Ύστερα απ' τον κόσμο: Μια απ' τα ίδια...

5147 Views
Ύστερα απ' τον κόσμο: Μια απ' τα ίδια... Ύστερα απ' τον κόσμο: Μια απ' τα ίδια...

  

Κάθε Παρασκευή στην Κουλτουρόσουπα.

Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης για την Κουλτουρόσουπα.

 
 
Τουρλού επικαιρότητας
Ο καιρός σα να άρχισε να φτιάχνει επιτέλους, μετά το ανηλεές κακοκαίρι που περάσαμε παύλα υποφέραμε. Αλλά τα καιρικά φαινόμενα είναι λες και έχουν κατεβάσει ένα σκασμό μπλε χαπάκια και τώρα βγάζουν τις διαθέσεις τους πάνω μας- σεισμοί, νεροποντές, λίγο πριν είχαμε φωτιές- ρίξτε καμιά κλεφτή ματιά ξωπίσω σας καλού κακού για τίποτα ακρίδες, ποτέ δεν ξέρετε...
 
Είναι αλήθεια ότι εδώ που φυτοζωώ δεν είναι τόσο σκληροπυρηνικός ο καιρός, δηλαδή μπορεί άνετα να δώσει κι άλλο πόνο, μήπως κοντράρουμε κι εμείς κάτι Αττικές και Κρήτες για high score ολέθρου και καταστροφής. Εμένα μου αρέσει αυτός ο καιρός που δεν παραπέμπει σε Κόλαση, το κακό βέβαια είναι ότι με την παραμικρή απόκλισή απ’ το φάσμα που θεωρείται διαχειρίσιμο απ’ την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση (ένα φάσμα που ανταγωνίζεται σε στενότητα το πέρασμα των Θερμοπυλών), τα πάντα στο Ελλαδιστάν καταστρέφονται.
 
Το Κάστρο του Τακέσι το θυμάστε; Δεν είναι άσχετο, απαντήστε. Ένα παιχνίδι που έπρεπε οι διαγωνιζόμενοι να περάσουν πάνω από κάτι βραχάκια για να διασχίσουν ένα ποταμάκι, το θυμάστε; Αυτό μου θύμισε η φάση των μαθητών που πατούσαν πάνω σε θρανία για να βγουν απ’ τις τάξεις του σχολειού τους. Και πιθανότητα και όλων των υπολοίπων που είχαν την τύχη να πρέπει να κάνουν κάποια δουλειά εκτός σπιτιού.
 
Το θεσμό της δουλείας των θυμάστε; Αυτό μου θύμισε η εικόνα ενός ντελιβερά, που μάλλον έκανε ένα περίεργο cosplay Aquaman και βγήκε μέσα στον Κατακλεισμό για μεροκάματο. Και για τις πανέξυπνους που θα πουν ότι σε κάποιες εταιρείες, αν θέλεις την πας την παραγγελία, θα απαντούσα ότι μάλλον για να αναγκάζονται άνθρωποι να δοκιμάζουν τις αμφίβιες αντοχές τους για χάρη λίγων ευρώ παραπάνω, ε, τότε μάλλον Χιούστον, έχουμε πρόβλημα.
 
Πήραμε άδικα και φρεγάτες ενώ άνετα παρατάσσουμε τα αστικά σε οποιαδήποτε ναυμαχία επί στεριάς! Πεταμένα λεφτά, κρίμα…
 

 
I’m so ugly that’s ok, ‘cause so are you, broke all mirrors
30 χρόνια απ’ το Nevermind παρεμπιπτόντως. Επιτέλους ο μαστρο-Dave (Grohl) έπαιξε το Smells Like Teen Spirit στα ντραμς μπροστά σε κοινό- εμένα ο καημός μου αυτός ήταν. Τι εντυπωσιακό- ο Grohl (ντράμερ) στα 22, ο Krist Novoselic (μπασίστας) στα 26 και ο Kurt Cobain (Κερτ Κομπέιν) στα 24 άφησαν μαζί το στίγμα τους όχι μόνο στη μουσική βιομηχανία –με έμφαση στο βιομηχανία- αλλά στον κόσμο ολάκερο. Το κίτρινο χαρούμενο προσωπάκι, το μωρό που επιπλέει (και τράβηξε μήνυση μήπως και πάρει κάνα φράγκο παραπάνω), τα καρό πουκάμισα και η όλη μυθολογία γύρω απ’ την τριμελή μπάντα (ένας συν άλλοι δύο, αλλά whatever, nevermind) ξεπέρασαν την εποχή τους και επέτρεψαν σε πολλούς έφηβους, σώματι ή πνεύματι, να αποκτήσουν τη δική τους χροιά. Ή ουρλιαχτό. Ακόμη καλύτερα.
 

 
Φιλοδοξίες (όχι αυτές με το Ζούρο)
Μου βγάζει στο facebook διαφήμιση για σεμινάρια bartending- άσχετο. Δεν έχω ψάξει ποτέ κάτι σχετικό και μου κάνει εντύπωση που τέτοιος ξακουστός κατάσκοπος που ξέρει περισσότερα πράγματα γα μένα, απ’ ότι εγώ για τον εαυτό μου, μου βγάζει κάτι τόσο αλλού για αλλού.  Παρόλα αυτά εξαιρετική πρόταση το bartending.
 
Οκέι, καλός ο γιατρός και ο δικηγόρος αλλά δεν υπάρχει καλύτερος παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης από τον μπάρμαν. Στο μυαλό μου τον έχω ως ένα απαράμιλλα γοητευτικό αμάλγαμα ψυχολόγου, φιλοσόφου, ανθρωπολόγου που δεν αντλεί την πιστοποίηση και την εγκυρότητά του από κάποιον επίσημα αναγνωρισμένο, δημόσιο φορέα αλλά απ’ το εδώ και τώρα της ζωής. Είναι δυνητικά ένα ευγενές επάγγελμα να θέλει να κάνει κάποιος που θέλει να μελετήσει το ζωντανό ονόματι Άνθρωπος και να το δει γυμνό από περιορισμούς και απαγορεύσεις της κοινωνίας και του γούστου.
 
Αυτά για μένα, για τους άλλους όμως; Να μη τους χτυπήσω έναν προβολέα στη μούρη να τρακάρουν κι αυτοί στο λιμάνι τους; Έτσι σκέφτηκα κι άλλα δυνητικά, σύγχρονα επαγγέλματα που αρμόζουν στον σύγχρονο άνθρωπο. Κατέληξα κυρίως σε ένα που ταιριάζει νομίζω σε περισσότερους απ’ όσους νομίζουμε και είναι αυτό του influencer. Δεν είμαι βέβαιος τι ακριβώς κάνει αλλά μια νεφελώδης περιγραφή του θα μπορούσε να είναι: υπάρχει για να διαφημίζει και διαφημίζει για να υπάρχει. Διεκδικείς τα 15 παραδοσιακά δημοσιότητάς σου και τα εξαργυρώνεις σε giveaways και followers.
 
Η ζωή σου είναι ένα ακατάπαυστο Truman Show με τη μαγεία να έγκειται στο ότι εσύ το επιλέγεις. Έφαγες σε ένα κυριλάτο εστιατόριο; Το ανεβάζεις. Πήγες γυμναστήριο; Το ανεβάζεις. Πήγες τουαλέτα; Το ανεβάζεις. Γιατί γελάς, είναι για γέλια το engagement και το growth του brand σου; Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τι κάνεις, με ποιον και κάθε πότε- δεν ξέρουμε για ποιον λόγο το θέλουμε αλλά το θέλουμε και συ θα μας το δώσεις. Και πρόθυμα μάλιστα. Όλα στη φόρα κι εμείς θα κάτσουμε να μπανίζουμε την αναμετάδοση.
 
Ταχύτητα, ερέθισμα και γρήγορη απόκριση και ικανοποίηση αυτού. Πτυχία δε χρειάζονται, ευαισθησίες ή ανησυχίες. Δε χρειάζεται καν να ξέρεις την κοινή νέα ελληνική- εσύ συνδιαλέγεσαι με emojis, χρυσό μου. Άσε τη γλώσσα για τα απολιθώματα!  Βέβαια είσαι εύκολος στόχος για τους βραδύκαυστους που σου επιτίθενται δίχως να καταλαβαίνουν ότι σε συντηρούν κι από πάνω, αλλά ας είναι. Αναγνώριση για ηδονεβλεψία, δίκαιη ανταλλαγή. Ψευδαίσθηση εγγύτητας για παραισθήσεις μεγαλείου, σωστό εμπόριο. Τα πλατσουρίσματα στα ρηχά έχουν τη φάση τους γιατί αλλιώς πρέπει να δούμε προς τον ορίζοντα και να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάτι και τι θα κάνουμε που δεν ξέρουμε καλό κολύμπι για να το ανακαλύψουμε.
 
 Νομίζω είναι μια πολύ καλή φιλοδοξία το να θέλει να γίνει κανείς influencer.
 

.
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μανώλης Ιωαννίδης
Μανώλης Ιωαννίδης
Ένα μικρό αγοράκι που τρελαίνεται για παιχνίδια. Περίπου 14 ή 96 ετών, θα γράφει μάλλον για τη Μουσικομανία και τη Σινεμανία, για θέματα μη φλέγοντα. Μέχρι αναπόφευκτα να ‘ρθει το πρώτο, και σίγουρα όχι τελευταίο, Pulitzer. gioskase.katsi@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Απόπειρα αυτοκτονίας στις Άγριες Μέλισσες: Όλες οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της εβδομάδας 06 – 09/12/2021
Απόπειρα αυτοκτονίας στις Άγριες Μέλισσες: Όλες οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της εβδομάδας 06 – 09/12/2021
με 0 Σχόλια 1416 Views

Πάρτε μια γεύση από όσα θα δούμε στην συνέχεια της αγαπημένης σειράς εποχής, από Δευτέρα 06 έως και Πέμπτη 09/12, στις 22:00, στον ΑΝΤ1.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή