Στον καλλιτέχνη Τζον Λέτζεντ το βραβείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

769 Views
Στον καλλιτέχνη Τζον Λέτζεντ το βραβείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Στον καλλιτέχνη Τζον Λέτζεντ το βραβείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

 

Στον Τζον Λέτζεντ απονέμεται το φετινό βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε αναγνώριση του έργου του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης


Ο καλλιτέχνης ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη ως αποδέκτης του High Note Global Prize, το οποίο απονέμεται από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στόχος του βραβείου είναι «να τιμάται ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη για πάνω από μια δεκαετία».

Ο Λέτζεντ είναι εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες του, η εκστρατεία FREEAMERICA, επικεντρώνεται στον τερματισμό των μαζικών φυλακίσεων και στην προώθηση της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

Το 2007, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός ξεκίνησε την εκστρατεία Show Me με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και είναι επίσης σύμβουλος στη μη κυβερνητική οργάνωση Bail Project, που πληρώνει χρηματικές εγγυήσεις για την αποτροπή φυλάκισης ατόμων που έχουν ανάγκη, επανασυνδέει οικογένειες και αποκαθιστά το τεκμήριο της αθωότητας.
.
.
«Πιστεύω ότι η μουσική έχει δύναμη να μας εμπνέει, να συνδέει τις καρδιές μας, να δίνει φωνή σε συναισθήματα για τα οποία μόνο οι λέξεις δεν θα αρκούσαν, να μας ξυπνά από εφησυχασμό, να μας κινητοποιεί και να τροφοδοτεί κοινωνικά κινήματα» ανέφερε ο τραγουδιστής όταν έμαθε για την τιμητική διάκριση.

«Οι καλλιτέχνες έχουν μια πλούσια παράδοση ακτιβισμού. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίζουμε ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από πολιτικές διαιρέσεις και σύνορα. Και ήταν προνόμιο μου να χρησιμοποιώ τη φωνή μου και την πλατφόρμα μου για να προωθήσω τους σκοπούς της ισότητας και της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περιπέτειες σχεδιασμού σε συνθήκες κρίσης», μια διαδικτυακή εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη
«Περιπέτειες σχεδιασμού σε συνθήκες κρίσης», μια διαδικτυακή εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη
με 0 Σχόλια 262 Views

 Με τα μουσεία κλειστά, το Μουσείο Μπενάκη προσαρμόζει τον μουσειολογικό σχεδιασμό του και προτείνει την ομαδική έκθεση 36 καλλιτεχνών με τίτλο «O κύριος Ροβινσώνας Κρούσος έμεινε σπίτι. Περιπέτειες σχεδιασμού σε συνθήκες κρίσης». 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή