Αυτό είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τρεις βιολογικούς γονείς! (ΒΙΝΤΕΟ)

427 Views
Αυτό είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τρεις βιολογικούς γονείς! (ΒΙΝΤΕΟ) Αυτό είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τρεις βιολογικούς γονείς! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Αυτό είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τρεις βιολογικούς γονείς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από πέντε μήνες γεννήθηκε το πρώτο βρέφος με τρεις βιολογικούς γονείς, χωρίς να το μάθει κανείς. Ο μικρος Αμπραχίμ Χασάν χαίρει σήμερα άκρας υγείας.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό New Scientist, ο Αμπραχίμ έχει δύο βιολογικές μητέρες και έναν πατέρα και η γέννησή του θεωρείται «επαναστατική».

Αναμένεται, όμως, να διχάσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους πολίτες του κόσμου, καθώς η τεχνική που ακολουθήθηκε έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο παρελθόν. 

Οι μητέρα του βρέφους, Ιμπτισάμ Σαμπάν, μεταφέρει το γονίδιο για το σύνδρομο Leigh –μια σπάνια γενετική ασθένεια που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα και οδηγεί στο θάνατο μέσα σε ελάχιστα χρόνια.

Οι γονείς του μικρού έχασαν τα δύο πρώτα του παιδιά από το εν λόγω σύνδρομο και αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από αμερικανούς ερευνητές του κέντρου αναπαραγωγής New Hope  στη Νέα Υόρκη.

Αυτό είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με τρεις βιολογικούς γονείς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζον Ζάνγκ και η ομάδα του ερευνούν εδώ και χρόνια την μέθοδο γονιμοποίησης «τριών γονέων» την οποία χρησιμοποίησαν για δημιουργήσουν πέντε έμβρυα, εκ των οποίων μόνο το ένα αναπτύχθηκε φυσιολογικά. 

Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει στους ειδικούς να εξαφανίσουν επικίνδυνες ή και πολλές φορές θανατηφόρες μιτοχονδριακές ασθένειες, οι οποίες μεταφέρονται από τη μητέρα στο παιδί. 

Τα μιτοχόνδρια είναι μικρές «μονάδες ενέργειας», που τροφοδοτούν τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει δύο διαφορετικές παραλλαγές της τεχνικής. Σε περίπτωση που το μιτοχονδριακό DNA εμφανίζει προβλήματα, τότε οι ειδικοί είναι σε θέση να αφαιρέσουν τον πυρήνα του ωαρίου της μητέρας και στη συνέχεια να τον τοποθετήσουν σε ένα ξένο υγιές ωάριο, το οποίο θα γονιμοποιηθεί με το γενετικό υλικό του πατέρα. 

Αντίστοιχα, οι ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν τον πυρήνα και αφότου γονιμοποιηθεί το ωάριο και στη συνέχεια να τον τοποθετήσουν στο ωάριο μιας άλλης γυναίκας, από το οποίο θα έχει καταστραφεί ο πυρήνας. Με αυτό τον τρόπο το παιδί που θα γεννηθεί θα έχει 20.000 γονίδια από τους γονείς του και 37 μιτοχονδριακά γονίδια από κάποια δότρια. Αυτή είναι, όπως έγινε γνωστό, και η τεχνική που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του μικρού Αμπραχίμ.

Στη συνέχεια, το έμβρυο αυτό εμφυτεύθηκε στη μητέρα από την Ιορδανία και μετά από μια φυσιολογική κύηση γεννήθηκε ο μικρός. Μέχρι στιγμής, ο Αμπραχίμ δεν έχει εμφανίσει σημάδια της θανατηφόρου νόσου, που σκότωσε πριν από χρόνια δύο αδελφάκια του. 

Η μέθοδος αυτή δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και έτσι, ο Ζανγκ και η ομάδα του πήγαν στο Μεξικό όπου «δεν υπάρχουν κανόνες», όπως δήλωσε ο ίδιος. 

Παρά την κριτική που έχει δεχτεί στο παρελθόν, ο Ζανγκ ισχυρίζεται ότι η επιλογή του ήταν σωστή. «Το να σώζεις ζωές είναι πάντα ηθικό» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2160 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή