HOPE KAKE ΛΥΚΕ + ΗΟΡΕ LIFE. Aπό τον Βασίλη Καρατζόγλου.

496 Views
HOPE KAKE ΛΥΚΕ + ΗΟΡΕ LIFE. Aπό τον Βασίλη Καρατζόγλου. HOPE KAKE ΛΥΚΕ + ΗΟΡΕ LIFE. Aπό τον Βασίλη Καρατζόγλου.

HOPE KAKE ΛΥΚΕ + ΗΟΡΕ LIFE. Aπό τον Βασίλη Καρατζόγλου.

HOPE KAKE ΛΥΚΕ
Ώρα Ελλάδος 12:02. Πρέπει κάποια στιγμή να σηκωθώ από το κρεβάτι. Με αργά και νωχελικά βήματα πηγαίνω στο μπάνιο. Πλένω για πέντε λεπτά το πρόσωπο μου. Τα μάτια μου είναι πρησμένα. Δεν λέω με τίποτα να ξυπνήσω. Σκουπίζομαι με μία πετσέτα και πηγαίνω στην κουζίνα να φτιάξω καφέ. Ο Μπούμπη κοιμάται. Φέρνω στο μυαλό μου το όνειρο που είδα.
 
Ήμουν σε ένα πανέμορφο δάσος με πανύψηλα δέντρα, ρυάκια, και πολλές παπαρούνες. Όμορφες, κόκκινες παπαρούνες. Γύρω μου κοριτσάκια παίζανε χαρούμενα. Τρέχουν, πέφτουν κάτω στα χόρτα, σηκώνονται, πιάνουνε τα χέρια τους και κάνουνε έναν κύκλο, μετά τα σηκώνουν σαν να θέλουν να πιάσουν τον ουρανό και όταν βλέπουν ότι δεν τα καταφέρνουν, σκάνε στα γέλια και αλλάζουν παιχνίδι. Δείχνουν ευτυχισμένα. Τώρα είναι η σειρά να παίξουν την Κοκκινοσκουφίτσα. Τρέχουν στο δάσος με τα πανέρια τους, δήθεν να βρουν τον κακό λύκο, και μετά γυρίζουν πίσω στο σημεία εκκίνησης, αφού πρώτα έχουν μαζέψει παπαρούνες και τις έχουν βάλει στο πανεράκι τους. Παίζουν για μια ώρα περίπου και μετά ετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι. Όμως κάποιο κορίτσι λείπει. H Άννυ. Δεν είναι μαζί τους.
 
Τρέχω στο δάσος να την βρω. Τα κορίτσια κοιτιούνται ανήσυχα. Ο ουρανός σκοτεινιάζει. Αρχίζει να φυσάει. Ο ήλιος χάνεται. Φωνάζω με όλη μου την δύναμη. «Άννυ;»,«Άννυ;». Καμία απάντηση. Φωνάζω ξανά. «Άννυ;», «Άννυ;». Τζίφος. Ακούω έναν περίεργο θόρυβο. Γυρίζω και κοιτάζω στο δέντρο που βρίσκομαι από κάτω. Πάνω στο κλαδί είναι ένα φίδι. Βγάζει την γλώσσα του και ετοιμάζεται να έρθει προς το μέρος μου. Τρομάζω.
 
«Μην ψάχνεις την Άννυ»μου λέει. «Είναι μαζί μας». Παγώνω. «Πες μου που είναι»απαντώ και ψάχνω να βρω κάποια πέτρα να του πετάξω. Τζίφος. Το φίδι δεν δείχνει να πτοείται. «Είναι μαζί μας σου λέω». «Με ποιους» τον ρωτάω. «Με τον κακό λύκο και εμένα. Εδώ θα μείνει». «Άνυυυυυυυυυυυυυ»φωνάζω με όλη μου την δύναμη. «Ανυυυυυυυυυυυυυυυυυυ». Το φίδι ξεσπάει σε γέλια. «Είσαι βλάκας. Πήγαινε πίσω. Aν νομίζεις ότι θα την βρεις, γελιέσαι.». «Λες βλακείες. Πες μου που είναι η Άννυ» του λέω, και ετοιμάζομαι να πάω να την ψάξω.
 «Γύρνα πίσω και κοίτα την πάρτη σου. Έτσι δεν κάνετε όλοι; Η Αννυ ανήκει εδώ. Ξεκουμπίσου πριν σε τυλίξει το δάσος και σε καταπιεί ολόκληρο. Στρίβε σου λέω».
 
Τρέχω στο δάσος ενώ το φίδι ξεσπάει σε δυνατά γέλια. Το γέλιο του αντηχεί σε όλο το δάσος. Ξαφνικά βλέπω τον λύκο. Κρατάει στο στόμα του την Άννυ. Τρέχω με όλη μου την δύναμη. Δεν τον προλαβαίνω. Τα κλαδιά των δέντρων με πλησιάζουν απειλητικά. Καταφέρνω να ξεφύγω. Πηγαίνω προς τα άλλα κορίτσια. Πρέπει να τις σώσω. Οι παπαρούνες είναι κομμένες. Βλέπω αίμα πάνω στα χόρτα. Ευτυχώς είναι καλά. Τις αγκαλιάζω.
 
«Μην ξαναφύγεις σε παρακαλούμε. Ο κακός λύκος προσπάθησε να μας φάει». «Όχι, δεν θα φύγω ποτέ. Θα είμαι εδώ δίπλα σας». «Να πεις στους μεγάλους ότι ο κακός λύκος πάντα παραμονεύει. Πρέπει να τον βλέπουν και να τον σκοτώνουν» μου λένε και με αγκαλιάζουν. «Ναι, θα τους το πω. Το υπόσχομαι… Το υπόσχομαι….».
 
 
ΗΟΡΕ LIFE.

Ώρα Ελλάδος 19:59. “Κύριες και κύριοι καλησπέρα σας. Καλώς ήρθατε και σήμερα στο δελτίο των 8 του Απελπισία Channel. Το κανάλι που τα λέει όλα και τα δείχνε όλα. Πρώτα όμως ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα σε τίτλους”. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το πρωί ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να παραστεί στην συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων του και να συζητήσουν για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

 

-Έλα μάνα. Ναι, δούλευα σήμερα. Δεν έφαγα ακόμη. Περιμένω να γίνει το φαγητό. Ε, κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες. Ναι, κλασσικό φαγητό. Ο πατέρας τι κάνει; Βγήκαν οι εξετάσεις; Ti έχει τελικά. Μάνα γιατί κλαίς. Είναι κάτι τόσο κακό που δεν θέλεις να μου το πεις. Σταμάτα να κλαίς και πες μου τι έχει ο πατέρας. Τι;;;;;;;;;;;;;;;;;; Και που το έχει; Στο παχύ έντερο; Ναι, οκ. Ναι, κατάλαβα είπα. Νομίζω ότι εκεί μπορεί να χειρουργηθεί. Είναι σε σημείο που δεν είναι δύσκολο να εγχειριστεί. Όλα θα πάνε καλά. Μην στεναχωριέσαι. Έχεις εμένα και την κόρη σου. Τα παιδιά σου. Που είναι ο μπαμπάς; Δώστον να του μιλήσω λίγο. Έλα μπαμπά……
 

Μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 10%, αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, ποτά και τσιγάρα, είναι μερικά από τα νέα μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση για την αύξηση των εσόδων από τις αρχές του επόμενου μήνα.

-Γιαγιά μην στεναχωριέσαι δεν θα σου κόψουν την σύνταξη. Έτσι τα λένε. Δεν θα τα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα. Θα δεις. Φοβάσαι; Όχι, μην φοβάσαι τίποτα. Ναι, ήταν λάθος. Το είπανε χθες στις ειδήσεις. Κοιμήσου και αύριο θα αλλάξουν όλα. Θα το δεις. Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Μην στεναχωριέσαι. Να σου ορκιστώ; Ναι…..κανένα προ..βλη….μα. Που θέλεις; Όπου θέλεις….Να, σε…Να, σε…..Να, σε θα..θα…θα….θα…θα…Όχι, δεν μπορώ να στο κάνω αυτό!
 

-Αύξηση της ανεργίας σημειώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες με το ποσοστό να φτάνει στο 27% και τους ανέργους που περιλαμβάνονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ να ανέρχονται στο 1.057.350.

-Ότι και να πεις έχεις δίκαιο. Ξέρω ότι είναι υπερβολικό το ποσό. Να πάς να κάνεις διακανονισμό. Δεν έχεις άλλη λύση. Σταμάτα ρε παιδί μου. Δεν μπορώ να ακούω ανοησίες. Άκου εκεί να πέσεις από τον τέταρτο γιατί σου ήρθε η ΔΕΗ 683 ευρώ. Κοντεύει να σου στρίψει. Το ξέρω αλλά σκέψου τι μπορείς να κάνεις. Δεν θέλω να ακούσω στις ειδήσεις του Απελπισία Channel: «Νεκρή βρέθηκε 28χρόνη από υπερβολική χρήση….ΔΕΗ». Δεν το θέλω με τίποτα. Να το ξέρεις….
 

-Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για τον εντοπισμού του μικρού 8χρόνου Αλέξη Ελπίδη, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 14 από το σπίτι του στην περιοχή του ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ. Δείτε τις δηλώσεις του πατέρα του στην κάμερα του Απελπισία Channel.

-Παρακαλώ!!!!Ναι, ναι, ναι. Ποιος είναι; Δεν ακούγεσαι. Πέτρο εσύ;
-Bοήθεια…
-Ποιος είναι;
-Βοήθεια….
-Ναι;
- Βοηθ…
.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ HOPE ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βασίλης Καρατζόγλου
Βασίλης Καρατζόγλου
Γεννήθηκα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας πριν από 41 έτη και αυτό είναι αρκετό όλα αυτά τα χρόνια να ζήσω εμπειρίες και καταστάσεις που κάποια μέρα θα γίνουν ιστορίες και θα εκδοθούν από κάποιον εκδοτικό οίκο που θα εκτιμήσει τους ήρωες αυτούς. Μέχρι τότε πίνω τον μέτριο φρέντο εσπρέσο κάθε πρωί, γυμνάζομαι όσο μπορώ, ακούω Bruch Springsteen, και γράφω στην Κουλτουρόσουπα για να ξεφύγω και λίγο από την καθημερινότητα αλλά η ρημάδα πάντα μας ξεπερνάει. Νομίζω ότι κάπου μας κάνει πλάκα ο Θεός και ότι ξεκαρδίζεται στα γέλια ο άτιμοςόταν μας βλέπει να κάνουμε σχέδια και να ψάχνουμε μανιωδώς την ευτυχία. Πιστεύω στην ειρήνη και ότι μια μέρα ο κόσμος θα ζει χωρίς θανατηφόρους ιούς, πολέμους και ηλίθιους πολιτικούς. Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο…

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή