Ισότιμη της ελληνικής γλώσσας η νοηματική βάσει νόμου

315 Views
Ισότιμη της ελληνικής γλώσσας η νοηματική βάσει νόμου Ισότιμη της ελληνικής γλώσσας η νοηματική βάσει νόμου

 Ισότιμη της ελληνικής γλώσσας η νοηματική βάσει νόμου

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, Δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» εξισώνει την ελληνική νοηματική γλώσσα με την ελληνική.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 65, παράγραφος 2, ορίζεται: «Η ελληνική νοηματική γλώσσα αναγνωρίζεται ως ισότιμη με την ελληνική γλώσσα. Το κράτος λαμβάνει μέτρα για την προώθησή της, καθώς και για την κάλυψη όλων των αναγκών επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων πολιτών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, πρόκειται για μια μεγάλη νίκη «καθώς το θεμελιώδες αίτημά μας για αναγνώριση της φυσικής μας γλώσσας, της νοηματικής, ως ισότιμης με την ελληνική επιτέλους ικανοποιήθηκε! Πρόκειται για το επιστέγασμα χρόνιων και επίμονων αγώνων που δίναμε, με την ενεργή πάντα συμπαράσταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όχι μόνο στα γραφεία της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και στους δρόμους, τους οποίους γεμίζατε πάντα εσείς, τα μέλη μας, με την ηχηρή σας παρουσία και τον αμείωτο δυναμισμό σας».

«Τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος διεκδικήσεων, ώστε ο και επίσημα πια νόμος του κράτους να μην καταντήσει κενό γράμμα, αλλά να λάβει σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστούμε, ώστε να καταστεί πλήρως προσβάσιμο μέσω της νοηματικής, αλλά και της παροχής υποτιτλισμού, γραπτού κειμένου κλπ., όλο το φάσμα υπηρεσιών και αγαθών του ελληνικού κράτους, σε ισότιμη βάση με τους ακούοντες συμπολίτες μας» προσθέτει η ανακοίνωση.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ;». Είδαμε και Σχολιάζουμε.
«Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ;». Είδαμε και Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 593 Views

Η αναπαράσταση του βίου και πολιτείας του Πάμπλο Εσκομπάρ έχει ιδιαίτερη απήχηση στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια. Στο δρόμο που χάραξε το Narcos και βγαλμένο από την πένα της Βιρτζίνια Βαγιέχο, μια διαφορετική οπτική για τη ζωή του El Patron. Την ταινία είδε και σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Βαρούχας. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή