Μάγεψε η Μποφίλιου στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού Κομοτηνής. [+πρόγραμμα παραστάσεων]

351 Views
Μάγεψε η Μποφίλιου στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού Κομοτηνής. [+πρόγραμμα παραστάσεων] Μάγεψε η Μποφίλιου στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού Κομοτηνής. [+πρόγραμμα παραστάσεων]

 Γράφει ο ανταποκριτής μας στη Θράκη, Μπάμπης Καλπάνης. Η Μποφίλιου μάγεψε την Κομοτηνή στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού. Πλούσιο πρόγραμμα με 19 συνολικά παραστά σεις. Με τη συναυλία της μοναδικής Νατάσσας Μποφίλιου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Οι τρεις «μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσίασαν μια παράσταση γεμάτη Φως, συγκίνηση, δύναμη, εκρηκτικές διασκευές και σημαντικές στιγμές από το ρεπερτόριο που καθόρισε την πορεία της ερμηνεύτριας έως σήμερα.
Με τη συναυλία της μοναδικής Νατάσσας Μποφίλιου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
Ένα υπέροχο πρόγραμμα- πρόταση από τους Μάγους της ελληνικής δισκογραφίας Κόντρα στην πεπατημένη η ερμηνεύτρια ανοίγει το πρόγραμμα όχι με δικά της τραγούδια αλλά με τραγούδια “σταθμούς” για εκείνη όπως τα χαρακτήρισε που μαρτυρούν τις μουσικές της καταβολές.
Μας χάρισε για αρχή δυο ιστορίες, τον «Γέρο Νέγρο Τζιμ» των Μάνου Λοΐζου και Γιάννη Νεγρεπόντη με στίχους τόσο επίκαιρους και την «Μαριάνθη των ανέμων», σε στίχους και μουσική Μάνου Χατζιδάκη. Ο Θέμης Καραμουρατίδης που συνόδευε στο πιάνο, συμμετείχε και ως ερμηνευτής τραγουδώντας το «Έχω ένα σχέδιο» ενώ με τη Μποφίλιου μαζί τραγούδησαν «Παρέα» με το μπλουζ του «Γάτου» του Σταμάτη Κραουνάκη. «Ασπιρίνη», «Κρύψου», «Φορτηγό», «Τα κομμένα φτερά», «Σ΄έχω βρει και σε χάνω», «Η μικρή διαφορά» μερικά από τα τραγούδια των πρώτων της δίσκων που μας χάρισε. Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα ένιωθες να φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο.  
Οι στίχοι των τραγουδιών της, φέρουν την υπογραφή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ο οποίος έχει πάντα και την επιμέλεια του προγράμματός της. Το ξενόγλωσσο τραγούδι «Belle Reve» με τους αγγλικούς στίχους του Ευαγγελάτου και τη θεατρική μουσική του Καραμουρατίδη αποτέλεσε άλλη μια δυνατή στιγμή στο πρόγραμμα. Ένα τραγούδι που προέρχεται από τον δίσκο «Εισιτήρια διπλά».
Από τον ίδιο δίσκο επίσης ακούσαμε «Σ΄αυτόν τον κόσμο», «Το μέτρημα» αλλά και το « Κι αν αγαπώ, θέλω ν' ακούω πως μ' αγαπάνε/ κι αν αφεθώ, να 'χουνε κάπου να με πάνε/ Και θ' αφεθώ, αρκεί να δω πως κάπου πάω/ αρκεί αυτό - αυτό σημαίνει αγαπάω» στίχοι από τις «Μεγάλες αγάπες», τραγούδι που έκανε υπεράριθμες προσπάθειες να μάθει στο αντρικό κοινό παίζοντας μέχρι και παντομίμα! Από τον τελευταίο δίσκο «Οι μέρες του φωτός» ακούσαμε εκτός από το ομώνυμο, τα τραγούδια «Λοχαγός έρωτας», «Έτσι είναι αυτά», «Συνέχεια στα όρια», «Δεμένη». Δεν έλειψαν βέβαια ερμηνείες τραγουδιών άλλων συνθετών.
Η πάντα επίκαιρη «Λένγκω (Ελλάδα)» σε στίχους και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, δυνατή στιγμή και εξαιρετική ερμηνεία. Η «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη και το «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου μαζί με το «Της αμύνης τα παιδιά» μπερδεύονται λίγο «Πριν το τέλος» που βρίσκει την Μποφίλιου να δηλώνει πως «Εγώ μεγάλωνα για σένα».  
Κορυφαία και ιδιαίτερη στιγμή όταν τραγούδησε «ακαπέλα» το Τρεχαντηράκι, παραδοσιακό μικρασιάτικο τραγούδι που όπως εξομολογήθηκε της το τραγουδούσε ο Θρακιώτης, Χρόνης Αηδονίδης. Θερμό ανκόρ με «Εν λευκώ» και «Εκκρεμότητα» με την ερμηνεύτρια να «κλέβει» ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις χαρίζοντας μας μια υπέροχη μουσική βραδιά μέσα σε μια μαγική ατμόσφαιρα απόλυτης ευαισθησίας και μελωδικότητας που θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό…
Κι επειδή “οι μάγοι ταξιδεύουν διαρκώς”, το μαγικό ταξίδι τους θα συνεχιστεί το καλοκαίρι σε πολλούς προορισμούς ανά την Ελλάδα. Αν λοιπόν οι «μάγοι» κάνουν πέρασμα και από την πόλη σας μην τους προσπεράσετε! (Οι φωτογραφίες από τη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου ανήκουν στον Αλέξανδρο Παρωτίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρησή τους).
17 παραστάσεις συν 2 συναυλίες για το καλοκαίρι Δεκαεννιά συνολικά παραστάσεις (ως επί το πλείστον θεατρικές) περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις αρχές Σεπτέμβρη.
[+πρόγραμμα παραστάσεων]
Χωρίς δική του παραγωγή για ακόμη ένα καλοκαίρι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής παρά μόνο με μετακλήσεις άλλων παραστάσεων. Έτσι φέτος φιλοξενεί 17 θεατρικές παραστάσεις και 2 συναυλίες (ελπίζοντας να μην επαναληφθεί το περσινό ρεκόρ ακυρώσεων από την πλευρά των θιάσων που πρόκειται να επισκεφτούν την πόλη της Κομοπτηνής). Στις θεατρικές παραστάσεις συναντούμε μεταξύ άλλων 7 παιδικά έργα, δυο παραστάσεις αρχαίου δράματος (Αγαμέμνων του Αισχύλου και Ελένη του Ευριπίδη) και έξι κωμωδίες (από «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ με Μαρκουλάκη μέχρι “Caveman” και «Βαφτίσια» με Μακρυπούλια και Μουτσινά!!!). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι δόθηκε έμφαση στο παιδικό έργο.
Έτσι θα παρουσιαστούν από την «κλασική» στο είδος Κάρμεν Ρουγγέρη με μύθους του Αισώπου, Μαίρη Πόππινς με την Ταμίλλα Κουλίεβα μέχρι και τον «Μάικ», το φασολάκι! Έκπληξη αποτελεί ο Κώστας Βουτσάς που παίζει σε «παιδικό» έργο και μάλιστα στο αξεπέραστο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» (Κάποιοι θυμήθηκαν επιτέλους και τον Λουντέμη).
Από τις παραστάσεις ξεχωρίζει εκείνη του θεάτρου του Νέου Κόσμου.Σπεύσατε από τώρα! Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το διαμάντι της Έλλης Παπαδημητρίου, «Κοινός Λόγος». Δίπλα στην «μεγάλη» Λυδία Κονιόρδου και η εξαιρετική Κομοτηναία ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου μαζί με τις Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή και Τάνια Παλαιολόγου.
Τέλος, άλλη μια έκπληξη: ο Δήμος Αβδελιώδης «διηγείται» μια ιστορία του Λόρκα, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» με τους Στέλιο Μάινα και Δήμητρα Ματσούκα.
Στο συναυλιακό κομμάτι, πέραν της επιτυχημένης εμφάνισης της Νατάσσας Μποφίλιου, περιλαμβάνεται ακόμη μια συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Τέλος, το ΔΗΠΕΘΕ προγραμματίζει μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο.
Στα σχέδια του είναι και το άνοιγμα του θερινού σινεμά της πόλης, όπως έπραξε και πέρυσι, σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο «Alma Libre».
Αναλυτικά το πρόγραμμα του καλοκαιριού:
Τετάρτη 19 Ιουνίου: Χαΐντι «Το κορίτσι των Άλπεων» Το Μικρό Θέατρο Λάρισας επιστρέφει με νέα ποιοτική παραγωγή για τους μικρούς μας φίλους. Η Χάϊντι… ο Πήτερ… ο παππούς και η κατσίκα… μας ταξιδεύουν στα Αλπικά τοπία. Η αγάπη, ο αλτρουισμός, ο σεβασμός, η εκτίμηση είναι έννοιες που διδάσκονται μέσω της παράστασης με τον πιο γλυκό, χαμογελαστό, ξένοιαστο τρόπο…Το μοναδικό τρόπο της Χάϊντι. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών… Ώρα 21.15.
Δευτέρα 24 Ιουνίου: Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Μετακόμιση τώρα».
Φέτος το καλοκαίρι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στην πιο δημιουργική της περίοδο και μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της cd «Μετακόμιση τώρα» το οποίο έχει ήδη γίνει χρυσό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ετοιμάζει τη «μετακόμιση» για την καλοκαιρινή της περιοδεία. Μαζί της οι καταξιωμένοι σολίστες: Ευριπίδης Ζεμενίδης-κιθάρα -τραγούδι, Βαγγέλης Στεφανόπουλος- πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος-τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος -Μπάσο, Νίκος Πασσαλίδης-Μπουζούκι, ούτι. Ώρα 21:30
Πέμπτη 27 Ιουνίου: «Αίσωπος: Κάτι θέλει να μας πει....»
Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνικό-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή. Μουσική: Στέφανος Βαρελάς. Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής. Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Σάββατο 29 Ιουνίου: «Κάψε το Σενάριο On Tour – 2013»
  Μήπως νιώθετε, καμιά φορά, στο θέατρο, ότι οι ηθοποιοί δεν σας δίνουν σημασία; Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να επέμβετε στο κείμενο και στους διαλόγους; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα, όλα αυτά να συμβούν... Στην παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού της ομάδας Κάψε το Σενάριο! Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Ιωάννα Τριανταφυλλιδου και ο Γιώργος Βαγιάτας καταπολεμάνε την κρίση με χιούμορ και σας υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας. Ώρα 21.30 Σάββατο 06 Ιουλίου: «Βαφτίσια», κωμωδία των Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη
Ο Σωτήρης Παπατζάλας (Νίκος Μουτσινάς) και η Βικτώρια Τρικούπη-Παπατζάλα (Ζέτα Μακρυπούλια) βαφτίζουν το παιδί τους. Στη βάφτιση θα παρευρεθούν ο αδελφός του Σωτήρη (Θανάσης Αλευράς) και η γυναίκα του (Τζένη Διαγούπη), που έρχονται από την Πάτρα για το μυστήριο, η μητέρα του Σωτήρη, που πάσχει από άνοια (Φωτεινή Ντεμίρη), η Ρωσίδα που την προσέχει (Αθηνά Οικονομάκου) και τέλος η κουμπάρα από την Αμερική (Ελένη Καρακάση). Κείμενο: Νίκος Μουτσινάς - Τζένη Διαγούπη. Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς
Πέμπτη 11 Ιουλίου: «Η Σεξουαλική Ζωή του Κυρίου & της Κυρίας Παπαχαραλάμπους» της Δήμητρας Παπαδοπούλου
Η παράσταση που θεραπεύει. Μια κωμωδία με τη συμμετοχή του κοινού . Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο κύριος και η κυρία Παπαχαραλάμπους περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση και o πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα τους, βάζοντάς τους σε ένα group therapy, στο οποίο... συμμετέχει και το κοινό! Θεατές και ηθοποιοί γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος επιδιώκει να καθοδηγήσει άπαντες στη σεξουαλική ευτυχία. Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου. Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Τρίτη 16 Ιουλίου: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του Έρωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ο Δήμος Αβδελιώδης του δίνει την μορφή λαϊκής όπερας και το στιλ κουκλοθεάτρου χάρη στην ζωντανή μουσική αλλά και τις κούκλες που συμμετέχουν. Στον ρόλο του Περλιμπλίν, του διανοούμενου μεσήλικα, ο Στέλιος Μάινας, που ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο της όμορφης γειτονοπούλας του Μπελίσα την οποία υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα. Τον ρόλο της τρυφερής παραμάνας κρατά η Ελένη Καστάνη.
Παρασκευή 19 Ιουλίου: «’Αντρες Έτοιμοι για Όλα» των Stephen Sinclair & Anthony McCarten
Η κωμωδία των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten, προσαρμόστηκε με μαεστρία στην ελληνική πραγματικότητα από τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και αφού έκανε τους Αθηναίους να… κλαίνε από τα γέλια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.
Τρίτη 23 Ιουλίου: «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει τον Κοινό Λόγο της Έλλης Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Η παράσταση βασίζεται σε γυναικείες αφηγήσεις, μουσική και τραγούδια, που μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.
Δευτέρα 29 Ιουλίου: «Μαίρη Πόππινς»
Το θέατρο Κολοσσαίον παρουσιάζει την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «Μαίρη Πόππινς», βασισμένη στο βιβλίο της Π.Λ. Τράβελς, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας και αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης Αγγλικής λογοτεχνίας. Παίζουν: Ταμίλλα Κουλίεβα, Φώτης Σπύρου, Παναγιώτης Αργυριάδης, Σεβαστή Δονσούζη, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου,, Έλενα Παντελίδου, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός, και οι μικρές Κλέα Κωνσταντινίδου, Βασιλική Ζαφειρίου και ο μικρός Γιώργος Καλτζίδης. Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη. Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης ΑργυριάδηςΤετάρτη 31 Ιουλίου: «Αγαμέμνων» του Αισχύλου
Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ – το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.Η πρώτη παρουσίαση της Τριλογίας ΟΡΕΣΤΕΙΑ: ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, ΧΟΗΦΟΡΟΙ, ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ για την οποία ο Αισχύλος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο, έγινε στην Αθήνα το 458 π.χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Την τριλογία συμπλήρωνε το σατιρικό Δράμα ΠΡΩΤΕΥΣ. Με σεβασμό στον τρόπο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου διδάσκει σε έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών η Νικαίτη Κοντούρη. Παίζουν οι ηθοποιοί /διανομή: Κλυταιμήστρα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αγαμέμνων: Μηνάς Χατζησάββας, Κασσάνδρα: Θεοδώρα Τζήμου, Αιγισθος: Βασιλης Μπισμπίκης, Κήρυκας: Θέμης Πάνου, Φύλακας: Βασιλης Χαλακατεβακης. Κορυφαίοι (Με Αλφαβητική Σειρά):Θύμιος Κούκιος, Βασίλης Πουλάκος, Kρις Ροντανοφ, Κώστας Φαλελάκης, Μενέλαος Χαζαράκης. Κλαρινέτο: Xρήστος Καλκάνης.
Πέμπτη 01 Αύγουστου: «Επιθεωρητής» του Νικολάϊ Γκόγκολ
Μετά την επιτυχία του χειμώνα ο συναρπαστικός «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Χλεστακώφ), Γιώργος Αρμένης (Έπαρχος), Αριέττα Μουτούση (Άννα), Μιχάλης Μητρούσης (Όσιπ), Δανάη Σκιάδη (Μαρία), Θόδωρος Κατσαφάδος (Αρτέμι), Γιώργος Ψυχογιός (Άμος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Σπέκιν), Κώστας Κορωναίος (Μπομπτσίνσκι), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Ντομπτσίνσκι), Βαγγέλης Ψωμάς (Λούκα), Θωμάς Γκαγκάς (Γκαρσόνι, Β΄ έμπορος, Κορόμπκιν), Γιώργος Μπούγος (Αστυνομικός, Μίσκα, Α΄ έμπορος). Ώρα έναρξης: 21:30
Kυριακή 04 Αύγουστου: «Caveman» του Rob Becker
Ο Caveman λατρεύει το καλοκαίρι και για 2 μήνες θα αφήσει την σπηλιά του στην Αθήνα για να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Τον άνθρωπο των σπηλαίων ενσαρκώνει ο Ζήσης Ρούμπος, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την πολύ πετυχημένη εκπομπή του MEGA «Κάψε το σενάριο» και η αυθόρμητη υποκριτική του ικανότητα έκανε το Βλαδίμηρο Κυριακίδη να τον ξεχωρίσει και να του δώσει με εμπιστοσύνη τη σκυτάλη στο νέο Caveman, που συνεχίζει ακάθεκτος για έκτη χρονιά! Συντελεστές: Στο ρόλο του Caveman ο Ζήσης Ρούμπος. Διάρκεια: 2 ώρες. Έναρξη: 21.30
Δευτέρα 05 Αυγούστου: «Ο Ορέστης & Ο Σκύλος» της Νανάς Νικολάου
Ο «Θίασος 81» σας παρουσιάζει την παράσταση «Ο Ορέστης και ο Σκύλος» της Νανάς Νικολάου. Μια παράσταση πρωτότυπη, όπου το θέατρο σμίγει με τον κινηματογράφο και απόλυτα διαδραστική, αφού παιδιά και γονείς παίζουν με τους ηθοποιούς ένα «κυνήγι θησαυρού», που γίνεται και η αφορμή για την εξέλιξη του έργου. Χωρίς τη συμμετοχή τους, οι ήρωες δεν μπορούν να λύσουν τα αινίγματα που οδηγούν στο θησαυρό. Έναν θησαυρό - έκπληξη που μόνον οι θεατές γνωρίζουν από την αρχή που ακριβώς βρίσκεται, μια και τον έχει ένας από αυτούς! Φιλική Συμμετοχή Κώστας Καζάκος. Παίζουν: Ορέστης Τρίκας - Πέτρος Μπουσουλόπουλος - Θοδωρής Αντωνιάδης -Μυριέλλα Κουρέντη.
Τρίτη 06 Αυγούστου: «Ελένη» του Ευριπίδη Tα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Καλαμάτας
συμπράττουν ανεβάζοντας την «Ελένη» του Ευριπίδη με την Πέμυ Ζούνη και τον Αντώνη Καφετζόπουλο στους κεντρικούς ρόλους. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, Βασίλης Νικολαΐδης ενώ το μουσικό μέρος θα το αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Νίκος Ξανθούλης. Η «Ελένη» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού, κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που ένα τέτοιο έργο απαιτεί, ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάστασή του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθε».
Δευτέρα 12 Αυγούστου: «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη
Μετά την τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε παραγωγή Άκη Ευαγγέλου και μουσική Γιώργου Βούκανου, ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τις υπέροχες μουσικές ερμηνείες επί σκηνής από την Νίνα Λοτσάρη. Μια παραγωγή που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο. Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Και το ταξίδι του «Μέλιου»… ξεκίνησε.
Παρασκευή 23 Αυγούστου: «Οι περιπέτειες του Μαϊκ» της Μαρί Κυριακού
Η τρυφερή ιστορία, που έγραψε η Μαρί Κυριακού με πολύ σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι και ταξιδεύει σε όλη την Eλλάδα. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Θέμιδος Μαρσέλλου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Αργύρης Αγγέλους και η Βανέσα Αδαμοπούλου. Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου: «Πήτερ Παν»-Η Νέα παραγωγή του Θεάτρου του Βορρά Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Πάν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί! Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας. Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης.

Φωτογραφικό υλικό
Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνέδριο για τις αρχαιολογικές εργασίες των ετών 2019-2020 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Συνέδριο για τις αρχαιολογικές εργασίες των ετών 2019-2020 στη Μακεδονία και τη Θράκη
με 0 Σχόλια 507 Views

Αρχαιολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των ξένων Αρχαιολογικών Σχολών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή