ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΖΙΓΚΟΛΟ Δ’ ΜΕΡΟΣ. Από τη στήλη «LIFE STORIES» του Βασίλη Καρατζόγλου.

278 Views
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΖΙΓΚΟΛΟ Δ’ ΜΕΡΟΣ. Από τη στήλη «LIFE  STORIES» του Βασίλη Καρατζόγλου. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΖΙΓΚΟΛΟ Δ’ ΜΕΡΟΣ. Από τη στήλη «LIFE STORIES» του Βασίλη Καρατζόγλου.

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΖΙΓΚΟΛΟ Δ’ ΜΕΡΟΣ. Από τη στήλη «LIFE  STORIES» του Βασίλη Καρατζόγλου.

Μετά την τρομερή αποκάλυψη ότι ο μαύρος που με καταδίωκε στον ύπνο ήταν ο Μπάρακ Ομπάμ, και το τέλος της κούπας μου με το σύνθημα Sex, drugs and Paola” πεσμένη στο πάτωμα και σπασμένη σε 3 κομμάτια, αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα της επιχείρησης «Ζιγκολό-Ηλεκτρολόγος». Να αγοράσω τα ρούχα και τα σύνεργα της «δουλειάς» για καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα χρήματα της κυρίας «Έλενας» ήταν πολύ καλά και δεν γινότανε να πω όχι. Και να ήθελα να πω όχι θα εμφανιζότανε μπροστά μου ο ιδιοκτήτης με το κεραμιδί μαλλί(μα να αλλάζει χρώμα ο μπαγάσας κάθε εβδομάδα..),η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ και το άδειο μου ψυγείο (με την μία ντομάτα πλέον, τον κύβο κνορ πιστό φρουρό και το ένα μπουκάλι νερό). Άνθρωπος είμαι και έπεσα στον πειρασμό. Έφαγα την άλλη ντομάτα και ήπια την τελευταία μπύρα. Συγχωρέστε με αλλά αμάρτησα.
 
 «Αμάρτησα για την μπύρα μου»είπα δυνατά και ξέσπασα σε γέλια, ενώ στις ειδήσεις έδειχνε ένα αφιέρωμα στα επαγγέλματα του μέλλοντος με καλές οικονομικές απολαβές και άριστο εργασιακό περιβάλλον. «Ζιγκολό ρε μαλάκες είναι το επάγγελμα του μέλλοντος» είπα απευθυνόμενος στον παρουσιαστή ειδήσεων, αλλά μάλλον δεν με άκουσε και συνέχισε το ρεπορτάζ του απτόητος. «Δεν μπορεί με τόσο γέλιο που ρίχνω κάθε μέρα μια 100αρα την έχω πατημένη για πλάκα», σκέφτηκα και αναφώνησα με όλη μου την δύναμη:«Τρέμε Μητσοτάκη Aθάνατε». Η κυρία από το απέναντι διαμέρισμα που εκείνη την ώρα άπλωνε τα ρούχα της με κοίταξε παραξενεμένη, κούνησε το κεφάλι της, φώναξε:«Ε, ρε τρέλα. Και που είσαι ακόμα...» και μπήκε μέσα, αφήνοντας βρακιά και σεντόνια να ανεμίζουν στην απλώστρα. Της έστειλα φιλάκια, πήρα τα σκουπίδια (δηλ. το άδειο κουτάκι μπύρα) να το πετάξω στον κάδο ανακύκλωσης, και κατευθύνθηκα προς τον επόμενο στόχο.
 
Το κατάστημα «Φόρμες εργασίες, ηλεκτρολογικά είδη Φώντας και Σία Ο.Ε»ήταν τρία στενά από το σπίτι μου. Πάλι καλά που ήταν κοντά και δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ. Ο Φώντας, ένας κύριος γύρω στα 60 με μαλλί άσπρο και πυκνό και φρύδια σαν του συγχωρεμένου του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, προσφέρθηκε αμέσως να με εξυπηρετήσει. «Τι νούμερο φοράς νεαρέ;»με ρώτησε μόλις του είπα ότι ψάχνω μια φόρμα ηλεκτρολόγου και ένα κασελάκι με εργαλεία. «Μedium». «Μπαααααα για large” σε κόβω μου απάντησε και πήγε στο πατάρι να βρει την φόρμα. Μέχρι να κατέβει επεξεργαζόμουν τα εργαλεία και σκεφτόμουν την χρήση τους και τον λόγο που έχουν φτιαχτεί. Με λίγη φαντασία η χρήση αλλάζει και γίνεται ….πιο πικάντικη. «Ειδικά αυτό το στραβοκατσάβιδο είναι για πολλές χρήσεις»μουρμούρισα και έπιασα το εργαλείο στα χέρια μου να το επεξεργαστώ.  Έκανα εικόνες με το μυαλό μου αρκετά πονηρές, μέχρι που άκουσα βήματα στα σκαλιά και οι πονηρές σκέψεις μου εξαφανιστήκανε σε κλάσματα δευτερολέπτου.
 
«Έφαγα τον τόπο αλλά τελικά την βρήκα. Όχι που θα με ξέφευγε»,είπε ο κύριος Φώντας κρατώντας την φόρμα στα χέρια του.«Θέλω και ένα κασελάκι με τα απαραίτητα εργαλεία» απάντησα και πήρα την φόρμα για να δω αν όντως μου κάνει. Ήταν λίγο μεγάλη αλλά δεν βαριέσαι. Άλλωστε για μια χρήση την θέλω. «Ξεκινάς δική σου δουλειά ή θα δουλεύεις βοηθός σε άλλον; Κοίτα να σου κολλάνε ένσημα. Μην σου κάνουν καμία κουτσουκέλα»,είπε ο Φώντας εκνευρισμένος για την τυχόν απατεωνιά του “αφεντικού μου”. Η αλήθεια είναι ότι δεν ρώτησα την Μαρία για ένσημα.  Αλλά και πάλι που θα με δήλωνε η πελάτισσα; Στον Σ.Α.Ζ; Σύλλογο Ανώνυμων Ζιγκολό;
 
 Εδώ το είχα να πω στον κύριο Φώντα για ποια χρήση τα θέλω τα εργαλεία αλλά κρατήθηκα. «Πως την βλέπεις την φόρμα; Μια χαρά δεν είναι; Δεν σου είπα ότι αυτό είναι το νούμερο σου; Το medium θα σου έπεφτε μικρό»,μου είπε χαρούμενος που θα αγόραζα την φόρμα number Large. Δεν απάντησα παρά μόνο χαμογέλασα. Ήξερα ότι ήθελε να μου πουλήσει το συγκεκριμένο νούμερο γιατί του είχαν τελειώσει τα medium. Τον είχα πάρει τηλέφωνο νωρίτερα να ρωτήσω αν έχει φόρμες σε medium  και μου απάντησε ότι του τελειώσανε και ότι περίμενε να έρθουν αύριο το μεσημέρι. Όπως φάνηκε δεν αναγνώρισε την φωνή μου αλλά δεν πειράζει. Να βγάλει και αυτός το ψωμί του θέλει.
 
 «Και μία εργαλειοθήκη , 5-6 εργαλεία και είμαι έτοιμος». «Να σου δώσω μία με έτοιμα εργαλεία ή θέλεις μία άδεια και να διαλέξεις εσύ τα εργαλεία που θέλεις; Λοιπόν, έχω αυτό με  εργαλεία μέσα σε καλή τιμή. Από 80 μόνο 70 ευρώ. Έχει 8 εργαλεία και είναι ένα τελευταίο κομμάτι». Το πονηρό μου μυαλό-Στουρνάρας με ολίγο Τσακαλώτο και επικάλυψη Βαρουφάκη, σκέφτηκε ότι αν πάρω το κασελάκι με τα 20 ευρώ και 5-6 φτηνά εργαλεία θα μου μείνουνε και χρήματα στην άκρη για να καλύψω και άλλες τρύπες. «Πρώτα από όλα όμως πρέπει να καλύψω την τρύπα της κυρίας Έλενας», μουρμούρισα σαρκαστικά και το μάτι μου έπεσε πάνω στην μπαλαντέζα του κύριου Φώντα. «Δώστε μου την εργαλειοθήκη με τα 25 ευρώ και 6 εργαλεία για αρχή» του απάντησα αλλά αυτός δεν έδειχνε να συμφωνεί.
 
«Αν θέλεις να κάνεις καλή δουλειά πάρε αυτό το που έχω σε προσφορά και σου δίνω δώρο τα γάντια προστασίας. Είναι καλή προσφορά. Θα με θυμηθείς». «Θα σας θυμηθώ και χωρίς την εργαλειοθήκη που έχετε σε προσφορά. Μην ανησυχείτε» ,του απάντησα και του ζήτησα να μου κάνει μια σούμα.  «Λοιπόν 55 ευρώ η εργαλειοθήκη για σένα επειδή είσαι καλό παιδί και πιάνεις πρώτη φορά δουλειά. Άρα έχουμε και λέμε. Μία φόρμα εργασίας 25 ευρώ από 28, μια εργαλειοθήκη 55 από 80 ευρώ, μας κάνουν 80 ευρώ. Α, και δώρο τα γάντια εργασίας. Τέτοια προσφορά δεν ξανάγινε και δεν την κάνω σε όλους. Να θυμάσαι τι είναι ο Φώντας. Σαράντα χρόνια στην πιάτσα νεαρέ μου». Μόνο που δεν βούρκωσε ο κύριος Φώντας από την συγκίνηση που αγόρασα τα εργαλεία σε καλή τιμή.  Η αλήθεια είναι ότι τον συμπάθησα και δεν μου έκανε καρδιά να του αρνηθώ την προσφορά που μου έκανε. «Και τα γάντια θα σου χρειαστούν οπωσδήποτε»μου είπε και έσκασε ένα χαμόγελο λες και κέρδισε το Τζόκερ. «Δεν θα πάνε χαμένα μην ανησυχείτε. Όσο για αυτό να είστε σίγουρος»απάντησα και έβγαλα το πορτοφόλι  να πληρώσω.
 
Με τα 300 ευρώ που μου έβαλε η πελάτισσα  θα μπορούσα να αγοράσω και τον ίδιο τον κύριο Φώντα αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Αφού «Λεφτά υπάρχουν»και το αφεντικό πληρώνει καλά, εμένα δεν μου έπεφτε λόγος. Εγώ αυτό που  ήθελα μόνο ήταν να μην ξαναδώ τον ιδιοκτήτη στον ύπνο μου και να πολλαπλασιάσω τις μπύρες μου στο ψυγείο. Απλά εκείνη την ώρα ένιωσα σαν την συγχωρεμένη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία πιάνει δουλειά στο γραφείο του Παπαμιχαήλ και παραγγέλνει στον Κυρ-Στέφανο -που έχει μπακάλικο- διάφορα καλούδια, και στο τέλος λέει: «Βάλε από όλα Κυρ-Στέφανε. Θα το κάψουμε απόψε. Θα το κάψουμε».  Και μια μπαλαντέζα ξέχασα να σας πω κύριε Φώντα. Βάλτε μου αυτή με το καρούλι στα 20 ευρώ. 200 ευρώ περισσεύουν. Θα το κάψω και εγώ σήμερα Κυρ-Φώντα. Θα το κάψω….
 
Συνεχίζεται…
Διαβάστε όλα τα LIFE  STORIES ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βασίλης Καρατζόγλου
Βασίλης Καρατζόγλου
Life stories. Ιστορίες ανθρώπων που ζουν ανάμεσα μας, κινούνται δίπλα μας, τους συναντάμε παντού, άνθρωποι της διπλανής πόρτας και αφανείς ήρωες. Γίνονται πραγματικοί ήρωες κάθε 17 μηνός στην Κουλτουρόσουπα και την στήλη Life stories. Γεννημένος στις 22 Μαϊου 1979 στην Καρδίτσα με καταγωγή από την πανέμορφη Καππαδοκία, κλασσικός Δίδυμος με ωροσκόπο Ταύρο, ύψος 1.80 και βάρος 84 κιλά (όταν η ζυγαριά δεν είναι χαλασμένη),αρθρογραφώ στην Κουλτουρόσουπα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και φέτος οδεύω προς τον πέμπτο χρόνο. Χόμπι= γράψιμο, πολεμικές τέχνες, βιβλία ψυχολογίας, παραδοσιακοί χοροί, μάζωξη με φίλους και όταν βαριέμαι ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, κλαρίνα και γήπεδο. Αγαπημένος τραγουδιστής Brush Springsteen, αγαπημένη ταινία Η Σιωπή των Αμνών και αγαπημένη ομάδα ΑΕΚ 21. Για επικοινωνία, προτάσεις, ενστάσεις και ότι θέλετε να πείτε η να προβάλετε μέσα από την στήλη «Εξοδούχος στην Αθήνα»,το μέιλ ( )είναι στην διάθεση σας.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή