Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνουν ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία

1625 Views
Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνουν ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνουν ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία

 


Έκτακτα μέτρα θέτει σε ισχύ η ιταλική κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, η οποία μετρά ήδη δύο νεκρούς και περισσότερα από εκατό κρούσματα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ότι θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα σε πέντε περιφέρειες της χώρας, κυρίως στη Λομβαρδία και το Βένετο.

Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Κόντε, από εδώ και στο εξής, θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από χωριά και κωμοπόλεις όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα του Covid-19, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων.

Παράλληλα, στις περιοχές αυτές σταματούν προσωρινά τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. 

«Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Επίσης η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε πως θα αναβληθούν και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες σε Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παυθεί η εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα 100, ενώ εκτιμάται ότι εκατοντάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι έχουν έρθει σε επαφή με τα συγκεκριμένα άτομα.

Σημειώνεται ότι ήδη στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό δύο άτομα.
Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος 
Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία του τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, όσο για την εξάπλωση της επιδημίας εκτός Κίνας.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν σχεδόν 78.000 κρούσματα σε όλον τον κόσμο και πάνω από 2.360 θάνατοι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι στην Κίνα.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της πανδημίας.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΚορονοϊόςΙταλία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή