«ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΚΟΛΙΑΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.

156 Views
«ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΚΟΛΙΑΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. «ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΚΟΛΙΑΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.

«ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΚΟΛΙΑΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. 

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά της κυβέρνησης ή υπέρ του ναι ή του όχι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ουδείς μπορεί να αρνηθεί το γεγονός, διότι πλέον περί αντικειμενικού γεγονότος πρόκειται, ότι οι δανειστές μας δηλαδή το ΔΝΤ και η μερκελική – γερμανική Ευρώπη δεν θέλουν τη δημοκρατία στη χώρα μας.
 
Η Ευρώπη, όπως έχει εκπέσει πλέον σε γερμανική ηγεμονία, όχι απλά έχει παύσει να πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του διαφωτισμού και της γαλλικής επανάστασης, αλλά αντιθέτως έχει περάσει στην αντίπερα όχθη εκπιπτόμενη σε ένα σκληρό, αυταρχικό και εν τέλει αντιδημοκρατικό μόρφωμα, όπου επικυριαρχεί πλήρως η μερκελική Γερμανία.
 
Αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρώπης αποκαλύπτεται με τον πιο ωμό και σκληρό τρόπο στην περίπτωση της χώρας μας. Αρνούνται ευθέως και απροκάλυπτα το δικαίωμα στη χώρα μας να λειτουργεί δημοκρατικά. Αρνούνται το θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα μιας χώρας να αυτοκαθορίζεται, δηλαδή ο λαός της να αποφασίζει ελεύθερα, ανεξάρτητα και κυρίαρχα. Αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη που δομήθηκε πάνω στις αρχές και τις αξίες του διαφωτισμού, δηλαδή του ανθρωπισμού, έχει φθάσει στο θλιβερό και συγχρόνως επικίνδυνο σημείο να μην ανέχεται καν σε ένα κράτος – μέλος της τη λυδία λίθο της δημοκρατίας, το δικαίωμα να αποφασίσει διά του λαού του, που εξ’ ορισμού είναι ο κυρίαρχος στη δημοκρατία, για το μέλλον του.
 
Η  Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ταπεινώσει, να εξαθλιώσει και να διχάσει έναν ολόκληρο λαό, που αποτελεί μάλιστα αναπόσπαστο κομμάτι και μέλος της, από το να πράξει αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και αυτό που είναι υποχρεωμένη να πράξει τόσο σε νομικό επίπεδο βάσει των κανόνων και των ιδρυτικών συνθηκών της όσο και σε ηθικό επίπεδο βάσει των κοινωνικά φιλελεύθερων και ανθρωπιστικών αρχών πάνω στις οποίες δομήθηκε και δεσμεύθηκε να υπηρετεί και να προάγει. Είναι αποφασισμένη να διαλύσει και να οδηγήσει στην αποσύνθεση μια ολόκληρη πολιτικά οργανωμένη κοινωνία, που αποτελεί και κομμάτι της, από το να αποδεχθεί και να σεβαστεί, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, την επιλογή ενός λαού να εκλέξει με δημοκρατικό και κυρίαρχο τρόπο μια κυβέρνηση που δεν ανταποκρίνεται στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που έχει επιβάλει η γερμανική πολιτική ηγεσία ως δόγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Έτσι, αντί να ενεργήσει η Ενωμένη Ευρώπη, ως πραγματική και ουσιαστική Ενωμένη Ευρώπη προς την ελληνική κοινωνία, δηλαδή αλληλέγγυα και με σεβασμό στην ελληνική δημοκρατία, έχει αποφασίσει σε πολιτικό επίπεδο να ανατρέψει με κάθε μέσο και κόστος για όλους, τόσο για την Ελλάδα όσο όμως και για την ίδια, τη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση. Χθες, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ο κ. Ραχόι  δήλωσε απερίφραστα ότι θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση: θα ήταν καλό να χάσει ο Τσίπρας και να αλλάξει η κυβέρνηση. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν εξελίξει μια απόπειρα πραξικοπήματος. Προσπαθούν η μερκελική Ευρώπη και το ΔΝΤ διά της οικονομικής βίας να ανατρέψουν τη προσφάτως δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, όχι απλά περιφρονώντας απροκάλυπτα αλλά και τσακίζοντας την κοινωνική – λαϊκή βούληση. Η μόνη διαφορά δηλαδή από τα κλασικά πραξικοπήματα είναι ως προς το μέσο. Έως τώρα από την ιστορική μας εμπειρία γνωρίζαμε ότι τα πραξικοπήματα τελούνται διά της στρατιωτικής βίας, τώρα συνειδητοποιούμε ότι μπορούν να τελεσθούν και με άλλους όρους και μέσα, με την εξόντωση ενός κράτους και μιας κοινωνίας οικονομικά.
 
Γι΄ αυτό οφείλουμε να αναλογιστούμε πριν πάμε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα την Κυριακή, ότι αυτό που διακυβεύεται για τη χώρα και συνεπώς για τις ίδιες τις ζωές μας είναι κάτι ευρύτερο και υπέρτερο από τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και την πορεία της οικονομίας, είναι η ίδια η καρδιά της δημοκρατίας.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Σκολιανός Μιχάλης
Σκολιανός Μιχάλης
Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. e-mail επικοινωνίας: mihalisskolianos@hotmail.com Κάθε 2 & 22 του μηνός στοKulturosupa.gr.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή