Θεωρίες συνΩΜΟΣΙΑΣ… απούσας συνΟΥΣΙΑΣ … Γράφει ο ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος.

776 Views
Θεωρίες συνΩΜΟΣΙΑΣ… απούσας συνΟΥΣΙΑΣ … Γράφει ο ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος. Θεωρίες συνΩΜΟΣΙΑΣ… απούσας συνΟΥΣΙΑΣ … Γράφει ο ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος.

Θεωρίες συνΩΜΟΣΙΑΣ… απούσας συνΟΥΣΙΑΣ …

Γράφει ο ηθοποιός Λευτέρης Δημηρόπουλος. 

     Το τι έχουν δει τα μάτια μου στα όσα συνειδητοποιημένα χρόνια έχω διανύσει στη ζωή μου δε λέγεται. Πολλά περισσότερα έχουν ακούσει τα αφτιά μου. Τα μάτια βεβαίως υπάρχουν για να βλέπουμε και τα αφτιά για να ακούμε αλλά πολλές φορές οι εικόνες και τα ακούσματα σε κάνουν αναίσθητο και απαθή. Κάπως έτσι λοιπόν κι εγώ, καθισμένος στο ‘γάμα’ καναπέ του σαλονιού μου, διαβάζω αναρτήσεις φίλων, γνωστών κι αγνώστων στο φατσοβιβλίο. Με τη δική μου σκέψη να αδυνατεί να φτάσει τόσο μακριά, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι πράγματι (μπορεί) να είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου. Με κάποιους να επαληθεύουμε τον κανόνα που λέει ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
     Τα θέματα που θίγονται είναι ποικίλα.
Ποιος είναι ο κατάλληλος πρωθυπουργός,
ποια είναι η καλύτερη ομάδα ποδοσφαίρου,
ποιος καλλιτέχνης είναι ‘γκέι’,
ποιος επιχειρηματίας είναι λαμόγιο,
ποια χώρα θέλει το καλό μας,
ποια χώρα θέλει το κακό μας,
ποια είναι η αλήθεια για την παγκόσμια ιστορία,
από ποιους ξεκίνησε η επιστήμη,
ποια θρησκεία είναι η αληθινή, από πού κατάγεται ο άνθρωπος…
Αυτά είναι κάποια από τα θέματα γενικών γνώσεων στα οποία οι απαντήσεις είναι λίγο πολύ γνωστές, Άν είσαι Έλληνας!!!
Κατάλληλος πρωθυπουργός δεν είναι ποτέ αυτός που βγήκε στις εκλογές… (τυχαίο;).
Καλύτερη ομάδα δεν είναι ποτέ αυτή που βγαίνει πρωταθλήτρια… (τυχαίο κι αυτό;).
‘Γκέι’ είναι οποιοσδήποτε καλλιτέχνης κάνει το ‘έγκλημα’ να γίνει καριερίστας…
Λαμόγιο είναι οποιοσδήποτε επιχειρηματίας βγάζει πάρα πολλά χρήματα…
Το καλό μας θέλουν οι Ρώσοι και οι Σέρβοι (κατάλοιπο από το έπος του 40) και φυσικά το κακό μας οι  Γερμανοί, οι Βρετανοί, οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι,  οι Αμερικάνοι και σαφώς όλοι οι εβραίοι… Όσων αφορά την Ιστορία, εμείς μόνο κοντράραμε στα ίσια τους Γερμανούς και στους δύο παγκόσμιους πολέμους και φυσικά ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε ευγενείς επισκέψεις για τσάι και κονβερσέισον προς Ανατολή μεριά. Σε αντίθεση μ’ αυτόν οι Τούρκοι έσφαζαν γυναικόπαιδα κι έκαιγαν χωριά στην Ελλάδα για τετρακόσια χρόνια. Ο Κολοκοτρώνης ‘καθάρισε τη μπουγάδα’ μόνος του, μέσα από μια σπηλιά και οι Σκοπιανοί δεν υπήρξαν ποτέ στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Οι σημαντικότεροι επιστήμονες είναι Έλληνες, κι αν δεν είναι οι ίδιοι, σίγουρα είναι ο παππούς του θείου της μητέρας του πατέρα τους και άρα θεωρούνται ελληνικής καταγωγής (μήπως ελληνικής απαγωγής;). Η ιατρική φυσικά έχει τις ρίζες της στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και εκείνος ο πρώτος πίθηκος από το γνωστό σε όλους σκίτσο έχει ελληνικά γονίδια.
       Περνώντας στα ενδότερα και επίκαιρα της χώρας μου (σχόλια-αναρτήσεις) συμπεραίνω ότι τελικά ο ψεκασμός αλουμινίου από αεροπλάνα (σε κάθε γωνιά της γης), για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, εδώ στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα με στόχο τον μαζικό έλεγχο της βούλησης των Ελλήνων, από σκοτεινές αλλοδαπές δυνάμεις.
Οι Τούρκοι θέλουν το Αιγαίο και την Ξάνθη,
οι Αλβανοί την Ήπειρο
και οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία…
Τα πολιτικά πρόσωπα είναι ‘βαλτά’ από τις μεγάλες δυνάμεις εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα , οι αποφάσεις από τους βουλευτές παίρνονται με απώτερο σκοπό τη δυστυχία του λαού, οι τρομοκρατικές οργανώσεις τροφοδοτούνται από το ίδιο το κράτος, αριστεροί και δεξιοί αρχηγοί κομμάτων γευματίζουν παρέα χλευάζοντας όλους τους ψηφοφόρους και σε γενικές γραμμές, οτιδήποτε συμβαίνει εμπεριέχει ‘κάτι’ από πίσω. Αυτό το ‘κάτι’ είναι πάντοτε σκοτεινό και κακόβουλο. Οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν, με τα σενάρια να ξεπερνούν σε φαντασία αυτά των ταινιών του Μπόλυγουντ. Η φαντασία από την άλλη είναι κι ένα δείγμα εναπομένουσας δημιουργικής ανησυχίας και αναζήτησης!! Τέλεια!!
       Κάπου εδώ λοιπόν αρχίζω να αναρωτιέμαι… Πώς γίνεται ένας τόσο έξυπνος λαός, που αντιλαμβάνεται πανεύκολα και την παραμικρή πιθανή πισώπλατη συνομωσία, να εξακολουθεί εμπράκτως να στηρίζει αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα και ευνοούν τους λίγους;
 Πώς είναι δυνατόν κανείς να μην προβάλει μια αντίδραση στη δράση, (έστω κι αν δεν  είναι αντίσταση); Εκτός αν θεωρείται πράξη αντίδρασης η βόλτα-πορεία, ‘γιατί έτσι μας αρέσει’!! Εγώ πάντως τη μπύρα μου την απολαμβάνω σε μεγαλύτερο βαθμό βρισκόμενος σε κάποιο μπαρ, ή ακόμη και στο ‘γάμα’ καναπέ μου.
Πώς ερμηνεύεται η αδράνεια και η αποδοχή όλης αυτής της συνομωσιολογίας από έναν λαό πρωτοπόρο; Προφανώς συνθήματα-ρήσεις τύπου ‘ψωμί-παιδεία-ελευθερία’ και ‘make love, not war’, έχουν αλλοιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, όσων αφορά τη βαθύτερη έννοια τους. Εδώ αλλοιώθηκε η Αγία Γραφή που ανέκαθεν βρισκότανε υπό την προστασία της εκκλησίας…
       Τελικά ήμασταν από την αρχή! Αλλά γιατί να είμαστε τελευταίοι; Τα φτιάξαμε! Γιατί δεν τα κρατήσαμε; Φωτίσαμε! Όμως γιατί ξεχάσαμε; Προστατέψαμε! Γιατί να είμαστε ανασφαλείς; Η άγνοια, η ημιμάθεια, η ανασφάλεια, η απώλεια μνήμης και ψυχικού σθένους προκαλούν φόβο. Ο φόβος ενισχύει την κρίση, τη θρέφει και την κρατάει ζωντανή. Παγκόσμιος Πόλεμος δεν υφίσταται κι αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο δε θα υπάρξει νικητής. Γι’ αυτό και δεν είναι στα άμεσα σχέδια κανενός. Ψωμάκι και ελευθερία βρίσκεται (υπό κάποιους περιορισμούς), η παιδεία χαροπαλεύει με τα ίδια της τα παιδιά.             

     'Αυτό όμως που επίσης δεν υφίσταται, είναι το σεξ!!! Κι όπως συνήθως, φταίει πρώτα από όλα ο άντρας!! Αυτή είναι η χειρότερη συνομωσία!!! Εξαφανίζεται η συνουσία όπως το λευκό λιοντάρι. Η κρίση μπορεί να νικηθεί με στύση και τότε σίγουρα όλα θα είναι πιο γαλήνια.  Η τουλάχιστον έτσι θα τα βλέπουμε!! Με τα αντρικά μας μάτια. Μέχρι να γνωρίσουμε την πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργό!!! . Έτσι κάπως ξεπερνούσαν τις μεγάλες δυσκολίες αυτοί  οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Όχι με παραφιλολογία. Έτσι διατηρούσαν σε εγρήγορση όλο το νευρικό και το κυκλοφορικό τους σύστημα!!! Έτσι 'αέριζαν' το.. 'κεφάλι' τους όταν οι καταστάσεις οδηγούσαν σε αδιέξοδο κι απαιτούσαν καθαρή σκέψη!

ΥΓ: Όλοι φέρουμε το όπλο… επάνω μας… οπλίστε σύντροφοι!!! Το είπε κι ο Ξηρός!!! ‘Στύστε’ στον τοίχο και οπλίστε!!! Για να γίνουν ‘λουκούμια’ οι ‘ξηροί καρποί’!!! Κι ό ‘γάμα’ καναπές, να μη γίνει ποτέ ‘γάμα-τα’.
Όσοι πάλι έχουν ‘πι’ καναπέ… ακόμα καλύτερα… πρόκειται για δύο ‘γάμα’ καναπέδες ενωμένους…!!!

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
με 0 Σχόλια 388 Views

 Με αφορμή το παραιτηθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή