ΤΥΧΗ KAI ATYXIA: Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή.

3551 Views
ΤΥΧΗ KAI ATYXIA: Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή. ΤΥΧΗ KAI ATYXIA: Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή.

Ένας διαφορετικος τρόπος σκέψης από τον Μάκη Σενή.

 ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ
Κάνουν μια δουλειά που δεν τους αρέσει αλλά δεν ψάχνουν να βρουν άλλη. Δεν έχουν αυτά που θέλουν αλλά δεν προσπαθούν να τα αποκτήσουν. Δεν έχουν όσα χρήματα θέλουν αλλά δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι για να τα έχουν. Δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους αλλά δεν κάνουν κάτι για να την καλυτερεύσουν. Και το χειρότερο από όλα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για αυτά που έχουν, για αυτά που δεν έχουν, για αυτά που ζουν και για αυτά που δε ζουν.
 
 Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και ρίχνουν το φταίξιμο στην κακή τους τύχη. Όταν βλέπουν κάποιον επιτυχημένο δεν αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έχει κάνει για να φτάσει στην κορυφή. Βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες για να εξηγήσουν την επιτυχία του. Αυτός έχει μεγάλο ταλέντο, αυτή είναι πολύ όμορφη, τον έχει προικίσει η φύση, έχει κάνει ανήθικα πράγματα για να φτάσει εκεί, έχει σταθεί τυχερή. Οι κοινοί άνθρωποι πιστεύουν στην τύχη. Πιστεύουν πως κάποιος που έφτασε στην κορυφή, τα κατάφερε επειδή στάθηκε τυχερός, πως ήταν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Δε βλέπουν ξενύχτια, δε βλέπουν ώρες προπόνησης και εξάσκησης, δε βλέπουν υπομονή, επιμονή, ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα. «Αυτοί είναι τυχεροί που έχουν τέτοιο ταλέντο, μακάρι να είχα κι εγώ», «αυτοί είναι τυχεροί που είναι όμορφοι, εγώ δεν είμαι». Αλλά ακόμα και για τους λιγότερο ταλαντούχους και τους λιγότερο όμορφους που τα κατάφεραν έχουν κάποια καλή δικαιολογία να βρουν. Όπως πολύ εύστοχα έχει ειπωθεί: Οι άνθρωποι που είναι πολύ καλοί στο να βρίσκουν δικαιολογίες, συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα καλοί σε τίποτα άλλο.
 
 Κάποιοι από τους κοινούς ανθρώπους παίζουν τακτικά τυχερά παιχνίδια για να αλλάξουν την μίζερη ζωή τους. Στην ουσία απλά προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν κακή τύχη και ρίχνοντας την ευθύνη σε αυτή, να αποφύγουν τις ευθύνες που έχουν αυτοί για τον έλεγχο της ζωής τους. Σκεφτείτε τη λαϊκή ρήση «τα λεφτά πάνε στα λεφτά», δεν έχετε παρατηρήσει ότι επιβεβαιώνεται; Αυτοί που δεν έχουν και παίζουν τυχερά παιχνίδια, δε θέλουν πραγματικά να αποκτήσουν. Αν ήθελαν, θα προσπαθούσαν, δεν θα έπαιζαν τυχερά παιχνίδια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αν καμιά φορά κερδίσουν κάτι, θα εξανεμίσουν σύντομα τα κέρδη τους και θα γυρίσουν στις παλιές ζωές τους. Πρώτον δεν προσπάθησαν να μάθουν πώς να διαχειρίζονται καλά τα χρήματα τους και δεύτερον έστω και υποσυνείδητα δεν ήθελαν καμία αλλαγή στη ζωή τους, απλά προσπαθούσαν να αποφύγουν την ευθύνη που έχουν να πάρουν στα χέρια τους τις ζωές τους.
 
ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ
Οι ξεχωριστοί άνθρωποι πιστεύουν στις ευκαιρίες και κυνηγούν την τύχη τους. Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος μην παίζεις τυχερά παιχνίδια. Σκέψου με ποιον τρόπο θα μπορούσες να βγάλεις χρήματα. Αν δουλεύεις με χαμηλό μισθό σκέψου το ξανά, κάνε τον πολλαπλασιασμό και θα δεις πως με έναν απλό μισθό δε γίνεσαι πλούσιος. Αν θέλεις να βγάλεις ένα εκατομμύριο, σκέψου ένα τρόπο να βρεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους να σου δώσουν από ένα ευρώ κέρδος ή 10 ανθρώπους που θα σου δώσουν από 100 χιλιάδες. Ρίσκαρε και ξεκίνα μια επιχείρηση. Ξεκίνα!
 
 Μπορεί να σου πάρει λίγο καιρό να βρεις μερικές καλές ιδέες αλλά αν εστιάσεις σε αυτό, είναι σίγουρο ότι θα βρεις. Ίσως πολλές από αυτές να αποτύχουν παταγωδώς αλλά δεν υπάρχει μεγάλος χορευτής να μην έχει πέσει ούτε μεγάλος επιχειρηματίας να μην έχει ρίξει έξω μερικές επιχειρήσεις. Ο μοναδικός που δεν σκόνταψε είναι αυτός που δεν περπάτησε. Μόνο μέσα από την προσπάθεια και τα λάθη θα οδηγηθείς στην επιτυχία και την τελειότητα. Θέλεις να γίνει μεγάλος τραγουδιστής, μεγάλος επιστήμονας, παγκόσμιας κλάσης αθλητής; Θες να γίνεις καλός γονιός; Καμία τύχη δε θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα. Αν όμως αρχίσεις να εξασκείσαι και να προσπαθείς για να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που θες, πολλές ευκαιρίες θα εμφανιστούν για σένα.
 
 Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα επειδή δεν ξεκίνησαν ποτέ τη μεγάλη τους προσπάθεια ή τα παράτησαν στη μέση πριν τους δοθεί η μεγάλη ευκαιρία να μεγαλουργήσουν. Οι ξεχωριστοί άνθρωποι φτάνουν στην κορυφή γιατί κυνηγούν την τύχη τους. Κατεβάζουν ιδέες, καινοτομούν, ρισκάρουν, δε θεωρούν τίποτα δεδομένο, δε φοβούνται να αφήσουν το μικρό ήσυχο λιμανάκι τους για να βγουν στον ωκεανό και ανακαλύψουν την Αμερική τους. Βάλε υψηλούς στόχους και κυνήγησε τους. Ακόμα και αν δεν τους πετύχεις, θα είσαι σίγουρος ότι αυτές οι προσπάθειες σε κρατάνε σε υψηλό επίπεδο άρα και οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν θα είναι για μεγάλα πράγματα.
(Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, πολλές φορές όμως χρησιμοποιούμε έναν κοινό τρόπο σκέψης που μας οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις. Σε αυτή την σειρά άρθρων θέλω να δείξω ποιος θα μπορούσε να είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης που θα μας βγάλει από τα καθημερινά αδιέξοδα. Μη ξεχνάτε, εμείς επιλέγουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε! Ο χαρακτηρισμός κοινοί και ξεχωριστοί άνθρωποι γίνεται λοιπόν χάριν ευκολίας του λόγου, όλοι είμαστε ξεχωριστοί ανεξάρτητα από το πόσο όμοια ή διαφορετικά σκεφτόμαστε).

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή