ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ: Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή.

4630 Views
ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ: Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή. ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ: Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή.

Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, πολλές φορές όμως χρησιμοποιούμε έναν κοινό τρόπο σκέψης που μας οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις. Σε αυτή την στήλη θέλω να δείξω ποιος θα μπορούσε να είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης που θα μας βγάλει από τα καθημερινά αδιέξοδα.  Μη ξεχνάτε, εμείς επιλέγουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε! Ο χαρακτηρισμός κοινοί και ξεχωριστοί άνθρωποι γίνεται χάρην ευκολίας του λόγου, όλοι είμαστε ξεχωριστοί ανεξάρτητα από το πόσο όμοια ή διαφορετικά σκεφτόμαστε.
 
ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ
«Η ζωή μου είναι χάλια, είμαι έξι μήνες άνεργος και δεν έχω καθόλου λεφτά». «Η ζωή μου είναι χάλια, δουλεύω πολλές ώρες σε μια δουλειά που δεν μου αρέσει, τα λεφτά δεν με κάνουν χαρούμενο». «Η ζωή μου είναι χάλια, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά μου είναι καλά αλλά τα προσωπικά μου είναι τραγικά». Μήπως αναγνωρίσατε στις παραπάνω προτάσεις τη φωνή κάποιου φίλου ή συναδέλφου σας; Μήπως την δική σας; Οι κοινοί άνθρωποι έχουν σχεδόν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι αχάριστοι! Όταν δεν έχεις δουλειά βρίσκεσαι σε μια δυσάρεστη κατάσταση. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και μάντεψε! Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε καλά πως είναι. Όταν όμως είσαι άνεργος έχεις ελεύθερο χρόνο να κάνεις ότι δεν προλάβαινες να κάνεις όσο δούλευες για ώρες ατελείωτες. Δεν χρειάζονται όλες οι ασχολίες χρήμα, ούτε τα πάντα κινούνται γύρω από αυτό. Παίξε μια παρτίδα τάβλι με τον κολλητό σας, παίξτε με τα ανίψια σας, προσφερθείτε σαν εθελοντής, ψάξτε για δουλειά αλλά παράλληλα ευχαριστηθείτε τον χρόνο σας όσο ακόμα αυτός είναι ελεύθερος. Στο τέλος θα διαπιστώσετε πως ίσως αυτή η περίδος ήταν η πιο επικοδομητική της ζωής σας. Αν είσαι σε μια καλοπληρωμένη δουλειά που δεν σου αρέσει, εξέτασε το ενδεχόμενο να παραιτηθείς αλλά κάνε πρώτα αυτά που δεν θα μπορείς να κάνεις ύστερα. Ίσως έτσι συνειδητοποιήσεις τι σου προσφέρει και συνεχίσεις να κάνεις την ίδια δουλεια με ευγνομοσύνη και περισσότερο κέφι. Αν επαγγελματικά και οικονομικά είσαι καλά και δεν έχεις σύντροφο σταμάτα να γκρινιάζεις, ούτε ένας στους εκατό ανθρώπους που ζει στον πλανήτη Γη δεν έχει αυτά που έχεις. Απόλαυσε τα και κουνώντας και συ το δάχτυλάκι σου θα έρθει και ο σύντροφος. Βγες από τον κύκλο βολικότητας σου και κάνε διαφορετικά πράγματα. Μόνο ένας ηλίθιος επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα! Το μυστικό είναι ένα: Αν δε νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις τώρα, δεν θα είσαι ευγνόμων για αυτά που θα έχεις ποτέ. Αν συνηθίσεις να θέλεις αυτό που δεν έχεις, θα θέλεις πάντα κάτι που δεν έχεις. Μην γελιέσαι, ακόμη και να αποκτήσεις αυτό που σου λείπει τώρα θα σου λείπει κάτι άλλο, πολύ απλά γιατί δεν έμαθες να είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις ήδη.
.
.
 
ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
  Είχα δει κάποτε μια ταινία όπου ένας άστεγος κάθε πρωί έγραφε τα πέντε πράγματα για τα οποία ένιωθε ευγνομοσύνη στην ζωή του. Μην το διαβάζεις απλά, κάνε το εικόνα με την φαντασία σου. Νομίζω πως τώρα ξέρεις από που να αρχίσεις, έχεις ένα σπίτι, ένα κρεβάτι ή έστω ένα ρημαδοκαναπέ να σε περιμένει κάθε βράδυ. «Παραπονιόμουν ότι δεν είχα παπούτσια μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια». Έχετε καλή υγεία. Έχετε φίλους, συγγενείς, παιδιά, δουλειά, χιούμορ, ικανότητες, ταλέντο, ένα λατρεμένο κατοικίδιο, αυτοκίνητο... Δεν είναι ανάγκη να τα έχει κανείς όλα αυτά, αρκεί ένα από αυτά κάθε φορά να σε κάνει να νιώσεις ευγνομοσύνη  για τα λίγα ή τα πολλά που σου δόθηκαν σε αυτή την ζωή. Οι ξεχωριστοί άνθρωποι είναι ευγνώμονες για αυτά που έχουν και πριν τα αποκτήσουν ήταν ευγνόμωνες για αυτά που είχαν. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι όταν μαθαίνουμε στον εγκέφαλο μας να εστιάζει στα θετικά που συνέβησαν μέσα στην ημέρα μας, τότε επαναπρογραμματίζεται και αρχίζει από μόνος του να δίνει μεγαλύτερη σημασία στα θετικά γεγονότα. Με αυτό τον τρόπο αισθανόμαστε καλύτερα και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι έλκουμε προς εμάς και περισσότερες ευχάριστες καταστάσεις και ανθρώπους. Οι άνθρωποι με τον ξεχωριστό τρόπο σκέψης όταν πέφτουν για ύπνο φέρνουν στο νου τους τουλάχιστον πέντε λόγους που είναι ευγνόμωνες γα την ημέρα που πέρασε. Κάντε το και θα κοιμάστε καλύτερα, θα ξυπνάτε πιο ξεκούραστοι και με καλύτερη διάθεση. Αν θέλετε να τα θυμάστε και κάθε πρωί, γράψτε τα σε ένα χαρτάκι και κολλήστε το στον καθρέφτη του μπάνιου σας μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα είστε πιο αποδοτικοί στην εργασία σας, πιο ευχάριστοι στο σύντροφο σας ή στους φίλους σας αλλά το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι θα είστε πιο ευχάριστοι προς τον ίδιο σας τον εαυτό.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή