Λύσεις για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ατόμων με προβλήματα όρασης αναζητά ο ΟΑΣΘ

564 Views
Λύσεις για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ατόμων με προβλήματα όρασης αναζητά ο ΟΑΣΘ Λύσεις για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ατόμων με προβλήματα όρασης αναζητά ο ΟΑΣΘ

 Λύσεις για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ατόμων με προβλήματα όρασης αναζητά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), σε συνεργασία με εκπροσώπους συλλόγων ατόμων με προβλήματα όρασης. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μελών της διοίκησης του ΟΑΣΘ με εκπροσώπους του «Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος», της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και του Σωματείου Εμποδιζόμενων Ατόμων «Αναπηρία Σήμερα». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, επισήμανε ότι οποιαδήποτε πρόταση που θα διευκολύνει και θα βελτιώνει την εξυπηρέτηση των τυφλών επιβατών θα υλοποιηθεί άμεσα, καθώς, όπως είπε «πρόκειται για ζήτημα πολιτισμού, το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο».

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί επιβάτες και οι οδηγοί σκύλοι τους κατά τη διάρκεια των καθημερινών μετακινήσεών τους στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των οδηγών του ΟΑΣΘ, ώστε να σταματούν σωστά στις στάσεις.

Ειδική αναφορά έγινε και στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στις λεωφορειολωρίδες. Σημειώνεται, ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τέσσερα άτομα που συνοδεύονται από σκύλους οδηγούς, ενώ άλλοι τρεις σκύλοι και ένα κουτάβι βρίσκονται σε διαδικασία εκπαίδευσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τυφλών επιβατών.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΑΣΘ έχει ήδη λάβει απόφαση να επιτρέπεται σε όλα τα λεωφορεία η επιβίβαση των σκύλων-συνοδών, καθώς και να διπλασιαστούν σε πρώτη φάση οι «έξυπνες ομιλούσες» στάσεις (σήμερα υπάρχουν 20).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
με 0 Σχόλια 10682 Views

Σε μια σεμνή όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις και χωρίς θεατές δόθηκαν πριν λίγο σε διαδικτυακή μετάδοση από το Βασιλικό Θέατρο τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020. Μεγάλος νικητής η «Ιστορία χωρίς όνομα» του Σ. Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη που τιμήθηκε με 4 μεγάλα βραβεία εκ των οποίων Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς και Σκηνοθεσίας. Η παράσταση «Το Παλτό» κέρδισε 5 με αυτά του Α΄ και Β΄ Ανδρικού να ξεχωρίζουν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή