«Η αλαζονεία της εξουσίας». Από τη στήλη «Μιχάλης ο Τιμωρός» του Μιχάλη Σκολιανού.

728 Views
«Η αλαζονεία της εξουσίας». Από τη στήλη «Μιχάλης ο Τιμωρός» του Μιχάλη Σκολιανού. «Η αλαζονεία της εξουσίας». Από τη στήλη «Μιχάλης ο Τιμωρός» του Μιχάλη Σκολιανού.

 «Η αλαζονεία της εξουσίας». Από τη στήλη «Μιχάλης ο Τιμωρός» του Μιχάλη Σκολιανού.

Ο γνωστός  πολιτικός κ. Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα το πρωί (χθες 22/2) σε ενημερωτική εκπομπή είπε απευθυνόμενος προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρακώστα: «Δεν είμαι ο καθένας εγώ. Έχω διατελέσει υπουργός Εργασίας. Δεν έχετε ούτε ένα ένσημο στην πολιτική. Δεν έχετε το μέγεθος για να μου πείτε εμένα οτιδήποτε. Λέγομαι Ανδρέας Λοβέρδος, έχω διατελέσει υπουργός Εργασίας...»
 
Αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Λοβέρδου προς την κ. Καρακώστα είναι ενδεικτική της νοοτροπίας με την οποία διακατέχονται κάποια πολιτικά πρόσωπα.
 
Η μακροχρόνια παραμονή τους σε δημόσια αξιώματα τους έχει οδηγήσει να χάσουν οποιαδήποτε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και κυριότερα να έχουν απωλέσει οποιαδήποτε συναίσθηση της κοινωνικής θέσης που κατέχουν και της αντίστοιχης συμπεριφοράς από την οποία πρέπει να συνοδεύεται (κοινωνικός ρόλος).
 
Δείχνουν πλέον να μην αντιλαμβάνονται, ότι ό,τι είναι αναφορικά με τη θέση τους στη δημόσια σφαίρα το οφείλουν αποκλειστικά στη λαϊκή βούληση. Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση ο προσδιορισμός του εαυτού τους βασίζεται και καθορίζεται από τον βαθμό της κοινωνικής αποδοχής τους.
 
Με τη συμπεριφορά και εν γένει με τη στάση τους πολλοί από τους πολιτικούς, ειδικά αυτοί που είναι χρόνια στο πολιτικό σύστημα, δείχνουν να έχουν παύσει να έχουν επίγνωση αυτής της κατάστασης.
 
Δείχνουν να έχουν αλλοτριωθεί από τη δύναμη της εξουσίας που συνοδεύει τις θέσεις τους και να έχουν παύσει να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από αυτές.
 
Η μακροχρόνια άσκηση της εξουσίας φαίνεται να έχει επιδράσει διαβρωτικά πάνω τους και παρασυρμένοι από την επίφαση παντοδυναμίας που αυτή προσφέρει, μέχρι και ασυλίας απέναντι στο ίδιο το ανθρώπινο πεπρωμένο, τον θάνατο, έχουν αναπτύξει χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και δράσης ελέω μονάρχη.
 
Δείχνουν να έχουν ξεχάσει παντελώς ότι είναι αιρετοί εκπρόσωποι της λαϊκής βούλησης και φαίνεται να έχουν παραδοθεί άνευ όρων στην ψευδαίσθηση θείας παντοδυναμίας που προσφέρει η εξουσία.
 
Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τους αφυπνίσει και να τους επαναφέρει στην επίγνωση της θέσης και εν γένει της κατάστασής τους. Ούτε καν τα άφθονα διδάγματα της ιστορικής εμπειρίας, πρόσφατης και παλαιότερης.
 

------------------------------------------

#Αλαζονεία, #πολιτικοί, #πολιτικόσύστημα, #Λοβέρδος, #Καρακώστα, #μονάρχης, #αιρετός, #εξουσία, #θέση, #ρόλος, #ΜιχάληςΣκολιανός, #kulturosupa

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή