Οριακά περισσότερες οι διαγραφές επιχειρήσεων από τις εγγραφές στη Θεσσαλονίκη

506 Views
Οριακά περισσότερες οι διαγραφές επιχειρήσεων από τις εγγραφές στη Θεσσαλονίκη Οριακά περισσότερες οι διαγραφές επιχειρήσεων από τις εγγραφές στη Θεσσαλονίκη

 Αρνητική παραμένει για το πρώτο εννεάμηνο του 2017 η σχέση εγγραφών-διαγραφών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και 90 μήνες, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ του ΕΕΘ, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2017, ενεγράφησαν 1.818 επιχειρήσεις και διεγράφησαν 1.892.

Οι περισσότερες εγγραφές αφορούν στις ατομικές επιχειρήσεις (1.160 εγγραφές έναντι 1.587 διαγραφών), ακολουθούν οι ομόρρυθμες (217 εγγραφές έναντι 180 διαγραφών), οι Ι.Κ.Ε. (206 έναντι 23 διαγραφών), οι ετερόρρυθμες (89 έναντι 55), οι μονοπρόσωπες Ι.Κ.Ε. (83 εγγραφές έναντι 1 διαγραφής) και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (55 έναντι 2).

Στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2016 είχαμε περίπου τις ίδιες εγγραφές (1.773) αλλά 1.892 διαγραφές.

«Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να κινείται μέσα στο καταστροφικό σπιράλ της κρίσης και της ανέχειας. Πολύ φοβάμαι ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί, αφού δεν υπάρχουν μέτρα αναστροφής της κατάστασης! Την ώρα που η αγορά στενάζει, η κυβέρνηση απλώς αυξάνει τους μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο, όπως και το κονδύλιο του προϋπολογισμού για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων! Πρόκειται για μία εξαιρετικά αρνητική κατάσταση, που ναρκοθετεί ακόμη περισσότερο το μέλλον της χώρας» τόνισε, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΓΕΜΗ, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή