So you think you can teach 51: Ζε σουί Σαρλί..

13134 Views
So you think you can teach 51: Ζε σουί Σαρλί.. So you think you can teach 51: Ζε σουί Σαρλί..

.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιδιαιτεράς, ο Κάρολος..

Δυο τελίτσες. Μια, παραείναι σοβαρή. Τρεις, παραείναι μελό..
 
 
Η κάπα του σούπερμαν
Ο Κάρολος ξεκινάει Σάββατο πρωί για το ιδιαίτερό του μέσα στη βροχή. Με τα πόδια. Δεν παίρνει λεωφορείο, ούτε ομπρέλα. Και δεν βάζει κουκούλα. Στα κρύα φοράει κοντομάνικο. Στα μεγάλα κρύα, αμάνικο. Όσο πιο ανηφορικός είναι ο δρόμος, τόσο καλύτερα. Κάστρα, Επταπύργιο, Καϊμάκτσαλαν, δεν τον νοιάζει, ίσα-ίσα, σπριντάρει κιόλας. Στόχος του είναι να ξεμείνει από αναπνοή την ώρα που θα σου χτυπήσει το κουδούνι.
 
Καθώς ανεβαίνει την Ακροπόλεως, ο κόσμος γελάει μαζί του. Κανένας δεν κατάλαβε ποτέ γιατί φορτώνει την τσάντα του και με τα έντεκα βιβλία Ηθικά Νικομάχεια. Δεν τα χρειάζεται, δεν τα άνοιξε ποτέ του. Κι ούτε θα τα ανοίξει ποτέ. Τζάμπα κουράζεται.
 
Ο Κάρολος πηγαίνει για μάθημα νηστικός και άυπνος. Καμιά φορά τελείως άυπνος. Νηστικός και άυπνος μοιάζει με μεθύσι. Το σώμα και το μυαλό έρχονται σε κατάσταση αλέρτ.
 
Ντοπάρεται. Παίρνει τριπλό συμπλήρωμα σιδήρου πριν ξεκινήσει, παρά τις ιατρικές αντενδείξεις, για να είναι σίγουρος ότι θα έχει καλή ροή αίματος στον εγκέφαλο. Δεν θυμάται πού το διάβασε αυτό, menshealth, nutritionfacts, athensvoice, μάλλον είναι fake, αλλά ο Κάρολος το ρισκάρει. Σχεδόν θα έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο για να κάνει τον χρόνο σου να αξίζει.
 
Ναι, ο Κάρολος νομίζει ότι το επάγγελμά του είναι κάτι μεταξύ πυροσβέστη και χειρουργού ανοιχτής καρδιάς.
 
Πιστεύει ότι όσο βασανίζει τον εαυτό του
τόσο περισσότερο θα πιστέψεις
σε αυτό που πάτε να δημιουργήσετε.
 
Για χάρη σου
Ο Κάρολος δεν θέλει να βαρεθείς. Δεν θα σου πει ούτε μια λέξη που εσύ δεν θα χρησιμοποιούσες ποτέ. Δεν θα πει εποικοδομητικός, θα πει μετράει. Δεν θα πει δημιουργικός, θα πει στροφάρει. Δεν θα πει ηθικός, θα πει γαμώ τα παιδιά. Δεν θα πει δυσμενές, θα πει sad. Δεν θα πει ανδρεία, θα πει αρχ*δια.
 
Ο Κάρολος συγκρατεί ονόματα, ημερομηνίες, φωτογραφίες παλιών συμμαθητών σου. Ό,τι πέσει στα χέρια του μπορεί να το χρησιμοποιήσει για χάρη σου. Θα ξαναγράψει για χάρη σου τους πλατωνικούς διαλόγους με τα ονόματα των φίλων σου. Αντί για Σωκράτης, Γλαύκων και Πρωταγόρας στο σπίτι του Καλλία να μιλάνε για το διδακτό της αρετής, θα γράψει Μάγδα, Αναστασία και Καλλιόπη στο πάρτυ του Γιώργου, να σκέφτονται αν χρειάζονται ιδιαιτερά για ιστορία κατεύθυνσης, ή αν είναι σκέτη παπαγαλία, τα μαθαίνεις, πας και τα γράφεις, γιατί να μπαίνουν σε έξοδα.
 
Όλα από σένα, για σένα.
 
Ξέρεις τώρα πώς είναι οι γονείς: “Θα μου πεις εσύ εμένα, φιλαράκι, πώς θα μεγαλώσω το παιδί μου”; Ε, λοιπόν, ο Κάρολος τούς λέει πώς θα μεγαλώσουν το παιδί τους – κι αυτοί τον ακούνε. Ματώνει τη φανέλα τόσο πολύ, ώστε σε πείθει ότι υπάρχει σωστό και λάθος. Κι αυτός ο σχιζοφρενής το κάνει σωστά.
 .
.
Hob, liubov, amor
Ο Κάρολος αγαπάει πολύ. Κι επειδή αγαπάει, όλα του πάνε καλά. Ποτέ δεν κράσαρε ο υπολογιστής, ποτέ δεν ξέμεινε από μελάνι ο εκτυπωτής, ποτέ δεν έπαθε ατύχημα στο δρόμο, ούτε αρρώστησε από κορωνοϊό πριν τη συνάντησή σας. Έρχεται να σε δει με τα πόδια, αλλά φεύγει με λεωφορείο – το οποίο πάντα τυχαίνει να φτάσει στη στάση αμέσως, χωρίς αναμονή, ακόμη κι αν είναι το αργοκίνητο 28Α. Κι αν αποφασίσει να σπάσει πριζονμπρεηκικά την καραντίνα για να έρθει να σε δει, ποτέ δεν θα τον πιάσει η αστυνομία, γιατί κουβαλάει το άγγιγμα του Μίδα.
 
Αν σπάσει την καραντίνα” είπα παιδιά, μην αρπάζεστε.
 
Μέχρι και τη δουλειά του στο φροντιστήριο κάπως έτσι τη βρήκε. Ήταν ένα βράδυ 2ης Οκτώβρη, είχε αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα από τον Μασούτη στις 40 Εκκλησιές και τάιζε τα αδέσποτα γατιά δίπλα στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κι εκείνη τη στιγμή τον πήρε τηλέφωνο η κυραΘάλεια να του πει ότι προσλαμβάνεται.
 
Πετάει κέρματα αγάπης στο πηγάδι και εκπληρώνονται ευχές.
 
Σπέρνει αγάπη και καρπίζει, δε μαραζώνει ποτέ.
 
 
Κρυπτονίτης
Η Μάγδα με τις μαγουλάρες τού είπε κάποτε: “Πιστεύω ότι το σόου που κάνεις είναι fake. Κι αν όχι fake, σίγουρα υπάρχει κάποια θλίψη από κάτω”.
 
Μακάρι να ήταν αυτό. Η θλίψη κι αγάπη πάνε μαζί, σαν τις γαλαζοκίτρινες core memories χαρμολύπης της εντεκάχρονης Ράιλι στο Inside Out.
 
Αυτό όμως που παθαίνει ο Κάρολος όταν του κόψεις την αγάπη είναι πολύ χειρότερο.
 
Είναι αλλεργικός στον πόλεμο. Αρρωσταίνει βαριά, με πυρετό κι απ’ όλα, όταν οσμίζεται έχθρα. Κι είναι εύκολο να ξυπνήσει έχθρα. Είναι εύκολο ν’ αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι σε ένα σπίτι όπου μέχρι χθες ένιωθες καλοδεχούμενος.
 
Ο Κάρολος αγαπάει, κι επειδή αγαπάει, ο κόσμος νομίζει ότι είναι ανώμαλος, παρανοϊκός, βιαστής, παιδεραστής, stalker, ψυχάκιας, creepy, Φρέντυ Κρούγκερ, Τζακ ο Αντεροβγάλτης, Χάνιμπαλ Λέκτερ.
 
Ο Κάρολος δεν παρεξηγεί. Ξέρει ότι το νέτφλιξ είναι γεμάτο με τέτοιους. Θα ήθελε να γνωρίσει κάποτε κι αυτός έναν παρανοϊκό δολοφόνο, ως κοινωνικό πείραμα. Αλλά δυστυχώς ο Κάρολος ζει στην πραγματική ζωή, και σε αυτήν οι ανώμαλοι κι οι δολοφόνοι σπανίζουν.
 
Δεν κατάλαβα ποτέ (συγγνώμη, ο Κάρολος δεν κατάλαβε ποτέ) πώς είναι δυνατόν να φοβάσαι ό,τι βλέπεις αποκλειστικά στην τηλεόραση και στις μυθιστορίες. Είναι σαν γυρνάς κάθε βράδυ σπίτι από την καλώς πεφωτισμένη Επταπυργίου, γιατί τρέμεις τους Μινώταυρους και τους Λαιστρυγόνες που παραμονεύουν στα στενά της Ρήγα Φεραίου.
 
Αν βάλεις φρένο στην αγάπη, δεν έρχεται θλίψη. Έρχεται ναρκωτική ένεση ξυλοκαΐνης στον εγκέφαλο. Περίπου σαν αυτό που σου κάνει η καραντίνα. Οι πυραυλοκίνητες κινητήριες δυνάμεις του Dash Parr κι η αφύσικη αντοχή του Mr. Incredible μπαίνουν στο reset. Το ρολόι χτυπάει δώδεκα κι η άμαξα γίνεται κολοκύθα. Τα μάγια λύνονται κι ο πρίγκιπας Αλή ξαναγίνεται το χαμίνι ο Αλαντίν.
 
Κι ο Κάρολος γίνεται απλώς ένα χρηστικό εργαλείο – και μάλιστα ένα τελείως άχρηστο χρηστικό εργαλείο.
 
Μη φρενάρεις την αγάπη. Θα το μετανιώσεις πρώτος εσύ.
 
Je suis Charlie..
 
Δυο τελίτσες. Μια, παραείναι σοβαρή. Τρεις, παραείναι μελό..
.
*Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
.
So you think you can teach 
.
Κάθε 1, 11 και 21 του μηνός στις σελίδες του Kulturosupa.gr
------------------------
--------------------
----------------
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Φασούλας
Γιάννης Φασούλας
Εντεχνόπληκτος και σχολειόπληκτος εκπαιδευτικός ετών 33. Όταν δεν καλύπτει την εντεχνοεπικαιρότητα της πόλης υπό μορφή ιστοριών νυχτερινής μουσικής "περιπέτειας", θα μοιράζεται "διδακτικές" ιστορίες από τη σχολική ζωή και τη μέση εκπαίδευση για τη στήλη "So you think you can teach". Κάθε Τετάρτη.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

7 Comments

 1. <strong>ΓΚΟΛΧΑΘ ΕΡΙΦΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ</strong>
  ΓΚΟΛΧΑΘ ΕΡΙΦΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ
  ΜΠΡΕΕΕΝΤΣΕΡΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΟΙΡΗΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΣΗΜΟΚΩΛΕΚΤΙΒΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΟΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ...ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΓΙΔΟΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΜΠΡΕΕΕ ΚΑΙ ΞΕΧΟΡΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΙΦΙΑ...ΞΕΚΛΥΔΟΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ...Κ ΕΣΙ ΟΡΘΙΟ ΖΟΟ ΚΑΤΣΕ ΜΠΡΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΑΣ ΠΕΝΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΥΚΙ ΤΟ ΣΙΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΠΑ ΚΑΙ Η ΝΑΛΑ. ΑΝΘΡΩΠΕ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΙΝΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...ΤΟ ΔΙΥΛΗΣΤΗΡΙΟ ΚΑΝΗ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΤΡΟΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΧΑ...ΧΑ...ΓΙΑΦΤΟ ΜΠΡΕΕΕ ΚΑΥΛΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ...ΜΗ ΣΕ ΓΛΕΝΤΗΣΙ ΚΟΡΟΝΟΓΙΟΣ... ΤΡΟΓΕ ΜΗ ΒΙΕΑ...ΓΙΝΕ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ...Κ ΟΤΙ ΧΟΡΤΟ ΠΕΡΙΣΕΨΗ ΑΠΟ ΑΦΤΟ Π ΠΕΡΝΙΣ ΔΟΣΕ ΜΟΥ ΡΕ ΜΠΑΜΡΠΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΟ... ΓΙΑΤΙ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΙΣ ΔΕ ΜΠΡΕΕΕΠΟΝΤΕ ΜΠΡΕΕΕΕΕ...ΑΦΤΑ...Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΡΑΠΕΤΕΦΣΕ Κ ΠΥΓΕ ΝΑ ΧΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ...ΤΕΛΕΦΤΕΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΣΕ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΥΚΑΝ ΟΙ ΔΥΝΟΣΑΒΡΟΙ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕ
 2. <strong>ΓΚΟΛΧΑΘ ΕΡΙΦΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ</strong>
  ΓΚΟΛΧΑΘ ΕΡΙΦΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ
  ΜΠΡΕ....ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ...ΑΝ ΔΕ ΝΙΟΘΙΣ ΚΑΛΑ ΠΑΡΕ ΤΟ 10306 ΓΙΑ ΨΙΧΟΛΟΓΥΚΗ ΙΠΠΟΣΤΙΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΓΙΟ...
  ΤΡΙΣ ΤΕΛΥΤΣΕΣ ΓΥΟΑΤΙ ΑΚΟΓΕΣΕ ΑΣΚΕΜΑ...
 3. <strong>SYNTROFOS BAZWF</strong>
  SYNTROFOS BAZWF
  H ADEPANASTASH DE THA NIKHSEI, TOY GIDIOU H PALH THA TH SKISEI.

  TO PATHOS GIA TH LEFTERIA EINAI DYNATOTERO SE OLA TA ARNIA!

  EBROS LAGE ADISTASH PADOU, NA RIKSOUME MPAMPH KAI TO DNT!

  H NIKH THA ERTHEI OTAN O TELEFTAIOS ERIFOKRATHS THA GONATISEI BROSTA STO AGALMA TOU SYNTROFOU GOLHATH TOY HGETH THS TAKSHS KAI THS STANHS TOY

  GIDIA KAI NEOLAIA GIA MIA PATRIDA NEA.

  Υ.Γ Ο Κάρολος είχε περάσει δύσκολη ζωή και στα προσωπικά του ήταν ενίοτε καραγκιοζάκος και αφερέγγυος. Αλλά ούτε μελό ήταν, ούτε έριχνε το φταίξιμο στον Ένγκελς, ούτε φανταζόταν κατά συρροήν δολοφόνους. Ήξερε με ποιον είναι το δίκιο. Και δε ζήτησε να τον δοξάσουν. Όσοι το έκαναν το έκαναν μόνοι τους. Γιατί ήταν μεγάλος. Όχι επειδή το παρακάλεσε ή το εκβίασε. Και οι υπόλοιποι τον πολέμησαν. Πάλι επειδή ήταν μεγάλος. Μόνο τους μεγάλους πολεμάς. Με τους μικρούς δεν ασχολείσαι.
 4. <strong>Backdoor Nikitas</strong>
  Backdoor Nikitas
  https://www.youtube.com/watch?v=bbJHFD3UBYM
 5. <strong>MANINA</strong>
  MANINA
  συγκλονιστικο κειμενο
 6. <strong>MANINA</strong>
  MANINA
  συγκλονιστικο κειμενο
 7. <strong>FRENITIDA</strong>
  FRENITIDA
  STHN AGAPH BAINEI FRENO

  STON ARAPH OXI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή