Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης η οικονομία

997 Views
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης η οικονομία Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης η οικονομία

 


Οι πολίτες εκτιμούν ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση είναι η οικονομία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγός, πρώτος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκεντρώνει το 74% και δεύτερος ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 38%.
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκέντρωσε το 34%, η Φώφη Γεννηματά 33%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 22%.
Συνολικά, το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.
Ειδικότερα:
Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.
Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.
Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.
Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.
Το 74% επίσης κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, το 28% κρίνει θετικά την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.
Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι:
Οικονομία: 26%
Ανεργία:24%
Προσφυγικό: 13%
Ιατρική περίθαλψη: 6%
Παιδεία: 5%
Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και τους νέους υπουργούς
Το 47% κρίνει θετικά τις επιλογές των προσώπων στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 15% αρνητικά. Ουδέτερη άποψη έχει το 30%.
Το 64% κρίνει θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 12% αρνητικά. Ουδέτερα τις κρίνει το 24%.
Το 67% απαντά πως παρακολούθησε ή άκουσε κομμάτι των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.
Το 54% απαντά πως το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές, ενώ το 35% απαντά πως δεν υπάρχει διαφορά. Το 9% εκτιμά πως το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί.
Σημειώνεται ότι το 76% θεωρεί πως θα υπάρξει σύγκρουση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ το 20% θεωρεί πως τα κόμματα θα συνεννοηθούν.
Για την οικονομική του κατάσταση, το 24% απαντά πως είναι θετική. Το 36% απαντά πως η οικονομική του κατάσταση είναι ουδέτερη.
Το 61% απαντά πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 27% προς τη λάθος κατεύθυνσή. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους… απαισιόδοξους.
Η αισιοδοξία των πολιτών αποτυπώνεται και από το εξής εύρημα: Το 49% εκτιμά πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔημοσκόπησηMetron Analysis

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια δυνατή παράσταση αξιώσεων το «Κάποιος να με προσέχει» στο θέατρο Αυλαία. Είδαμε & σχολιάζουμε
Μια δυνατή παράσταση αξιώσεων το «Κάποιος να με προσέχει» στο θέατρο Αυλαία. Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 5680 Views

Μια παράσταση δυνατή σε όλα τα επίπεδα, που άφησε αίσθηση θεατρικής πληρότητας και άφθονη τροφή για συζήτηση…  Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη