Η εκπληκτική έκθεση του μικρού μαθητή και η ρηχή απάντηση του δασκάλου του

2858 Views
Η εκπληκτική έκθεση του μικρού μαθητή και η ρηχή απάντηση του δασκάλου του Η εκπληκτική έκθεση του μικρού μαθητή και η ρηχή απάντηση του δασκάλου του

 

Η έκθεση ενός μικρού μαθητή με θέμα «το σπίτι μου» κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral. Δεν είναι μόνο ο εκπληκτικός τρόπος που περιγράφει το σπίτι του, αλλά και η ρηχή απάντηση του δασκάλου που προσγειώνει ανώμαλα το παιδάκι στη μίζερη πραγματικότητα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Η έκθεση του μικρούλη γράφτηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2019.

Το παιδί περιγράφει με έναν αφαιρετικό και ποιητικό τρόπο το θέμα και δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει πολύ καλά τι είναι το σπίτι του.

Γράφει ο μικρούλης πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα λεφτά να ζήσουν σε ένα σπίτι. «Εγώ τουλάχιστον έχω ένα σπίτι. Εκεί μέσα ζουν φανταστικά ζώα, όμορφες στιγμές, αλήθεια, τα αγαπημένα μου χόμπι, ποιήματα και ωραία τραγούδια.» και παρακάτω συνεχίζει «Το σπίτι μου το έχω στην αγκαλιά μου όποτε φοβάμαι για να με κρατάει ασφαλή. Δεν έχω να περιγράψω κάτι άλλο. Με λίγα λόγια το σπίτι μου είναι μέσα στην ψυχή μου και την καρδιά μου»

Ο δάσκαλος αφού διορθώνει τα ορθογραφικά λαθάκια του μικρού, τον προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα: «Δε μου περιγράφεις το σπίτι σου» του γράφει στις παρατηρήσεις.

Και ναι τυπικά ο μικρός δεν περιγράφει το σπίτι του, τους χώρους του, το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα, το μπάνιο ή τους καναπέδες. Όμως περιγράφει με την ψυχή του αυτό που νιώθει, και αυτό που εισπράττει από το σπίτι του.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κοινωνικά & Επίκαιρα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή