Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη... Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

170 Views
Αγαπημένε  μου Άγιε Βασίλη... Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα. Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη... Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Αγαπημένε  μου Άγιε Βασίλη… Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Είμαι ένα από τα καλά παιδιά του τότε. Έχω πολλά χρόνια να σου γράψω γράμμα, αλλά τώρα το είχα ανάγκη.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, πίστευα σε σένα και στην ύπαρξή σου και μάλιστα φανατικά, μια και οι γονείς μου φρόντισαν πετυχημένα για αυτό.

Στη συνέχεια, άρχισα να υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχεις και με τον καιρό οι αμφιβολίες μου, όλο και επιβεβαιώνονταν. Όμως πριν το πω καν στους γονείς μου, σκέφτηκα ότι μάλλον με συνέφερε να συνεχιστεί αυτό το παραμύθι.

Μέχρι που έφτασα σε ηλικία και μου είπαν την αλήθεια. Φυσικά έκανα πως δεν το ήξερα καν και ότι απογοητεύτηκα. Το νόημα είναι ότι σταμάτησαν τα δώρα επί παραγγελίας.

Μετά από λίγα ακόμα χρόνια, δεν υπήρχες πια στα Χριστούγεννά μου για δεκαετίες. Μόνο σε φουσκωτή και πορσελάνινη μορφή, ως διακοσμητικός!
Κι όμως, με τόσα ζόρια γύρω μου, φέτος είπα να σου γράψω γράμμα, μήπως και μπορείς να βοηθήσεις, έτσι και ψυχολογικά. Μάλλον θα ήθελα τελικά να υπάρχεις…

Άνεργος εδώ και 3 χρόνια, χωρισμένος από μακροχρόνια σχέση και με γονείς πολύ μακριά,… άρχιζα να τα βάζω με την τύχη μου και να έχω ανάγκη να πιστέψω σε σένα.

Το φιλοσόφησα τελικά και είπα να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι όλοι έχουμε έναν Άγιο Βασίλη μέσα μας. Κυρίως τον επικαλούμαστε όταν μιλάμε σε παιδιά ή για τα παιδιά. Συχνά όμως, βάζουμε τον εαυτό μας στη λογική να ζητήσουμε και εμείς κάτι από τον Άγιο, ακόμα κι αν είναι πιο πνευματική ή ψυχολογική βοήθεια και στήριξη που ζητάμε!

Νομίζω λοιπόν ότι είμαι έτοιμος να σου ζητήσω δώρο φέτος και ευελπιστώ έτσι, να ξυπνήσω τον Άγιο Βασίλη που έχω μέσα μου. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βρω επιτέλους τη δύναμη να δω τα πράγματα γύρω μου με άλλα μάτια, πιο αισιόδοξα, σπάζοντας και ένα χαμόγελο στη ζωή, μπας και αλλάξει τη ρότα της απέναντί μου.

Είμαι βέβαιος ότι αν είχα δίπλα μου μια σύντροφο που να με γεμίζει και να με στηρίζει ηθικά, με μια αγκαλιά, με μια γλυκιά κουβέντα, στις μαζεμένες δυσκολίες που με επισκέπτονται συνεχώς, νομίζω θα έπαιρνα κουράγιο να τα αντιμετωπίσω αλλιώς. Ίσως με ένα χαμόγελο παραπάνω… άλλωστε με τη μιζέρια δε βρίσκονται οι λύσεις, αλλά με ξεκάθαρο μυαλό και σίγουρα συμβάλλει ακόμα περισσότερο μια χαμογελαστή καλοπροαίρετη σύντροφος!

Είμαι σίγουρος ότι ακούγομαι πολύ μαλθακός, χαζορομαντικός και γλυκανάλατος, χωρίς τσαμπουκά. Όντως, έτσι πως με διαβάζω σε όλο αυτό, κι εγώ αυτό θα σκεφτόμουν…

Πραγματικά όμως, μεταξύ μας, τώρα που δε μας ακούει και δε μας διαβάζει κανείς, σε αυτό το ημερολόγιο, μπορώ να σου πω ότι όλοι οι άντρες που και που περνάμε αυτή τη φάση. Κ α ι κλαίμε, κ α ι θέλουμε να χαϊδευόμαστε στους άλλους και όλα αυτά τα γυναικουλίστικα, αλλά δε το λέμε παραέξω!

Τι ΑΝΤΡΕΣ θα ήμασταν άλλωστε!
Αλίμονο αν διέρρεαν αυτά παρά έξω.
Αλλιώς τι έννοια θα είχε το ημερολόγιο μετά.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ελένη Μαυρόβα
Ελένη Μαυρόβα
Μη σκιάζεστε. Γνωριζόμαστε χρόνια τώρα. Με ξέρετε ως Σύμβουλο Σχέσεων, αλλά φέτος ο ρόλος άλλαξε. Επάγγελμα «Νέα μαμά», δηλαδή μωρομάνα και μάλιστα σε πρώτο παιδί. Πελαγωμένη θα με χαρακτήριζα και νομίζω θα με βοηθούσε να μοιράζομαι μαζί σας τους προβληματισμούς που προκύπτουν στη νέα φάση μου. Άλλωστε μπορεί να είναι παρόμοιοι και με τους δικούς σας, αν είστε ή περάσατε κι εσείς αυτό το στάδιο στο περιβάλλον σας! Κάθε 4 και 24 του μηνός, θα τα λέμε λοιπόν εδώ

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή