So you think you can teach 37: Εκεί που δεν το περιμένεις.

7236 Views
So you think you can teach 37: Εκεί που δεν το περιμένεις. So you think you can teach 37: Εκεί που δεν το περιμένεις.

 

 

Από τον Γιάννη  Φασούλα *

 
 
Κι εκεί που νομίζεις ότι έχεις φακελώσει τις μαθητικές ψυχολογίες, και έχεις το κλειδί για κάθε τύπο κλειδαριάς, υπάρχει πάντα ένα περιστατικό, που θα σου δείξει πόσο μικρός είσαι και πόσα έχεις να μάθεις ακόμα.
 
Κι όπως όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις, θα γίνει κατά τύχη.
 
Πάμε ανάγνωση.

Επιστήμη
Η Επιστήμη είναι ένα παιδί στην τάξη μου, που μισεί τα γράμματα. Όχι, δεν μισεί απλώς αυτά τα γράμματα του σχολείου, τα βαρετά, τα πυκνογραμμένα. Τα καλύτερα του Τοίχου με Υστερία να της δώσεις, δεν θα τα διαβάσει. Αλήθεια, δεν κάνει καν τον κόπο να παριστάνει ότι διαβάζει, έτσι, για τα μάτια του δασκάλου, δεν στρέφει το βλέμμα ποτέ στο χαρτί. Ούτε μιλάει ποτέ.
 
Δεν περίμενα ότι θα γνωρίσω παιδί που θα μισεί εντελώς την ομιλία και τη γραφή στο σύνολό τους. Δεν ξέρω με τι την βρίσκει. Με κατσαβίδια, με αυτοκίνητα, με γκέημ-μπου, με μια μπάλα βόλεϋ, με μαντολίνα, με ντομάτες γεμιστές με λιναρόσπορο; Πάντως το χαρτί την απωθεί. Ο ανθρώπινος λόγος την απωθεί.
 
Και τότε γιατί ήρθες θεωρητική; Περιμένω να μου πει απλώς ότι μισεί περισσότερο τα μαθηματικά, αλλά λέει ότι της αρέσουν τα αρχαία. Good one. Είναι φανερό ότι την έχει ξανακάνει αυτή τη συζήτηση, πολλές φορές κιόλας, δεν αγανακτεί όμως. Έχει αυτό το πόκερ φέις, που πρέπει να είναι και λίγο δασκαλεμένο από τους γονείς (το λεγόμενο πα-πα-πα πόκερ φέις, πα-πα πόκερ φέις, μα-μα-μα-μα).
 
Tonight is the night
Έρχεται στην πρώτη παράδοση του 2020 πασπατεύοντας τον βρεγματικό λοβό της, καταλαβαίνω ότι έχει έναν ελαφρύ πονοκέφαλο. Είναι ό,τι πιο κοντινό έχει δείξει ποτέ σε έκφραση συναισθήματος. Τη βρίσκω ευάλωτη, λέω να η ευκαιρία. Της δίνω ένα βουλγάρικο ντεπόν που ξέμεινε από το καλοκαίρι από τον φίλο μου τον Δημήτρη, που ήταν τότε ερωτικός πηγαινέλας στη Σόφια για χάρη μιας Πλάμενα Στόιτσκοφ το γένος Μπερμπάτοφ, και την βάζω στη θέση της.
 
Captatio benevolentiae.
 
Σήμερα είναι η μέρα μου. Θέλω τόσο πολύ να την κάνω να παθιαστεί, με ο,τιδήποτε. Δεν δείχνει να υποφέρει το κορίτσι στο μάθημα, αλλά η τάξη μου δεν είναι το οικοσύστημά της, φαίνεται, είναι σαν φώκια σε ρέινφόρεστ. Το οποίο δεν βγάζει νόημα, το φροντιστήριο είναι εθελοντικό, δεν πληρώνει, δεν πληρώνομαι, μπορεί να φύγει όποια ώρα θελήσει.
 
Αλήθεια, γιατί βασανίζουν έτσι τα παιδιά τους; Το διαβάζω-γράφω είναι ένας επαγγελματικός κλάδος από τους εκατομμύρια, δεν είναι ένας από τους τρεις, σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός, καμιά φορά αμφιβάλλω ότι είναι και επαγγελματικός κλάδος whatsoever. Αλλά τώρα ήρθε στο πάρτι μου, πρέπει να την ψυχαγωγήσω.
 
Μοιάζει σαν εκείνα τα παραμύθια που πρέπει να κάνεις τον γιο του βασιλιά να γελάσει.
 .
.
Let me entertain you
Ξεκινάμε με βίντεο κλιπ της Μπέρντι, People help people, να την αγγίξει, να σχολιάσουμε στίχους, την αποτελεσματικότητα της σκηνοθεσίας. Τίποτα η Επιστήμη. Ανοίγουμε το Κουλούρι να σχολιάσουμε fake news, βλέπουμε τον Ευτύχη Μπλέτσα, που γύρισε λέει από το Τσέρνομπιλ με έντεκα δάχτυλα και τρία αυτιά. Οι άλλοι γελάνε, εκείνη μούγκα.
 
Ανοίγουμε ντιμπέιτ. Υπέρ vs κατά, με έπαθλο ό,τι απέμεινε από το κέικ που έφτιαξα στη γιορτή μου. Θέμα πρώτο, αμβλώσεις, μήπως η Επιστήμη είναι καμιά θρήσκα, ή καμιά μανιακή κατά της πατριαρχίας, τη σηκώνω να παίξουμε θεατρικό. Είμαι ο σύζυγός σου, της λέω, αυτός ο μαρκαδόρος είναι το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, κάνε πως μου το δίνεις και φρόντισε να είσαι χαρούμενη. Μου το δίνει και ξανακάθεται, όπως θα έδινες στη μάνα σου το καρότο που της έλειπε για την κρεατόσουπα. Θέμα δεύτερο, προσφυγικό, μήπως η Επιστήμη έχει εθνική και φυλετική ευαισθησία, ή βαθιά ανθρωπιστική συνείδηση ξερωγώ, τίποτα. Μιλάμε για τη ζωή του Στηβ Τζομπς, να δω μήπως θαυμάζει τα δισφανταστικομμύρια και απιθανικομμύρια του Σκρουτζ Μακ Ντακ, που θα τα αντάλλασσε λέει όλα για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη, και πάλι στρείδι η Επιστήμη. Εξάντλησα όλα τα θέματα που θα μπορούσαν να κάνουν τους γονείς να με κυνηγάνε, Μπούντα Μπαρ Μύκονος η Επιστήμη.
 
Βλέπουμε ρεπορτάζ για το ντου της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, υπέρ ή κατά; Βλέπουμε αφίσες για τον τελικό της Γιουροβίζιον, μας αρέσουν ή όχι; Μιλάμε για την ψυχολογία των χρωμάτων στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν αγοράζεις κόκκινη βουλγάρικη κόκα κόλα και πορτοκαλί φάντα. Άνθρακες. Τελικά μην έχοντας άλλη εναλλακτική σχολιάζω τα καινούρια της νύχια, γκρι ασφαλώς, σαν σκωτσέζικο τοπίο ομίχλης. Η Επιστήμη στέκεται όρθια σαν κατσαρίδα μετά την ατομική μου βόμβα, θα ορκιζόμουν ότι ψέλλισε κάτι σαν ευχαριστώ, αλλά ήταν μάλλον fanta sea.
 
Απελπισία
Στο τέλος του μαθήματος, κι αφού έχω καταθέσει τα όπλα, σαν τον Βερσιζεντόριξ στα πόδια του Καίσαρα, έρχεται η Επιστήμη και με ρωτάει: Κύριε είστε βίγκαν;;; Όχι, λέω, γιατί; Είδα κάτι φωτογραφίες σας στο Facebook που φτιάχνετε κάτι χορτοφαγικά πιάτα. Α ναι, λέω, το ρίχνω στη μαγειρική καμιά φορά όταν δεν έχω τι να κάνω, αν θες να παίξεις, καλύτερα με ζαρζαβατικά παρά με σπάλα βοείου... Κύριε, ήταν τέλεια, θέλω τη συνταγή. Ήταν τέλεια από μια φωτογραφία; Ναι κύριε, όταν την είδα τρελάθηκα.
 
Τρίτη βράδυ περασμένες 9 έχω κοκαλώσει στην έδρα προσπαθώντας να φανταστώ την Επιστήμη τρελαμένη. Ξημέρωσε Τετάρτη, κι ακόμα προσπαθώ.
 
Για δες όμως, τελικά ήταν όντως οι ντομάτες γεμιστές με λιναρόσπορο.
.
So you think you can teach 
.
Κάθε Τετάρτη στις σελίδες του Kulturosupa.gr
------------------------
--------------------
----------------
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Φασούλας
Γιάννης Φασούλας
Εντεχνόπληκτος και σχολειόπληκτος εκπαιδευτικός ετών 33. Όταν δεν καλύπτει την εντεχνοεπικαιρότητα της πόλης υπό μορφή ιστοριών νυχτερινής μουσικής "περιπέτειας", θα μοιράζεται "διδακτικές" ιστορίες από τη σχολική ζωή και τη μέση εκπαίδευση για τη στήλη "So you think you can teach". Κάθε Τετάρτη.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

7 Comments

 1. <strong>MPAMIS KTHNOTROFOS</strong>
  MPAMIS KTHNOTROFOS
  ΑΑΑΧΑΧΑΧΧ...ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΕΛΟΥΤΣΙΚΕ ΜΟΥ; ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΔΩ ΒΟΥΝΙΣΙΑ ΔΗΝΑΜΗ... ΣΤΙΒΑΡΟ ΚΟΡΜΙ Κ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΓΙΔΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΡΕΠΟΡΤΙΝΓ ΦΟΡ ΝΤΙΟΥΤΥ ΧΕΒΥ ΝΤΙΟΥΤΗ ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΣΑ ΡΙΧΝΟ ΓΥΡΟΒΟΛΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ... Κ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟ ΕΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΗΚΡΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΤΑΜΠ ΡΕ ΜΠΡΟ ΔΕ ΤΟΞΕΡΑ ΓΑΜΟ 120 ΚΙΛΑ ΑΝΤΡΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥ....ΜΠΡΟ ΤΑ ΧΡΥΣΤΟΥΓΕΝΑ ΗΡΘΕ Ο ΑΗΒΑΖΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΑ ΗΤΑΝΕ ΛΑΘΡΟΜΑΙΤΑΝΑΣΤΗΣ Κ ΗΘΕΛΕ Ν Μ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ Κ ΤΟΝΕ ΠΑΤΗΣΑ ΧΑΜΩ ΣΑ ΜΑΥΡΟ (ΜΗΡΜΗΓΚΙ)... ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑ Κ ΕΜΕΗΝΕ Κ ΠΑΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΚΟ ΝΑ ΦΑΣ ΝΑ ΝΙΟΘΕΙΣ ΤΗ ΚΡΕΑΤΙΛΑ ΡΕ ΜΠΡΟ... ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΝΤΗΘΗΚΑ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛΧΑΘ ΤΟ ΤΡΙΣΓΙΓΑΝΤΙΟ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΡΙΦΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΙΖΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΖΜΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟ ΛΕΛΚΗΘΡΟ...ΜΗΡΑΣΑ ΔΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΓΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΞΧΑΚΟΥΣΤΗ Κ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΞΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Κ ΤΟΝΕ ΕΧΕΣΑ. ΔΕ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΔΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΕ ΜΑΣΟΝΟΙ ΡΕ ΜΠΡΟ... ΑΛΛΑ ΕΓΟ ΟΜΟΣ ΠΕΡΝΟ ΑΠΟ ΓΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟ ΓΑΜΑΤΑ ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ...ΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΞΕΓΕΝΗΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΡΙΑΡΙ;;; ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΨΗ ΦΟΤΙΑ ΣΤΟΥΣ -15 ΜΕ ΠΥΡΟΚΛΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΘΑΝΗΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟ;;; ΞΕΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΙΦΟΓΗΡΥΣΤΗ ΚΛΟΤΣΙΑ;;; Η ΕΠΙΣΤΥΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΗΚΟΝΕΙ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΨΙΛΑ...ΧΕΡΙΑ ΨΙΛΑ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΑΝΟ ΤΟ ΜΙΑΛΟ Μ ΞΟΥΡΑΦΙ Κ ΤΟ ΠΟΥΛΙ Μ ΒΟΛΚΑΝΟ.
 2. <strong>Μπερμπάντοφ</strong>
  Μπερμπάντοφ
  Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο
  Πανεπιστήμιο να μπω με σκετς και λιναρόσπορο
  Να κάνω 12 τατού στη γάμπα μου τη ντούρα
  Να τρέχω σα κοτόπουλο αν δω ανακατωσούρα

  Νά'χω δύναμη θέλητας, να ξέρω από αλάνα
  Και σαν παπακαλιάταρος να μην αφήνω μάνα
  Να είμαι άντρας κυνηγός να είμαι alpha male
  Να κάνω και αναφορές από τον Τσιπ και Ντέηλ

  Σώμα και πνεύμα σε ακμή, μυαλό και μπράτσα τίγκα
  Να δέρνω τον Οιδίποδα, να δέρνω και τη σφίγγα
  Κι αν το τραπέζι γέμισαν με 85 πιάτα
  Εγώ τα γυναικάκια τους τα σκίζω σα τη γάτα.

  I can do and I can teach
  Karma brotha is a bitch

  Υ.Γ Καλός ο Στηβ αλλά από jobs ψόφια πράγματα δω πέρα. Κανονικότατα...Κανονικότητα...
 3. <strong>moip SON</strong>
  moip SON
  Η μαρτυρία ΜΟΥ Καλή Ημέρα,
   το όνομά μου είναι Μαρία, είμαι πολίτης της Ελλάδας. θέλω
  να μαρτυρήσουν για τον καλό δανειστή δανειστή που μου έδειξε το φως μετά
  είναι scammed από τέσσερις διαφορετικούς ψεύτικους δανειστές του Διαδικτύου, όλοι
  υποσχέστε μου ένα δάνειο αφού μου ζήτησε να πληρώσω πολλά
  τέλη που δεν παρήγαγαν τίποτα και δεν έδωσαν κανένα θετικό αποτέλεσμα
  Αποτελέσματα. Έχασα πολλά χρήματα κοντά στα 32.000 ευρώ
      Μια μέρα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο έπεσα σε μια παλιά θέση
  για ένα άλλο θύμα όπως εγώ που πήρε το δάνειό της από τις υπηρεσίες δανείου Ranner, αφού διάβασε τη μαρτυρία της, αποφάσισα να κάνω
  δώστε τη δοκιμή για τελευταία φορά, έχω εφαρμόσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε
  και εντός 48 ωρών πήρα δάνειο 32.000 ευρώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω
  τα μάτια μου, τώρα είμαι ευτυχισμένος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι παρόμοιες εταιρείες δανείων όπως αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που χρειάζονται δάνειο για να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ,,, (rannerloan565@gmail.com), δεν θα αποτύχουν ποτέ
  εσύ και η ζωή σου θα αλλάξει όπως η δική μου.
  Γρήγορα επικοινωνήστε (rannerloan565@gmail.com) σήμερα και λάβετε το δάνειό σας από αυτούς.
  Παραμείνετε ασφαλείς και ευλογημένοι
 4. <strong>moip SON</strong>
  moip SON
  Η μαρτυρία ΜΟΥ Καλή Ημέρα,
   το όνομά μου είναι Μαρία, είμαι πολίτης της Ελλάδας. θέλω
  να μαρτυρήσουν για τον καλό δανειστή δανειστή που μου έδειξε το φως μετά
  είναι scammed από τέσσερις διαφορετικούς ψεύτικους δανειστές του Διαδικτύου, όλοι
  υποσχέστε μου ένα δάνειο αφού μου ζήτησε να πληρώσω πολλά
  τέλη που δεν παρήγαγαν τίποτα και δεν έδωσαν κανένα θετικό αποτέλεσμα
  Αποτελέσματα. Έχασα πολλά χρήματα κοντά στα 32.000 ευρώ
      Μια μέρα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο έπεσα σε μια παλιά θέση
  για ένα άλλο θύμα όπως εγώ που πήρε το δάνειό της από τις υπηρεσίες δανείου Ranner, αφού διάβασε τη μαρτυρία της, αποφάσισα να κάνω
  δώστε τη δοκιμή για τελευταία φορά, έχω εφαρμόσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε
  και εντός 48 ωρών πήρα δάνειο 32.000 ευρώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω
  τα μάτια μου, τώρα είμαι ευτυχισμένος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι παρόμοιες εταιρείες δανείων όπως αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που χρειάζονται δάνειο για να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ,,, (rannerloan565@gmail.com), δεν θα αποτύχουν ποτέ
  εσύ και η ζωή σου θα αλλάξει όπως η δική μου.
  Γρήγορα επικοινωνήστε (rannerloan565@gmail.com) σήμερα και λάβετε το δάνειό σας από αυτούς.
  Παραμείνετε ασφαλείς και ευλογημένοι
 5. <strong>moip SON</strong>
  moip SON
  Η μαρτυρία ΜΟΥ Καλή Ημέρα,
   το όνομά μου είναι Μαρία, είμαι πολίτης της Ελλάδας. θέλω
  να μαρτυρήσουν για τον καλό δανειστή δανειστή που μου έδειξε το φως μετά
  είναι scammed από τέσσερις διαφορετικούς ψεύτικους δανειστές του Διαδικτύου, όλοι
  υποσχέστε μου ένα δάνειο αφού μου ζήτησε να πληρώσω πολλά
  τέλη που δεν παρήγαγαν τίποτα και δεν έδωσαν κανένα θετικό αποτέλεσμα
  Αποτελέσματα. Έχασα πολλά χρήματα κοντά στα 32.000 ευρώ
      Μια μέρα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο έπεσα σε μια παλιά θέση
  για ένα άλλο θύμα όπως εγώ που πήρε το δάνειό της από τις υπηρεσίες δανείου Ranner, αφού διάβασε τη μαρτυρία της, αποφάσισα να κάνω
  δώστε τη δοκιμή για τελευταία φορά, έχω εφαρμόσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε
  και εντός 48 ωρών πήρα δάνειο 32.000 ευρώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω
  τα μάτια μου, τώρα είμαι ευτυχισμένος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι παρόμοιες εταιρείες δανείων όπως αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που χρειάζονται δάνειο για να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ,,, (rannerloan565@gmail.com), δεν θα αποτύχουν ποτέ
  εσύ και η ζωή σου θα αλλάξει όπως η δική μου.
  Γρήγορα επικοινωνήστε (rannerloan565@gmail.com) σήμερα και λάβετε το δάνειό σας από αυτούς.
  Παραμείνετε ασφαλείς και ευλογημένοι
 6. <strong>moip SON</strong>
  moip SON
  Η μαρτυρία ΜΟΥ Καλή Ημέρα,
   το όνομά μου είναι Μαρία, είμαι πολίτης της Ελλάδας. θέλω
  να μαρτυρήσουν για τον καλό δανειστή δανειστή που μου έδειξε το φως μετά
  είναι scammed από τέσσερις διαφορετικούς ψεύτικους δανειστές του Διαδικτύου, όλοι
  υποσχέστε μου ένα δάνειο αφού μου ζήτησε να πληρώσω πολλά
  τέλη που δεν παρήγαγαν τίποτα και δεν έδωσαν κανένα θετικό αποτέλεσμα
  Αποτελέσματα. Έχασα πολλά χρήματα κοντά στα 32.000 ευρώ
      Μια μέρα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο έπεσα σε μια παλιά θέση
  για ένα άλλο θύμα όπως εγώ που πήρε το δάνειό της από τις υπηρεσίες δανείου Ranner, αφού διάβασε τη μαρτυρία της, αποφάσισα να κάνω
  δώστε τη δοκιμή για τελευταία φορά, έχω εφαρμόσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε
  και εντός 48 ωρών πήρα δάνειο 32.000 ευρώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω
  τα μάτια μου, τώρα είμαι ευτυχισμένος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι παρόμοιες εταιρείες δανείων όπως αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που χρειάζονται δάνειο για να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ,,, (rannerloan565@gmail.com), δεν θα αποτύχουν ποτέ
  εσύ και η ζωή σου θα αλλάξει όπως η δική μου.
  Γρήγορα επικοινωνήστε (rannerloan565@gmail.com) σήμερα και λάβετε το δάνειό σας από αυτούς.
  Παραμείνετε ασφαλείς και ευλογημένοι
 7. <strong>moip SON</strong>
  moip SON
  Η μαρτυρία ΜΟΥ Καλή Ημέρα,
   το όνομά μου είναι Μαρία, είμαι πολίτης της Ελλάδας. θέλω
  να μαρτυρήσουν για τον καλό δανειστή δανειστή που μου έδειξε το φως μετά
  είναι scammed από τέσσερις διαφορετικούς ψεύτικους δανειστές του Διαδικτύου, όλοι
  υποσχέστε μου ένα δάνειο αφού μου ζήτησε να πληρώσω πολλά
  τέλη που δεν παρήγαγαν τίποτα και δεν έδωσαν κανένα θετικό αποτέλεσμα
  Αποτελέσματα. Έχασα πολλά χρήματα κοντά στα 32.000 ευρώ
      Μια μέρα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο έπεσα σε μια παλιά θέση
  για ένα άλλο θύμα όπως εγώ που πήρε το δάνειό της από τις υπηρεσίες δανείου Ranner, αφού διάβασε τη μαρτυρία της, αποφάσισα να κάνω
  δώστε τη δοκιμή για τελευταία φορά, έχω εφαρμόσει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε
  και εντός 48 ωρών πήρα δάνειο 32.000 ευρώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω
  τα μάτια μου, τώρα είμαι ευτυχισμένος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι παρόμοιες εταιρείες δανείων όπως αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που χρειάζονται δάνειο για να επισκεφτούν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ,,, (rannerloan565@gmail.com), δεν θα αποτύχουν ποτέ
  εσύ και η ζωή σου θα αλλάξει όπως η δική μου.
  Γρήγορα επικοινωνήστε (rannerloan565@gmail.com) σήμερα και λάβετε το δάνειό σας από αυτούς.
  Παραμείνετε ασφαλείς και ευλογημένοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
So you think you can teach 43: Ενικός αριθμός
So you think you can teach 43: Ενικός αριθμός
2414 Views

 Ο ενικός δεν είναι κακός, αλλά μετά αρχίζει αλυσιδωτή αντίδραση. Είναι σαν τη σερπαντίνα, που έλεγε κι ο Ακάλυπτος στον Κλέωνα Γρηγοριάδη. Το θέμα συζήτησης τότε βέβαια ήταν, νομίζω, η διακοπτόμενη συνουσία (το λέω γλυκά).

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή