Ηλικιωμένοι και συντηρητικοί τα πιο εύκολα «θύματα» των fake news

549 Views
Ηλικιωμένοι και συντηρητικοί τα πιο εύκολα «θύματα» των fake news Ηλικιωμένοι και συντηρητικοί τα πιο εύκολα «θύματα» των fake news

 


Ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) και συντηρητικοί πολιτικά είναι οι άνθρωποι που πέφτουν πιο εύκολα θύματα fake news, τα οποία και διασπείρουν με μεγαλύτερη ευκολιά μέσω social media, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Πρίνστον και του του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
 
Η έρευνα εξέτασε τις αναρτήσεις στο Facebook 1.200 ατόμων, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016 και συνέκριναν τις αναρτήσεις αυτές με λίστες που αποκάλυπταν ψευδείς ειδήσεις.
 
Αν και το συνολικό ποσοστό ταύτισης των αναρτήσεων με τις λίστες ήταν μικρό (περίπου 8,5%), διαπιστώθηκε ότι όσο πιο μεγάλοι σε ηλικία ήταν οι χρήστες του Facebook και όσο πιο συντηρητικοί πολιτικά, τόσο περισσότερα fake news διέσπειραν με τις αναρτήσεις τους.
 
Για την ακρίβεια, οι άνω των 65 ετών είχαν επτά φορές περισσότερες αναρτήσεις ψευδών ειδήσεων από άτομα ηλικίας από 18 ως 29 ετών, ενώ και οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν την τάση να «τσιμπάνε» σε fake news περισσότερο από τους Δημοκρατικούς.
 
Βέβαια, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα σημείωσαν ότι όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα, πρέπει να ληφθεί υπόψη η συγκυρία των προεδρικών εκλογών και το γεγονός ότι τα περισσότερα fake news ήταν υπέρ του Τραμπ.
 
Επίσης, σημείωσαν ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν χαμηλότερο βαθμό εξοικείωσης με τα ηλεκτρονικά μέσα και, ως εκ τούτου, είναι πιο εύκολο να πέσουν σε «παγίδες», ενώ απέδωσαν τα αποτελέσματα της έρευνας και σε ζητήματα μνήμης.
 
Πληροφορίες: news24.com

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα ταινιών - προβολών 20 έως 26 Ιουνίου 2019
Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα ταινιών - προβολών 20 έως 26 Ιουνίου 2019
με 0 Σχόλια 280 Views

Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα ταινιών - προβολών 20 έως 26 Ιουνίου 2019 - Ταινίες, ημέρες, ώρες. Κάθε Πέμπτη, στην Κουλτουρόσουπα. ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή