Ε. Κουντουρά, θέλουμε επειγόντως από αυτό που πίνεις! Από την Π. Στασινοπούλου

3049 Views
Ε. Κουντουρά, θέλουμε επειγόντως από αυτό που πίνεις! Από την Π. Στασινοπούλου Ε. Κουντουρά, θέλουμε επειγόντως από αυτό που πίνεις! Από την Π. Στασινοπούλου

Από την Π. Στασινοπούλου

ΔΕΝ ξέρω καθόλου τί είναι αυτό που πίνεις, εσύ και οι ομοτράπεζοί σου στο «δείπνο ηλιθίων», ούτε με νοιάζει να μάθω. Καρφί δεν μου καίγεται για τη σύστασή του ή αν είναι ληγμένο, επικίνδυνο, παράνομο κλπ. Το μόνο που με κόφτει εν προκειμένω είναι οι τρελές παραισθησιογόνες ιδιότητές του, αυτές που σε ταξιδεύουν σε άλλη γη, άλλα μέρη, άλλους πλανήτες και φαντασιώνεσαι διάφορα απίθανα ως ρεαλιστική πραγματικότητα… που σε κάνουν να χάνεσαι από το παρόν και να ζεις σε ένα δικό σου κόσμο χωρίς όρια λογικής… που σε απογειώνουν από το έδαφος και σε εκτοξεύουν ως ούφο στη στρατόσφαιρα… Και ΤΟ ΘΕΛΩ! Εδώ και τώρα! Χωρίς χρονοτριβή γιατί  δεν την παλεύω μαζί σας με ΤΙΠΟΤΑ!
 
Δεν γίνεται εσύ και οι λοιποί καλλιτέχνες του τσίρκου να καταναλώνετε το θαυματουργό παραισθησιογόνο με τους κουβάδες και να βλέπετε «επιτυχίες», «ανάπτυξη», «ευτυχισμένους πολίτες», «μηδέν περικοπές» και εμείς οι (υποτίθεται) αποδέκτες των «θαυμάτων» να κοιτάμε μόνιμα προς τα πίσω- με το σαγόνι κρεμασμένο, για να βρούμε σε ποιον απευθύνεστε. Μόνο που πίσω δεν υπάρχει κανείς, άρα  στόχος της ομοβροντίας είναι ξεκάθαρα το δικό μας κεφάλι, που παραπαίει μεταξύ παράκρουσης, σαλταρίσματος, βαρέος εγκεφαλικού και μερικές ακόμα σοβαρές βλάβες. Από τις ΜΗ αναστρέψιμες, καθότι οι βολές που δέχεται με ρυθμό πολυβόλου, εκτοξεύονται καθημερινά με κλιμακούμενη ένταση, ικανή να διαπερνά και ατσάλινο κράνος.
 
Διότι πόσο  ανθεκτικό κάλυμμα να βρεθεί για να προστατέψει το εσωτερικό του κρανίου από τις ατάκες της υπουργίνας Κουντουρά «είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια» ή «η δική μας κυβέρνηση έφερε την ανάπτυξη» ή «κανένας υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας υπουργός δεν βάζει φόρους» ή «ο κόσμος δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση»;;; Ακόμα και το ατσάλι λυγίζει! Κι αφήνει το υπό προστασία περιεχόμενο εκτεθειμένο σε τόνους βλακείας με μορφή χειμάρρου, που αδυνατεί να αποκρούσει. Πολύ δε περισσότερο να μπει στη διαδικασία να αναλύσει/ απαντήσει/ επιχειρηματολογήσει απέναντι στη γελοιότητα, ως προφανή συνέπεια του παραισθησιογόνου.
 
Κι όσον αφορά στις φαντασιώσεις περί «ανάπτυξης», «συγχαρητηρίων», «πονόψυχων υπουργών», μπορώ να τις δεχτώ ως αναμενόμενο αποτέλεσμα της χρήσης, άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο όταν καταφεύγεις σε ουσίες και τα συναφή. Να επιχειρείς (μοιραία) απόδραση από μια οδυνηρή πραγματικότητα που δεν έχεις τα κότσια να αντιμετωπίσεις κατάμουτρα, προτιμώντας να πορεύεσαι με ψευδαισθήσεις σε παράλληλο σύμπαν, τεχνητά ωραιοποιημένο… Η κάθε Κουντουρά από τον υπουργικό της θώκο, δεν θέλει να λερώνει το βλέμμα με σκληρές εικόνες εξαθλίωσης ολόγυρα, δεν θέλει να βαραίνει τη συνείδηση με ενοχές για την ύπαρξή τους, δεν θέλει να κάνει ταραγμένο ύπνο αναλογιζόμενη την επικίνδυνη ανεπάρκειά της που επιτείνει τη συνέχειά τους. Όλα αυτά βλάπτουν σοβαρά την όψη της επιδερμίδας, όσο χοντρόπετση κι αν είναι, και ο υπουργικός μισθός δεν επαρκεί για απανωτά λίφτινγκ.
 
Γιατί λοιπόν να ταράζει την ψυχική υγεία και ομορφιά της, όταν με ένα κατάλληλο «ρόφημα», στη στιγμή όλα έρχονται  τούμπα και αίφνης ανακαλύπτει από το πουθενά  έναν «όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο»; Λίγες ρουφηξιές και οι στρατιές των άνεργων, χρεωκοπημένων, πεινασμένων, άστεγων, αυτόχειρων, μετουσιώνονται μαγικά σε ανάπτυξη, επενδύσεις, χαρά και προκοπή, βαρβάτους μισθούς, ένας λαός που ξυπνά και κοιμάται με τα συχαρίκια στο στόμα. Για τη θαυματουργή κυβέρνηση, ντε! Με τις θεαματικές επιτυχίες και την ακόμα πιο θεαματική κοινωνική ευαισθησία. Πιστεύω ότι ακόμα κι ο εμπνευστής του «ροφήματος» τρίβει τα μάτια με τη δύναμη του προϊόντος του, ικανή να κάνει το μαύρο- άσπρο…  μέχρι γκρι παραισθήσεις το περίμενε, αλλά τέτοιο κοντράστ μεταξύ «πριν» και «μετά», ούτε οι προεκλογικές ρεκλάμες του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ! Το λες (για σύσσωμο το συνάφι) και «χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα».
 
Ωστόσο εκείνο που κάνει εμένα ως πολίτη να τρίβω τα μάτια, είναι ότι κοντά στις αναμενόμενες, απίθανες φαντασιώσεις, διαπιστώνω και παρενέργειες χοντρής ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ. Που οδηγούν την υπουργό να αποκαλεί «επιτυχία» το γεγονός ότι «ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια»!!! Μια επιτυχία που προφανώς δίνει αφορμή στην ίδια και το συρφετό της να τη γιορτάσουν δεόντως, και στον «κόσμο» να εκφράσει για πολλοστή φορά τα συχαρίκια του στην κυβέρνηση, αν και κατάντησε βαρετό… τόσο λιβάνισμα κουράζει και άγιο. Διότι για να είμαστε δίκαιοι, το να θέτεις ως στόχο για το λαό  «να μη τρώει από τα σκουπίδια» και – ω του θαύματος!- να καταφέρνεις να τον πετύχεις, δεν είναι παίξε- γέλασε! Τέτοιοι υψηλοί στόχοι με μέγιστη κοινωνική ευαισθησία και ανώτατο βαθμό δυσκολίας, αφορούν μόνο σε κορυφαίους πρωταθλητές στο αγώνισμα «αήθεια»!
 
Που δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να σου πετούν κατάμουτρα όσα εμετικά ξερνά το τρικυμισμένο κρανίο, προσβάλλοντας χωρίς ίχνος τσίπας την αξιοπρέπεια και  νοημοσύνη σου. Διότι δεν φτάνει που αποδέχονται ανοιχτά τον απόλυτο ανθρώπινο ξεπεσμό εν έτει 2017 σε  ευρωπαϊκή χώρα, τερματίζουν την πρόκληση βαφτίζοντας «επιτυχία» το ότι δεν τρώμε από τα σκουπίδια, το ότι βρεθήκαμε μισό σκαλί πάνω από τα ποντίκια! Το γεγονός δε, ότι μεγάλη μερίδα εξ ημών τρέφεται με συσσίτια, αποφάγια ή χάρη στην ελεημοσύνη λαϊκατζήδων, ταβερνιάρηδων και αλληλέγγυων νοικοκυραίων, προφανώς καταχωρείται όχι απλά ως κοινή  «επιτυχία», αλλά ως άθλος αντίστοιχος του Ηρακλέους! Και φυσικά άξιος πολλαπλών συγχαρητηρίων εκ μέρους των πρώην ποντικιών για την αναβάθμισή τους.
 
Ελπίζω μόνο κ. Κουντουρά μου, να μη σας πειράζει που εκφράζουμε τα συχαρίκια μας- μέρα νύχτα είναι αλήθεια- με ελαφρώς ιδιότυπο τρόπο: ήτοι με προτεταμένο χέρι, πλήρως ανοιχτή την παλάμη και τεντωμένα όλα τα δάχτυλα. Ενίοτε με συνοδεία χορταστικού σιέλου. Εκτός αν πάψτε να είστε μονοφαγάδες και προσφέρετε και σε μας από αυτό το θαυματουργό που πίνετε. Τι διάολο, μια παρέα είμαστε, δεν είναι πρέπον να «φτιάχνεστε» μόνοι σας. Τώρα ειδικά που σταματήσαμε να τρώμε από τα σκουπίδια, υποσχόμαστε ότι θα το εκτιμήσουμε ανυπερθέτως! Μόνο μην το καθυστερείτε γιατί τα συχαρίκια θα φτάσουν στο απροχώρητο  και  «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης». Ελπίζω, παρά την ανεπάρκεια, να το πιάσατε κ. Κουντουρά μου, ευκολάκι είναι… 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου
Όταν η κοινωνική ή πολιτική επικαιρότητα ερεθίζουν τον εγκέφαλο στα «κόκκινα»… όταν ο Άνθρωπος και τα πάθη του έρχονται στο προσκήνιο… όταν ένα βίωμα έχει ευρύτερη κοινωνική αναφορά… το χέρι πάει μόνο του στο πληκτρολόγιο. Και καταγράφει σκέψεις/ συναισθήματα εν θερμώ ή εν ψυχρώ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα επικοινωνούμε… που μπορεί να επεκταθεί και στο kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή