Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΕΝΗ.

397 Views
Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΕΝΗ. Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΕΝΗ.

 Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΕΝΗ.

  Για τους περισσότερους από εμάς τα Χριστούγεννα σημαίνουν δώρα! Κι αφού πριν από κάμποσα χρόνια σταματήσαμε να τρώμε το παραμύθι με τον Άγιο Βασίλη, δικαιούμαστε τα δώρα μας είτε είμασταν καλά παιδιά είτε όχι. Εξάλλου κανείς δε σου τραβάει το αυτί όταν δεν είσαι δίκαιος, όταν δεν λες αλήθεια και όταν δε βοηθάς τους συνανθρώπους σου. Μάλιστα αν καταφέρεις να είσαι άδικος, να λες καλά ψέμματα και να εκμεταλλεύεσαι τους γύρω σου, πολύ πιθανό μια μέρα να κάνεις και πολλά λεφτά. Και αυτό θα είναι το δώρο σου, μόνο αυτό για την ακρίβεια, λεφτά, λεφτά, λεφτά. Και που είναι το κακό; Με αυτά τα χρωματιστά ζουμπουρλούδικα χαρτάκια μπορείς να έχεις όλα τα δώρα του κόσμου! Μα μην είσαι ανόητος, με τα χρήματα δε μπορείς να αγοράσεις τα πάντα! Σίγουρα, αλλά τι δώρα σου έκαναν αυτά τα Χριστούγεννα; Τι δώρα έκανες εσύ αυτά τα Χριστούγεννα; Πόσα από αυτά δεν αγοράζονται με χρήματα; Μάλλον κανένα. Μάθε όμως αυτό: Φτηνά είναι τα δώρα που αγοράζονται με χρήματα και ανεκτίμητα αυτά που δεν μπορούν να μετρηθούν σε ευρώ και σε δολάρια. Αυτός είναι ο κανόνας, με τις εξαιρέσεις να υπάρχουν για να τον επιβεβαιώνουν.
 
  Μαθαίνουμε τα παιδιά να περιμένουν το βράδυ των Χριστουγέννων έναν χοντρούλη γέρο τύπο με ασπροκόκκινη φορεσιά, να τους φέρει ότι λαχταράνε. Ποιος έμαθε όμως στα παιδιά να θέλουν αυτά που θέλουν; Μάλλον αυτοί οι μεγάλοι με τις ζάρες στα μούτρα που δύσκολα γελάνε και ακόμα πιο δύσκολα χαίρονται με αυτά που έχουν. Φορτώνουν τον Άι Βασίλη κάθε χρόνο με πλαστικά όπλα, με βάρβαρα video games, με επικίνδυνα για το περιβάλλον υλικά και του λένε «μεγάλε, μαστίγωσε τους ψωροτάρανδους και άρχισε να μοιράζεις»! Χρόνια αργότερα αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τόσο βία στην κοινωνία μας και γιατί δεν ξέρουμε από που να πρωτοφυλαχτούμε. Η αλήθεια είναι πως αν τα παιδιά είχαν από τώρα τη γνώση που θα αποκτήσουν στο μέλλον και δε τους ποτίζαμε την ψυχή τους με τη δική μας βλακεία, μόνο ένα πράγμα θα ζητούσαν από τον Άι Βασίλη να έχουν: Καλύτερους γονείς!
 
 Δυο χιλιάδες και κάτι χρόνια πριν γεννήθηκε ένα μωρό που θα το ονόμαζαν Ιησού, μέσα σε μια φάτνη χωρίς χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, δίχως έλατο και χωρίς οι γονείς του να καταβροχθίζουν γαλοπούλες ή άλλα ζώα. Σήμερα μόνο στην Αμερική καταναλώνονται δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ρεύματος για να λειτουργήσουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Γι όσους δε μπορούν να το φανταστούν, αυτή η ενέργεια είναι ικανή να ηλεκτροδοτήσει ένα ολόκληρο κράτος όπως η Αιθιοπία για κάποιες μέρες. Σήμερα σφάζουμε κατά εκατομμύρια τα ζώα που κράτησαν κάποτε ζεστή τη φάτνη για να γεννηθεί εκείνο ο μικρός Χριστούλης. Τι σχέση έχουν λοιπόν τα Χριστούγεννα που γιορτάζουμε εμείς με τα πραγματικά; Καμία!
 
 Θα ήταν όμορφα μια χρονιά να έκανε ο Άι Βασίλης την επανάσταση του. Όχι για να βγει στη σύνταξη λόγω ηλικίας, έχουμε και μνημόνιο... Να έλεγε «αγαπημένοι μου πιστοί, το μαγαζί πάει για φαλιμέντο με όλες τις κουταμάρες που ζητήσατε και πήρατε τα τελευταία χρόνια. Φέτος δε δεχόμαστε παραγγελίες για δώρα, θα σας δώσω εγώ ότι μου γουστάρει». Και να μοίραζε συμφιλιώσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που δε μιλάνε μεταξύ τους, να μοίραζε αγκαλιές και συντροφιά στους μοναχικούς ανθρώπους, να έλεγε αστεία και να μας έκανε να γελάσουμε.Δεν έχει φέτος τάμπλετ,δεν έχει κινητό τηλέφωνό ούτε τηλεορασάρα 3d. Δεν έχει καριέρα, δεν έχει τον σφίχτερμαν τον Μπάμπη και προπάντων από όλα δεν έχει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Φέτος έχει ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμό και συμπαράσταση. Τα μόνα αντικείμενα που κουβαλάνε οι τάρανδοι είναι βιβλία, και μερικά να μας τα έφερνε και στο κεφάλι μπας και ξυπνήσουμε. Θα μας έκανε το χατίρι ο Άγιος να πετάξει τα γράμματα που του στέλνουμε και να μας κάνει δώρο όλα αυτά που τόσο πολύ χρειαζόμαστε!
 
  Το τέλος του χρόνου είναι μια καλή περίοδος για να κοιτάξεις πίσω και να κάνεις τη σούμα για τη χρονιά που πέρασε. Τι συνέβη, τι καταφέραμε, τι κερδίσαμε, τι δεν μας πήγε όπως είχαμε υπολογίσει, πόσο περάσαμε καλά και τι ξεπεράσαμε. Ας κάνουμε τη χάρη στον εαυτό μας να του πούμε ένα μπράβο για τις στιγμές που προσπάθησε και να τον εκτιμήσουμε για αυτό που είναι. Αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να πάρουμε φέτος και κάθε χρονιά, η ίδια η αυτοεκτίμηση μας! Ας πούμε και ένα μπράβο στον άνθρωπο δίπλα μας για αυτά που κατάφερε, σίγουρα θα το έχει ανάγκη και θα τον βοηθήσει να συνεχίσει να προχωρά. Ας μην χρησιμοποιήσουμε αρνητικές λέξεις αυτή τη φορά. Ας βγάλουμε τη λέξη αποτυχία από την ανασκόπηση του έτους και ας τη χαρακτηρίσουμε ως ευκαιρία για να μάθουμε κάτι, ως ευκαιρία για να προσπαθήσουμε σκληρότερα και με αυτό τον τρόπο να εξελιχθούμε.
 
  Είναι καλό να βάζεις στόχους για την χρονιά που έρχεται. Αρχικά, αν ξέρεις το δρόμο σου, σε βοηθάει να μείνεις εντός του και να μην παραπονιέσαι μετά από καιρό πως πέρασαν έτσι τα χρόνια και δεν έκανες τίποτα από αυτά που ήθελες. Επίσης, όταν αναρωτιέσαι για το ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι σου, ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, τι θες πραγματικά, τι δε θες, τι αξίζει για σένα και τι όχι. Ακόμα και όταν θα βρεθείς στην αμήχανη στιγμή να συνειδητοποιήσεις μια πρωτοχρονιά ότι δεν κατάφερες να πετύχεις ούτε έναν από τους στόχους που είχες βάλει πέρυσι, είναι καλό. Ίσως έτσι καταλάβεις ότι αυτά που πραγματικά ήθελες δεν ήταν αυτά που στόχευσες πριν ένα χρόνο. Αν ήταν, θα είχες προσπαθήσει περισσότερο και όλο και κάτι θα είχες καταφέρει. Μήπως στη λίστα με αυτά που κατάφερες ήταν αυτά που αληθινά ήθελες και χρειαζόσουν; Ας βάλουμε αυτή την πρωτοχρονιά ωραίους στόχους, όχι να πάρω άλλο αυτοκίνητο, να αποταμιεύσω μερικά ευρώ, ή να βρω πέντε γκόμενους! Ας φύγουμε από το έχω και ας πάμε στο είμαι. Να είμαι περισσότερο ήρεμος, ψύχραιμος, χαρούμενος, αισιόδοξος, ανοιχτόκαρδος, δοτικός, να αναπτύξω τις δεξιότητες μου. Να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου και όχι να κάνω αυτά που «πρέπει» σύμφωνα με την κοινωνία. Το να κυνηγάς τα όνειρα σου, σε κάνει εν τέλει αυτό που είσαι. Και είναι αυτό που θα σε κάνει αυτό που θα γίνεις.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Είσαι το ταίρι μου: Δεν φαντάζεστε πόσα αυγά έφαγε η Βίκυ Σταυροπούλου στη σκηνή της παραλίας…
Είσαι το ταίρι μου: Δεν φαντάζεστε πόσα αυγά έφαγε η Βίκυ Σταυροπούλου στη σκηνή της παραλίας…
με 0 Σχόλια 771 Views

 Η Βίκυ Σταυροπούλου μίλησε στο ένθετο “Πρόσωπα” της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, στο αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Mega. Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι στο “Είσαι το ταίρι μου”, στην περίφημη σκηνή της παραλίας με τον Αλέξη Γεωργούλη

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή