» στη διαδικτυακή τους free online πορεία.
Κίνητρο για αλληλοβοήθεια οι «Μέρες Βροχής» στη διαδικτυακή τους free online πορεία.
με 0 Σχόλια 681 Views

Στις αίθουσες και στις εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπου προβλήθηκε η ταινία, οι θεατές δεν πλήρωναν εισιτήριο, αλλά, αντ’ αυτού, έφερναν τρόφιμα για συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Ευχόμενοι να λειτουργήσει και διαδικτυακά η ταινία μας ως ευκαιρία και κίνητρο για αλληλοβοήθεια αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε, προτείνουμε, αφού την δείτε:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή