Ήρθα σα την άνοιξη, να ανθίσω και πάλι!

814 Views
Ήρθα σα την άνοιξη, να ανθίσω και πάλι! Ήρθα σα την άνοιξη, να ανθίσω και πάλι!

 


ΝΕΑ ΜΩΡΟΜΑΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (2η σεζόν)
Κάθε 4 του μηνός στις σελίδες της "Κ".

Γράφει η Ελένη Μαυρόβα
 
 
 
Άντε ρε κοπελιά, θα μου πείτε, που εξαφανίστηκες; Ένα τρίμηνο δεν είχαμε νέα σου, θα λέγατε συνεχίζοντας. Ξεχειμωνιάσαμε χωρίς τη Μωρομάνα μας…
 
Και φυσικά, ότι και να πείτε θα έχετε δίκιο. Ήρθα όμως Μαρτιάτικα, Ανοιξιάτικα! Να σας πω την αλήθεια, μου λείψατε πολύ κι εμένα. Κι όλο μου συμβαίναν πράγματα και καταστάσεις για τις οποίες ήθελα να σας μιλήσω κι όλο τα γεγονότα διαδεχόταν το ένα μετά το άλλο όπως και η διάθεσή μου. Τώρα και πάλι θα μου πεις, δεν είπαμε ότι είμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε τα ζόρια τις απογοητεύσεις τα αστεία και τα σοβαρά μας? Ε ναι καλέ, το είπαμε, αλλά όσες είστε μανούλες, σίγουρα περάσατε κι εσείς τις κλειστές σας περιόδους.. ειδικά, όταν είναι βαρυχειμωνιά, νυχτώνει νωρίς και είσαι κλεισμένη σε ένα σπίτι με ένα πλασματάκι που εξολοκλήρου εξαρτάται από σένα αποκλειστικά και μόνο.
 
Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι "κλειστές" μου και πέρσι τέτοια εποχή με είχαν πιάσει πάλι. Ξέρεις, εκεί που είσαι μια ανεξάρτητη δυναμική ελεύθερη επαγγελματίας με τρέξιμο και εγρήγορση σχεδόν 20 ώρες το 24ωρο καθημερινά, όταν αφοσιώνεσαι απότομα και αποκλειστικά στη μητρότητα, … ε πως να το κάνουμε πέφτει κομματάκι βαρύ, ειδικά τους κρύους σκοτεινούς μήνες του χειμώνα. Αλήθεια, σας συνέβη κι εσάς κάτι τέτοιο;
 
Λες και είμαι σα τα σαλιγκάρια. Τώρα που μεγαλώνει η μέρα και φτιάχνει ο καιρός, σαν ξαφνικά να βελτιώνεται και η διάθεσή μου. Λίγο που μπορείς να πας μια καροτσάδα, λίγο στις κούνιες έξω (αν και πέφτει το κυνήγι της αρκούδας), λίγο μια βόλτα στην παραλία για καθαρό αέρα, λίγο τα ψώνια της γειτονιάς με το παιδί από το χεράκι, λίγο σε καμιά φίλη βόλτα ή εκείνη στο σπίτι σου… όπως και να κάνουμε, είναι αλλιώς και κάπως πιο ευδιάθετα πλέον. Δε συμφωνείτε;
 
Άντε λοιπόν να ξεμυτήσουμε, να τρέξουμε, να παίξουμε, να ξεχαστούμε γιατί αποφεύγονται άλλωστε και οι κλειστοί χώροι λόγω ασθενειών και ιώσεων. Αν και να σας πω, μεταξύ μας, τις καθημερινές τα πρωινά, μια χαρά ήσυχα είναι και σε παιδότοπους αλλά πολύ ακριβοί αυτοί οι χώροι βρε παιδί μου. Δεν είναι και για συχνά.
 
Από την άλλη μεριά, να πούμε και για το παιχνίδι στο σπίτι. Όση καλή διάθεση κι αν έχεις να ασχοληθείς με το παιδί παίζοντας εκπαιδευτικά μαζί του, οι ώρες και οι μέρες οι άτιμες δεν περνάνε και τόσο εύκολα. Κι εκείνο βαριέται και εσύ παθαίνεις το κοκομπλόκο σου από ένα σημείο και μετά. Οπότε αναγκάζεσαι και βάζεις στο ημερήσιο πρόγραμμα και την «εκπαιδευτική» τηλεόραση, αλλά με πρόγραμμα και με μέτρο που για τον καθένα φυσικά είναι σχετικό αυτό το όριο που θα βάλει. Μάλλον ανάλογα πόσο ανάγκη έχει την προσωπική του ξεκούραση. Πάντως από ποικιλία και εκεί, ειδικά στα τραγούδια άλλό πράγμα… Στα ελληνικά, επικρατούν τα ζουζούνια και στα αγγλικά ο babyshark! Όμως το κεφάλαιο τηλεόραση και γενικά ψηφιακές συσκευές, είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μάλλον θα το πιάσουμε σε ένα άρθρο μόνο του καλύτερα.
 
Κλείνοντας, να ζητήσω και πάλι συγγνώμη για την αποχή μου τους τρεις χειμωνιάτικους μήνες αλλά ήρθε η άνοιξη ήρθα κι εγώ!
 
Όπως καταλαβαίνετε η ψυχολογία της μωρομάνας είναι μυστήριο τρένο κι όχι μόνο την επιλόχεια περίοδο αλλά γενικά από ότι φαίνεται.
 
Πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτή η κατάσταση και στο κάθε παιδί που είναι μοναχοπαίδι και δεν πάει ακόμα σε βρεφονηπιακό σταθμό.
 
Ο συνδυασμός αυτών των δυο λοιπόν σκοτώνει αλλά … και δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Φυσικά δε μετανιώνω λεπτό, ίσα ίσα το απολαμβάνω και το ρουφάω κάθε στιγμή, με τα καλά και με τα ζόρικα.
 

Το παιδί μου, ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ!!!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ελένη Μαυρόβα
Ελένη Μαυρόβα
Μη σκιάζεστε. Γνωριζόμαστε χρόνια τώρα. Με ξέρετε ως Σύμβουλο Σχέσεων, αλλά φέτος ο ρόλος άλλαξε. Επάγγελμα «Νέα μαμά», δηλαδή μωρομάνα και μάλιστα σε πρώτο παιδί. Πελαγωμένη θα με χαρακτήριζα και νομίζω θα με βοηθούσε να μοιράζομαι μαζί σας τους προβληματισμούς που προκύπτουν στη νέα φάση μου. Άλλωστε μπορεί να είναι παρόμοιοι και με τους δικούς σας, αν είστε ή περάσατε κι εσείς αυτό το στάδιο στο περιβάλλον σας! Κάθε 4 και 24 του μηνός, θα τα λέμε λοιπόν εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή