Συνομοσπονδία Αναπήρων: Ρατσιστικός ο λόγος Πολάκη, προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη

801 Views
Συνομοσπονδία Αναπήρων: Ρατσιστικός ο λόγος Πολάκη, προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη Συνομοσπονδία Αναπήρων: Ρατσιστικός ο λόγος Πολάκη, προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη

 


Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), κατά του Παύλου Πολάκη, μετά την αήθη επίεθεσή του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του Παύλου Πολάκη και τονίζει ότι βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση της ΕΣΑμεΑ και καταλήγει ως εξής: «Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παύλου Πολάκη μετά την αήθη επίθεσή του κατά του κ. Κυμπουρόπουλου.
.
Κυμπουρόπουλος: Με στεναχώρησε η κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον Πολάκη

«Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Συμπλήρωσε σε ανάρτησή του στο facebook «ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Έτσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια.
Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι' αυτό θα παλέψω».

Τα μαζεύει» ο Πολάκης: Πολιτική η δήλωση για Κυμπουρόπουλο, διαστρεβλώθηκε από ΝΔ-Μητσοτάκη ....

Προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του στο Facebook για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ανέφερε ότι η κριτική του στον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν «πολιτική» και ότι ο όλος θόρυβος προκλήθηκε από διαστρέβλωση της δήλωσής του από τη ΝΔ.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, αυτό υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη, τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία».
 
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση. Το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι αν αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν».


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κοινωνικά & Επίκαιρα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή