Δημοσκόπηση MRB: Ανησυχία των πολιτών για θερμό επεισόδιο με Τουρκία

560 Views
Δημοσκόπηση MRB: Ανησυχία των πολιτών για θερμό επεισόδιο με Τουρκία Δημοσκόπηση MRB: Ανησυχία των πολιτών για θερμό επεισόδιο με Τουρκία

 


Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι πολίτες για ενδεχόμενο «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάζεται στο Star.
.
.
.
.
.
.
.
.

Συγκεκριμένα, το 54,6% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ ως ιδανική λύση των ελληνοτουρκικών το 42,6% θεωρεί την προσφυγή στη Χάγη.


Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς ένας στους τρεις τα κρίνει ως θετικά και ένας στους τρεις ως αρνητικά.

Πολύ χαρακτηριστικό εύρημα για την ψυχολογία των Ελλήνων είναι ότι το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η λέξη που τον εκφράζει είναι ο «φόβος», το 38,7% η «ελπίδα» και το 31,6% η «ντροπή», ενώ η «οργή» συγκεντρώνει το 30,5%.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις θετικές γνώμες είναι ο Κυριακός Μητσοτάκης (44,2%) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (30,5% θετικές γνώμες).

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, το ΚΙΝΑΛ 5,7%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 3,1%. Έτσι, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 13 εκατοστιαίες μονάδες.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 44,2% και ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 24,5%.

Επίσης, το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρεί θετική την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση του ΠτΔ και το 61,6% κρίνει θετικά τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου.

Επίσης, θετική θεωρεί η πλειοψηφία την επανίδρυση του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (56,9%).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
με 0 Σχόλια 386 Views

 Με αφορμή το παραιτηθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή