Νισάφι με τη βασιλολαγνεία»… Το απεχθές παραμύθι μας τελείωσε!

6756 Views
Νισάφι με τη βασιλολαγνεία»… Το απεχθές παραμύθι μας τελείωσε! Νισάφι με τη βασιλολαγνεία»… Το απεχθές παραμύθι μας τελείωσε!

 
 Γράφει για την Κουλτουρόσουπα.

 
Μέρες ολόκληρες τώρα από το θάνατο της βασίλισσας Ελισσάβετ της Αγγλίας, ζούμε τηλεοπτικά έναν απίστευτο «βασιλικό» οίστρο, που ξεκινά από τις ειδήσεις ως εκτενές πρώτο θέμα και επεκτείνεται σε κάθε ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή, που αν δεν αφιερώσει το μισό της περιεχόμενο στα του βασιλικού θανάτου, νιώθει ότι δεν σέβεται την αποστολή της! Σύμφωνα με την οποία- κατά τον εγκέφαλο των αρχισυντακτών- οφείλει να μας ενημερώσει επισταμένως με μακροσκελή ρεπορτάζ για οποιαδήποτε απίθανη λεπτομέρεια αφορά στο πρωτόκολλο των Βρετανικών ανακτόρων σε περίπτωση θανάτου, κι αυτό χωρίς να φτάσουμε ακόμα στην κηδεία, όπου φυσικά θα ακολουθήσει νέος κύκλος εμβριθούς «ενημέρωσης»!
 


Προς το παρόν αρκούμαστε στις ανταποκρίσεις κατακαημένων ρεπόρτερς που έχουν μετακομίσει σύσσωμοι στο Λονδίνο ξεροσταλιάζοντας έξω από τα ανάκτορα ή σε δρόμους και πλατείες κατά την περιφορά της σορού, ακολουθώντας κατά πόδας, από τη μια τη βασιλική νεκροφόρα και από την άλλη την βασιλική οικογένεια… για να μας μεταφέρουν καθημερινά και αδιάλειπτα από πρώτο χέρι, το «βαρύ κλίμα πένθους» στην ξένη χώρα- που ούτε… συγγενής πρώτου βαθμού να ήταν ή έστω… αποικία μας!- λες κι εμείς εδώ ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τον   καημό της βασιλικής απώλειας μιας αιωνόβιας κι αν δεν δούμε τα δάκρυα συγκίνησης των Άγγλων που με τρεμάμενη φωνή αποχαιρετούν τη «λατρεμένη τους βασίλισσα», αδύνατο να μας κολλήσει ύπνος! Όπως ακριβώς όλοι αυτοί οι υπήκοοι που ώρες ατέλειωτες ή ακόμα και μέρες (!) μένουν άυπνοι στις ουρές περιμένοντας καρτερικά να περάσει από μπροστά τους η περιφερόμενη νεκροφόρα για να κουνήσουν το χέρι στην εκλιπούσα, νιώθοντας αγαλλίαση που επιτέλεσαν το ύστατο χρέος του υπηκόου στον θανόντα βασιλιά του…
 Όπως επίσης ανακούφισε τα μέγιστα την αυπνία μας το γεγονός ότι πληροφορηθήκαμε καθοριστικές λεπτομέρειες του «πρωτοκόλλου», όπως πχ με ποια κοσμήματα θα θάψουν τη βασίλισσα, τί στολές θα φορέσουν τα εγγόνια, τί μπιχλιμπίδια θα φέρουν οι στολές, από πού θα περάσει η σορός και πού θα κάνει στάσεις, τί θα απογίνουν τα ορφανά σκυλιά της βασίλισσας, πώς θα τελεστεί η νεκρώσιμος με χειρουργική ακρίβεια, με ποια σειρά θα κάνει εμφάνιση ο συρφετός, πότε θα ανοιχτεί η διαθήκη της εκλιπούσας (ουδέποτε), πόσο γυαλισμένα θα είναι τα παπούτσια του Κάρολου, τί καπελαδούρα θα κοτσάρει η σύζυγος Καμίλα, πόσα κουμπιά θα είναι κουμπωμένα, προς τα πού θα κοιτάει η πιέτα της σκωτσέζικης φούστας, μέχρι ποιο ύψος θα φτάνει η κάλτσα, τί σόι γάντια θα φορούν οι κουβαλητές του φέρετρου;;; Τα σκυλιά με πένθιμο ένδυμα θα ακολουθήσουν την κηδεία της επιφανούς αφεντικίνας ή όχι;; Οι βασιλικοί καλεσμένοι θα φορέσουν μαύρες πλερέζες ή δεν το προβλέπει το πρωτόκολλο;; Θα παιανίσει ο παλιός ή ο καινούργιος εθνικός ύμνος;; Ο Θεός θα σώσει της βασίλισσα (και την ψυχή της) ή τον βασιλιά (και τον εγκέφαλό του);;;
 

ΑΥΤΑ είναι κορυφαία διλήμματα που μας ταλανίζουν ολημερίς σαν λαό αφότου μάθαμε τον θάνατο της Ελισσάβετ κι ευτυχώς που τα προνοητικά κανάλια φρόντισαν άμεσα να ανακουφίσουν την αγωνία μας ώστε να κλείσουμε επιτέλους μάτι! Και μάλιστα με «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες προλαβαίνοντας οποιαδήποτε απίθανη απορία μας, καθότι ανέκαθεν «βασιλικότερα του βασιλέως»- που εδώ πιο κυριολεκτικά δεν γίνεται! Και μην ακούσω τους συνήθεις κακεντρεχείς να μιλούν για πιασάρικο «θέμα που πουλάει» με μπόλικο κουτσομπολιό από τον φανταιζί κόσμο των εστεμμένων ή τάχα μου κλειδαρότρυπα στον άμεμπτο βασιλικό οίκο ή δήθεν λαμπερές φαντασιώσεις των κοινών θνητών κλπ. γιατί θα τα πάρω στο κρανίο! Τα κανάλια απλά επιτελούν την ύψιστη ενημερωτική αποστολή τους με αξιοθαύμαστη ευσυνειδησία, πληρώνοντας από την τσέπη τους αποστολές για να ξεστραβώσουν κάθε ανίδεο περί του βασιλικού θεσμού που έχει μαύρα μεσάνυχτα για ένα τόσο σημαίνον πρωτόκολλο!
 Διότι δεν είναι δυνατόν άσχετε και μίζερε να αγνοείς το εθιμοτυπικό μιας βασιλικής οικογένειας, την πλήρη ιεροτελεστία μιας βασιλικής κηδείας, τα αυστηρά ήθη και έθιμα των κληρονόμων του θρόνου! Ανεπίτρεπτο! Ούτε μπορείς να ισχυρίζεσαι άκομψα σαν άξεστος χωριάταρος«τίμε νοιάζουν εμένα όλα αυτά τα κουφά για τους ξένους βασιλιάδες; Τί σχέση έχουν με τη δική μου ζωή και τη δική μου χώρα; Αν ήθελα βασιλιά θα ψήφιζα τότε να μείνει… αλλά εγώ δεν τον ήθελα και τον έδιωξα! Οι Άγγλοι που τον θέλουν ας τον λουστούν κι ας κλάψουν κι ας πενθήσουν όσο γουστάρουν… Εμένα γιατί με πρήζετε νύχτα- μέρα με τον ξένο; Δεν έχω εγώ δικούς μου καημούς να νοιαστώ, πρέπει ντε και καλά να βάλω γκαϊλέ για το πένθος των Άγγλων; Και να μάθω απέξω όλο τους το πρωτόκολλο λες και θα δώσω εξετάσεις; Ή μήπως θα με καλέσουν στο παλάτι και πρέπει να προετοιμαστώ;» Να, κάτι τέτοια κουλά ακούς από αντιδραστικούς Μπιθουλαίους της κατώτατης κοινωνικής υποστάθμης και οικτίρεις το φτωχό τους μυαλό και τη φτώχεια τους γενικώς! Που περιμένουν ότι τα Μέσα θα προσπεράσουν με απλή αναφορά και κανα-δυο ρεπορτάζ έναν βασιλικό θάνατο γαλαζοαίματης, για να ασχοληθούν με τα προβλήματα επιβίωσης, το μεροκάματο, το επίδομα πείνας, την ανεργία, την ακρίβεια, τη μιζέρια κάθε αξιολύπητου φτωχομπινέ! Τέτοια ντεκαντάνς!
 


Που μεταξύ μας, προσωπικά όχι μόνο έπαψα να βρίζω τα κανάλια για την υστερική «βασιλολαγνεία» των ημερών, αλλά αντιθέτως τους οφείλω μεγάλη χάρη! Όχι βέβαια πως δεν ήξερα ότι πιο άχρηστος, επιζήμιος, ξεπερασμένος, παρασιτικός θεσμός από αυτόν της βασιλείας ΔΕΝ υπάρχει, με μοναδικό λόγο ύπαρξης την αφαίμαξη του λαού… γιατί έτσι! Γιατί κάποιοι από αρχαιοτάτων χρόνων κατέλαβαν αυθαίρετα «ελέω Θεού» την εξουσία κληροδοτώντας την με τη σειρά σε απογόνους, ικανούς ή ανίκανους αδιακρίτως ως «προσωπική περιουσία» και παρά την μετέπειτα εδραίωση της Δημοκρατίας που αντικατέστησε τη Μοναρχία και την αλλαγή καθεστώτων και συνταγμάτων, κάποιοι μονάρχες κατσικώθηκαν στο θρόνο ως καθαρά διακοσμητικοί κηφήνες χωρίς καμιά συνταγματική ισχύ και χωρίς την παραμικρή προσφορά,   απομυζώντας τεράστια ποσά από τους φόρους του λαού για τη συντήρηση της δυσθεώρητης χλιδής τους! Έτσι απλά, ως τουριστική ατραξιόν στα αξιοθέατα της χώρας, η οποία μέσα στα μαύρα της οικονομικά χάλια πασχίζει να «ισοφαρίσει» τη ζημιά (λέμε τώρα) πουλώντας μινιατούρες των γαλαζοαίματων ως σουβενίρ στα μαγαζιά!
 


Αυτά βεβαίως ήταν γνωστά, ωστόσο με την πρόσφατη τηλεοπτική υστερία διαπίστωσα έκπληκτη το ασύλληπτο μέγεθος της γελοιότητας του παρασιτικού θεσμού και για το γεγονός της αποκάλυψης οφείλω χάρη στα κανάλια! Διότι άκουσα και είδα πράγματα που ακόμα κι αν μου έφερναν τρανταχτά ντοκουμέντα ΔΕΝ θα τα πίστευα με τίποτα εν έτει 2022!Ότι ας πούμε κοτζάμ βασιλική αυλή καταγίνεται με τέτοιες γελοίες, ανούσιες φαιδρότητες, απλά για να γεμίσει με το απόλυτο «τίποτα» μιας τυπολατρίας τον άπειρο κενό χρόνο της.. Κυρίως όμως ΔΕΝ πίστευα ότι χιλιάδες ενήλικες άνθρωποι, πολλοί εξ αυτών μορφωμένοι και σώφρονες, θα ξεροστάλιαζαν ώρες και μέρες όρθιοι κάτω από βροχή σε  ουρές χιλιομέτρων, προκειμένου να χαιρετήσουν μια νεκροφόρα, σερνάμενοι πίσω από άχρηστους μονάρχες και χειροκροτώντας την προκλητική χλιδή των κηφήνων που οι ίδιοι χρυσοπληρώνουν με τον μόχθο τους! Δουλεύοντας σαν είλωτες για μια αμφιλεγόμενη επιβίωση, προκειμένου ο διακοσμητικός μονάρχης να απολαμβάνει άκοπα  αμύθητο πλούτο! Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να τους κατατάξω στους κρετίνους ή τους μαζόχες!


Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα άτιμα… παιδικά παραμύθια έχουν καταστρέψει κόσμο και ντουνιά!Κι άντε να επαναφέρεις τον καμένο εγκέφαλο στη σωστή ρύθμιση… με τίποτα!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στα σινεμά η πολυβραβευμένη ταινία
Στα σινεμά η πολυβραβευμένη ταινία "Tár" του Τοντ Φιλντ με την συγκλονιστική ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ
με 0 Σχόλια 3268 Views

Η ταινία “Tár”  του Τοντ Φλιντ με την σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ θα προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 9 Φεβρουαρίου από τη Tulip

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη