ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Νέα (άθλια) παράσταση στο Παρίσι… Από την «ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Π. Στασινοπούλου.

442 Views
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΔΟΣ  ΚΟΡΥΦΗΣ: Νέα (άθλια) παράσταση στο Παρίσι… Από την «ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Π. Στασινοπούλου. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Νέα (άθλια) παράσταση στο Παρίσι… Από την «ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Π. Στασινοπούλου.

 ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΔΟΣ  ΚΟΡΥΦΗΣ: Νέα (άθλια) παράσταση στο Παρίσι…Από την «ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα» της γεωπόνου Π. Στασινοπούλου.

       Ο παγκοσμίου φήμης – πλην  ατάλαντος θίασος με τα… τιτανοτεράστια ονόματα, (ξανα)βγάζει το δημοφιλές εργάκι «Κλιματική Αλλαγή» σε περιοδεία με σταθμό τούτη τη φορά το τραυματισμένο Παρίσι στις 30 του μήνα. Και καλά κάνει βεβαίως, διότι  έκτρωμα, ξε- έκτρωμα, είναι γεγονός ότι κόβει μπόλικα εισιτήρια ανά τον κόσμο και οι τσέπες των παραγωγών φορτώνονται, εκπληρώνοντας το μέγα ζητούμενο. Εξ ού και η ανάγκη  περιοδείας ανά τακτά διαστήματα. Μόλις το ενδιαφέρον του κοινού εκπέσει, τσουπ! μια νέα θεαματική παράσταση παγκόσμιας εμβέλειας με την απαραίτητη γκραν προώθηση, ώστε το «ισοζύγιο εισπράξεων» να επανέλθει. Για να πω την πάσα αλήθεια, τους μπούχτισε η ψυχή και το πληκτρολόγιό μου, μάλλιασε η γλώσσα μου, καθώς για το θέμα η στήλη έχει αφιερώσει μπόλικα άρθρα, ωστόσο παραμονές της νέας μεγαλειώδους παράστασης δεν μπορεί να το αγνοήσει, ευελπιστώντας  ότι… γράφε- γράφε, ΚΑΤΙ μπορεί να μείνει (ως προσωπικός ευσεβής πόθος)…
 
       Για όποιον βαριέται να ανατρέξει στην προηγούμενη αρθρογραφία της στήλης, θυμίζω απλά την… σαν διαμάντι κρυστάλλινη θέση της: Θεωρεί όλο αυτό το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής μια καλοστημένη ΑΠΑΤΗ, βάσει της κοινής λογικής, που πιο «κοινή» ΔΕΝ γίνεται! Με δεδομένο ότι το κλίμα του πλανήτη ως «έκφραση» της Φύσης είναι αδιανόητο να προβλεφθεί σε βάθος δεκαετιών με υπολογιστικά μοντέλα και στατιστικές – όταν ΔΕΝ μπορεί να προβλεφθεί σε βάθος… ημερών, όπως και ΚΑΝΕΝΑ φυσικό φαινόμενο άλλωστε- είναι ηλίου φαεινότερος ο στόχος της πρόσφατης πονηρής εφεύρεσης, στηριγμένης επιπλέον σε πλαστά/ παραποιημένα στοιχεία που τα σκάνδαλα της αποκάλυψής τους «πνίγηκαν» εντέχνως. Όπως και οι φωνές της ΜΗ ξεπουλημένης επιστημονικής κοινότητας που κραυγάζουν χρόνια για την απάτη. Ο στόχος λοιπόν των μεγαλόσχημων απατεώνων οδηγεί καρφί στον ΘΕΟ- ΚΕΡΔΟΣ  που εν προκειμένω απέκτησε την χαριτωμένη ταμπελίτσα «Πράσινη Ανάπτυξη» ως πιο πιασάρικη για την ευαισθησία του καταναλωτή, εστιασμένη με αυστηρό focus στον τομέα ΕΝΕΡΓΕΙΑ… Εδώ είμαστε!
 
       Του οποίου (τομέα) η κρισιμότητα αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι πόλεμοι των τελευταίων χρόνων ανά την υφήλιο, διεξάγονται με έναν και μοναδικό- φανερό ή κρυφό στόχο: τη διαχείριση των πηγών ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! «Βρώμικης» ή «Καθαρής»… αδιάφορο! Διότι ο κάτοχος και διαχειριστής των πηγών, προφανώς κρατά στα χέρια τις τύχες του κόσμου, παίζοντάς τες κατά το δοκούν ως μαριονέτες. Η πολύτιμη και δυσεύρετη ενέργεια, προκειμένου να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της υπερκατανάλωσης, βρίσκεται χρόνια τώρα στο μάτι του κυκλώνα  των λογής  αιμοβόρων – ενεργοβόρων  και των τσιρακίων τους. Πρόθυμων να χύσουν όσο αίμα χρειαστεί για να οικειοποιηθούν ξένα «οικόπεδα», προνομιούχα λόγω ενεργειακών θησαυρών. Και από δίπλα τα τσιράκια- λέγε με ΜΜΕ, εξαγορασμένες «μελέτες», ξεπουλημένοι επιστήμονες, υποκριτικές οικολογικές οργανώσεις κλπ, να επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα πλύσης εγκεφάλου, ώστε ο στόχος να «τεκμηριωθεί», να «ωραιοποιηθεί», να συγκινήσει την άβουλη μάζα αιγοπροβάτων.       
   
       Ο στόχος που για χάρη του σφάζεται το «οικολογικό» σύμπαν, στήνονται (τί ειρωνεία!) σούπερ ενεργοβόρα Παγκόσμια Συνέδρια, σπαταλιώνται άπειρα κονδύλια για διεθνείς καμπάνιες και γενικώς προκαλεί σε κάθε πικραμένο οικο-λάγνο παραλήρημα, ακούει στο όνομα «Καθαρή ενέργεια». Με υπότιτλο προς το παρόν «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (ΑΠΕ) και οσονούπω «Πυρηνική» που καιροφυλακτεί, αναμένοντας την κατάλληλη συγκυρία για να σκάσει μύτη, πλήρως απενοχοποιημένη, αφού φροντίσουν οι σε διατεταγμένη υπηρεσία «ειδικοί» να στρώσουν το χαλί που θα πατήσει. Και η κατάλληλη συγκυρία πλησιάζει, καθόσον οι ΑΠΕ ήδη αποδείχθηκαν μια τεράστια ΝΟΥΛΑ, αδυνατώντας να καλύψουν ούτε γι αστείο τις απαιτούμενες ενεργειακές ανάγκες, πέραν του τρελού οξύμωρου ότι για την κατασκευή και τις υποδομές τους σπαταλούν πολλαπλάσια ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ  ενέργεια, τουτέστιν «βρώμικη». Βλέπεις οι ανεμογεννήτριες ή τα φωτοβολταϊκά ΔΕΝ παράγονται στα κινέζικα εργοστάσια (τη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα στον τομέα) με τη βοήθεια του ήλιου ή του ανέμου!
 
       Παρότι λοιπόν οι ΑΠΕ- για τις οποίες εδώ και χρόνια πληρώνουμε αδρά οι πάντες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ-  σπαταλούν ήδη για την εφαρμογή τους πολύτιμη ενέργεια και πόρους… έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι αδυνατούν να υποκαταστήσουν τη συμβατική ενέργεια και να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες…  δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και διαταράσσουν ανεπανόρθωτα τα φυσικά οικοσυστήματα… έχουν μικρή διάρκεια ζωής και προβληματική συντήρηση… η προγραμματισμένη λειτουργία τους εξαρτάται από ΜΗ προγραμματισμένα φυσικά φαινόμενα… κοστίζουν πανάκριβα σε χρήμα… εντούτοις, ω του θαύματος, φιγουράρουν φαρδιά- πλατιά ως η ΠΑΝΑΚΕΙΑ, ως η άριστη λύση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, το ανέκδοτο της κλιματικής αλλαγής και μια σειρά άλλων προβλημάτων, περιλαμβανομένων της… υπογεννητικότητας, της στυτικής δυσλειτουργίας, της μαλάκυνσης κλπ.
 
       Στήνεις ένα χρυσοπληρωμένο έκτρωμα- ΑΠΕ στην αυλή σου και ξενοιάζεις από τα πάντα! Δεν πάει ο μισθός σου να γίνει εικονική πραγματικότητα… να βρίσκεσαι με την κάνη στον κρόταφο… να καίγεται καθημερινά ο εγκέφαλός σου… να δηλητηριάζεσαι από την τροφή ή το νερό σου… να διαλύεται το σύμπαν με βόμβες κι εκρηκτικά… ΕΧΕΣΘΗΣ! Από τη στιγμή που θα έχεις καθαρίσει την ατμόσφαιρα με το βιολογικό απορρυπαντικό «ΑΠΕ» (η μάνα μου χρησιμοποιούσε το «ΟΜΟ», κακώς!) και θα έχεις συμβάλλει στο να ΜΗΝ αλλάξει το κλίμα ώστε να βάλει μπουρλότο στον πλανήτη και να βγουν οι δράκοι στις ρούγες, έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη και το μυαλό στη σωστή ρευστότητα μαρμελάδας, οπότε ΝΑΙ,  για τις συνήθεις μαλακίες των μίζερων… ΕΧΕΣΘΗΣ! Άλλωστε δεν ακούς τίποτα σοβαρό από το στόμα τους, μια ατέλειωτη μίρλα! Σε αντίθεση με τις σοβαρότατες, υπερευαίσθητες οικολογικές οργανώσεις που έχουν λιώσει στις μελέτες για βιοκλιματικά κτίρια- τζάμπα πράμα ή στις προτροπές να σε καταφέρουν να εξοικονομήσεις ενέργεια κλείνοντας τα κουμπάκια …
 
       Προφανώς η ενέργεια που καταναλώνεται για να κατασκευασθεί/ μεταφερθεί/ εγκατασταθεί/ συντηρηθεί κλπ. ένα τέρας ΑΠΕ ή για να στηθεί ένα- πιο άχρηστο πεθαίνεις!- παγκόσμιο συνέδριο ή μια – πιο άχρηστη πεθαίνεις!- τεράστια καμπάνια με σποτάκια, αφίσες, έντυπα, μετακινήσεις, κινητοποιήσεις κλπ… είναι αμελητέες ποσότητες μπροστά σε αυτήν που καταναλώνει π.χ. ο υπολογιστής όταν ξεχάσεις το κουμπάκι αναμμένο, κακό παιδί! Προφανώς επίσης το κλίμα αλλάζει κατά περίεργο τρόπο ΜΟΝΟ τα τελευταία χρόνια, ΜΟΝΟ από την ανθρώπινη δραστηριότητα  και ΕΝΤΕΛΩΣ «προδιαγεγραμμένα» βάσει (πλαστών) στατιστικών! Όσο για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας είναι πασιφανές ότι οφείλεται αποκλειστικά στην «βρώμικη» ενέργεια που  καλύπτει τις καταναλωτικές ανάγκες των «προβάτων», οι οποίες όλως παραδόξως αυξάνονται θεαματικά με την (λυσσασμένη) προτροπή αυτών που… προτρέπουν για  «εξοικονόμηση» και «καθαρότητα»! Το δε γεγονός ότι ο ΟΗΕ- θιασάρχης  των Συνόδων Κορυφής και οι αναπτυγμένες χώρες- μέλη του θιάσου που μετέχουν, ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος, υποκινώντας ή υποθάλπτοντας πολέμους, χημικούς βομβαρδισμούς, χρήση πυρηνικών, χρήση μεταλλαγμένων, αφανισμό οικοσυστημάτων κλπ. συνιστά μια ασήμαντη λεπτομέρεια!  Κρίμα που ο Ιονέσκο δεν ζει στις μέρες μας και στερηθήκαμε κάποια σουρεαλιστικά αριστουργήματα…
 
       Θα μπορούσα ως μίζερη να παραθέσω έναν ατέλειωτο κατάλογο από σκόπιμες περιβαλλοντικές «επιβαρύνσεις» (sic!) σε γη, νερό και αέρα, ως απόρροια της «ανάπτυξης των αναπτυγμένων», φθάνοντας το κείμενο άνετα στις… 5000 λέξεις! Ξεκινώντας π.χ. από τις ατέλειωτες, άσκοπες αερο-μετακινήσεις λαμόγιων, περνώντας στους βιασμούς της φύσης και των βιομηχανιών τους, καταλήγοντας στην παντελώς άχρηστη σε 24ωρη βάση λειτουργία  της τηλεόρασης… Άπειρα παραδείγματα  «επιβάρυνσης» περιβαλλοντικής, εγκεφαλικής, ψυχικής! Για τις οποίες  ποτέ, κανένας στενόμυαλος υποκριτής δεν θα τολμήσει να σηκώσει το πανώ «ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΏΡΑ!» Ξέρει ότι καίει, ξέρει πού είναι η απάντηση, αλλά το κάνει γαργάρα… με «καθαρές» μπουρμπουλήθρες! Με μπλε και πράσινους – κυρίως αυτούς!- κόκκους βλακείας… Σύγγνώμη, τόνους ήθελα να πω!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου
Όταν η κοινωνική ή πολιτική επικαιρότητα ερεθίζουν τον εγκέφαλο στα «κόκκινα»… όταν ο Άνθρωπος και τα πάθη του έρχονται στο προσκήνιο… όταν ένα βίωμα έχει ευρύτερη κοινωνική αναφορά… το χέρι πάει μόνο του στο πληκτρολόγιο. Και καταγράφει σκέψεις/ συναισθήματα εν θερμώ ή εν ψυχρώ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα επικοινωνούμε… που μπορεί να επεκταθεί και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
με 0 Σχόλια 710 Views

Χριστουγεννιάτικα έθιμα, όπως το να τραγουδάμε τα Κάλαντα, επηρεάζουν θετικά την ψυχική μας υγεία. Ποιο είναι λοιπόν το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων;
#ΤάχαΘέλωΝαΣουΠω. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή