Τα Χριστούγεννα έφυγαν, το «καλικαντζαράκι» έμεινε..

1160 Views
Τα Χριστούγεννα έφυγαν, το «καλικαντζαράκι» έμεινε.. Τα Χριστούγεννα έφυγαν, το «καλικαντζαράκι» έμεινε..

.
Γράφει η Ελένη Μαυρόβα
.
ΝΕΑ ΜΩΡΟΜΑΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. 

Οι πρώτες γιορτές με το μπεμπάκι στο σπίτι, έλαβαν τέλος! Βασικά, για να ακριβολογώ, επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά στο σπίτι μας, μετά από πολλά χρόνια που δε στολίζαμε και δε ζούσαμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων! Φυσικά δώσαμε και την απαραίτητη παράταση στις γιορτές, μια και ακόμα δε ξεστολίσαμε. Είπαμε να το χαρούμε κάπως περισσότερο χρονικά και να το μαζέψουμε γύρω στα τέλη του Γενάρη.
 
Είναι τόσο αξιοπερίεργο τελικά, πώς ένα τόσο μικρό μπαρμπαδελάκι μισού μέτρου, με το που έρχεται στη ζωή σου, αλλάζουν τα πάντα και το απολαμβάνεις φυσικά. Γεμίζει το σπίτι σου, η αγκαλιά σου και η ψυχή σου….
 
Έφυγαν λοιπόν τα Χριστούγεννα αλλά το καλικαντζαράκι στο σπίτι μας παρέμεινε ευτυχώς! Τώρα φυσικά που ξεπετάχτηκε κιόλας, μπορούμε πιο άνετα να παίζουμε μαζί της, να την κάνουμε να μας γελάει και να ανταποκρίνεται στα πειράγματα και τις αγκαλιές μας.
 
Την έντυσα φυσικά Αγιοβασιλάκι, την έβαλα σε μπότα τεράστια να παριστάνει το δώρο κάτω από το δέντρο,…. Και φυσικά σε όλα αυτά με άπειρες φωτογραφίες καθημερινά.!
 
Γενικά το έζησα και το ζω ειλικρινά σε όλο το μεγαλείο του όλο αυτό που λέγεται αρχάρια στη μητρότητα.
 
Έφτασα σε σημείο να κάνω κι αυτά που κατηγορούσα… να μιλάω σε όλους αποκλειστικά για την κόρη μου… βέβαια, όταν είσαι σε 24ωρη βάση με αποκλειστική ενασχόληση τη μπέμπα, φυσικό επακόλουθο είναι να αναφέρομαι κυρίως σε φάσεις μαζί της αφού αποτελεί και τη μόνη καθημερινότητά μου…
 
Εξακολουθώ βέβαια να περιμένω τον καιρό να μαλακώσει και τη μέρα κάπως να μεγαλώσει για να ξεχυθώ με το καρότσι στους δρόμους καθημερινά και για ώρες… Αισθάνομαι ότι το έχουμε και οι δυο μας ιδιαίτερη ανάγκη!
 
Μπροστά μας είναι η μήνας της Αποκριάς. Και φυσικά η χαζομαμά, από τώρα άρχισα να σκέφτομαι τι καρναβαλάκι θα τη ντύσω και πού θα τη κυκλοφορήσω….
 
Γεροί να είμαστε και να χαζολογάμε, γιατί τα προβλήματα και τα ζόρια δε σταματάνε ούτε περιορίζονται δυστυχώς.
.
Γέλιο θέλει η ζωή για να πάει παρακάτω και κάποιος να μας εμπνέει καθημερινά με αισιοδοξία. Η κοράκλα μου, τα καταφέρνει μια χαρά, στην περίπτωσή μου! 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ελένη Μαυρόβα
Ελένη Μαυρόβα
Και με κορονοϊό και χωρίς, εδώ θα είμαστε εμείς. Η ΝΕΑ ΜΩΡΟΜΑΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, εμπειρίες και προβληματισμούς θα μοιράσει. Σχολίασε την εμπειρία σου και μοιράσου την ευτυχία σου! Μαζί,… θα μας είναι όλα …φαντεζί! Στις 4 του κάθε μήνα, θα διαβάζεις για τη … τσιπουρίνα (του σπιτιού μας) .

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2165 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή