Φοιτητές δημιούργησαν ΠΟΛΥχώρο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την κοινωνική προσφορά. Σας τον προτείνουμε

395 Views
Φοιτητές δημιούργησαν ΠΟΛΥχώρο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την κοινωνική προσφορά. Σας τον προτείνουμε Φοιτητές δημιούργησαν ΠΟΛΥχώρο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την κοινωνική προσφορά. Σας τον προτείνουμε

Φοιτητές δημιούργησαν ΠΟΛΥχώρο στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την κοινωνική προσφορά. Σας τον προτείνουμε.

Αγαπητοί αναγνώστες της Κουλτουρόσουπας για μία ακόμη φορά αυτόν το μήνα η ΨΥΧΟΥΛΑγωγία είναι εδώ για να σας προτείνει μέρη και τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας με πολύ λίγα χρήματα, σχεδόν τσάμπα θα τολμούσα να πω!
Οι γιορτές πέρασαν και δυστυχώς ξοδέψαμε αρκετά χρήματα, τα οποία τώρα που πρέπει να πληρώσουμε κάποιες άλλες υποχρεώσεις μας, τα αναζητούμε αλλά μάταια! Τώρα ας καθόμαστε μέσα να βλέπουμε THE VOICE για να καταλάβουμε τι εστί κρίση. Δε λέω… καλά θα περάσεις με τα τραγουδάκια, αλλά όπως και να το κάνεις δεν περνάς το ίδιο στο σπίτι σου, όπως όταν βλέπεις Game of thrones.
Επειδή όμως θέλεις να βγεις ή και μπορεί να έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και μέχρι να βγει ο νέος κύκλος επεισοδίων του Game of thrones, εδώ και 1 χρόνο περίπου έχει δημιουργηθεί ένας τριώροφος χώρος στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά από μια παρέα παιδιών, που πέρα από καφετέρια και μπαράκι, όπου συγκεντρώνονται φοιτητές και γενικά νέοι άνθρωποι, αποτελεί και χώρο έκθεσης φωτογραφίας, χώρος προβολής ταινιών και άλλων εκδηλώσεων.
Πρωτοέμαθα για αυτόν τον χώρο σε μία εκδήλωση σχετικά με μια νέα μόδα στις επιχειρήσεις, τις λεγόμενες κοινωνικές, οι οποίες ουσιαστικά διαφέρουν από τις υπόλοιπες στο ότι πρέπει να έχουν σαν σκοπό όχι τόσο το κέρδος αλλά και την προσφορά κοινωνικού έργου. Σας το περιγράφω πολύ χονδρικά, αλλά πάνω κάτω αυτό είναι το νόημα. Κάπως έτσι μια παρέα φοιτητών και απόφοιτων των 2 Πανεπιστημίων της πόλης μας σκέφτηκε να ανοίξει μια τέτοια επιχείρηση, η οποία δεν θα τους εξασφαλίζει κάποια χρήματα μέσω της καφετέριας, αλλά θα τους δίνει και ευκαιρίες ψυχαγωγίας και πολιτισμού εν γένει, που δεν έβρισκαν στην πόλη!
Eκτός από τον καφέ σας και το ποτό σας, που φυσικά βρίσκετε σε φθηνές τιμές, μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν ταινίες, τις οποίες διαλέγουν τα ίδια τα παιδιά σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά συχνά επίσης φιλοξενούνται και εκθέσεις νέων φωτογράφων ή ανθρώπων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και βρίσκουν μια στέγη δωρεάν στο πατάρι του χώρου αυτού!
Στο υπόγειο του μαγαζιού υπάρχει ο χώρος, όπου προβάλλονται οι ταινίες, αλλά επίσης μπορούν να διοργανωθούν και άλλα δρώμενα από όλους εμάς, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Είσαι μουσικός ή τραγουδιστής και θέλεις να διοργανώσεις μια μικρή συναυλία;
Έχεις με την παρέα σου ένα συγκρότημα και επιθυμείτε να κάνετε κάτι για να σας γνωρίσει ο κόσμος;
Είστε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα και ψάχνετε χώρο για πρόβες ή να ανεβάσετε μια παράσταση;
Τότε αυτός ο χώρος είναι για εσάς και προσφέρεται χωρίς χρήματα! Και εδώ κολλάει το κοινωνικό έργο που σας έλεγα, καθώς μέσω αυτών των εκδηλώσεων προάγεται ο Πολιτισμός και δίνεται η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν χωρίς να χρειάζεται να τους προωθήσει κάποιος!
Επίσης γιατί να μην διοργανώσετε και ένα δικό σας πάρτυ εκεί, εφόσον είναι δυνατόν από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του χώρου!
Συχνά πυκνά και τα ίδια τα παιδιά κάνουν πάρτυ με νέους μουσικούς της πόλης μας και εσείς μπορείτε να ακολουθείτε το πρόγραμμά τους είτε περνώντας από έξω από το μαγαζί για να δείτε τις ανακοινώσεις ή και μέσω facebook!
Κατά τα άλλα επικρατεί ένα κλίμα καθαρά χαλαρό-φοιτητικό, όπως μόνο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβεί!
Ακούστε με και δε θα απογοητευτείτε!
Εις το επανειδείν!

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή