Ελβετία... ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Απο τη στήλη «lacrimae rerum» του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου.

313 Views
Ελβετία... ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Απο τη στήλη «lacrimae rerum» του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου. Ελβετία... ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Απο τη στήλη «lacrimae rerum» του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου.

Ελβετία... ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Απο τη στήλη «lacrimae rerum» του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου. 

Διαβάζω την παρακάτω ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και αισθάνομαι πως βρίσκομαι στην Ελβετία.
 
Τέτοια οργάνωση...
 
Θα πείτε κάποιοι... πως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν όλοι οι δήμοι της χώρας και θα υποστηρίξετε το δήμαρχο. Ξέρω πως ο συγκεκριμένος δήμαρχος κρατά ανοιχτούς τους δρόμους όταν χιονίσει. Και μπράβο του! Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις των εκάστοτε αρχόντων, αλλά τα αποτελέσματά τους.
 
Κάποιοι θέλουν να δείχνουν το έργο τους! Με κάθε τρόπο.... Να το δεχθώ κι αυτό! Θεμιτό είναι! Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση και θα καταλάβετε. Δεν τους ενδιαφέρουν όμως οι ενδεχόμενες συνέπειες των αποφάσεών τους;
 
Πεσίματα, σπασίματα...
 
Δεν μπορείς να τα βάλεις με τα καιρικά φαινόμενα!
 
Ξέρω πολλούς από δαύτους. Τους βλέπω και αλλάζω πεζοδρόμιο...
 
Σε Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Πυλαία.... θα στείλουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο με τέτοιο παγετό;
 
Γιατί;

Για να αποδειχθεί πως ο δήμος κατάφερε να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία; Μιλάμε και για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων! Παππούδες και γιαγιάδες θα πάνε τα μικρά παιδιά στα σχολεία...
 
Κι όλα αυτά... για να ακούσει μπράβο ο δήμος από εκείνους τους γονείς που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους; Για να δείξει πως είναι διαφορετικός από τους όμορους δήμους; Άλλο χιόνι έχει πέσει στις γύρω περιοχές; Άλλες θερμοκρασίες έχουν οι άλλοι δήμαρχοι;
 
Ο δικός τους ο παγετός είναι πιο βαρύς;
 
Για να διατηρήσει μια φήμη... γίνονται όλα;
 
Έλεος!
 
Δε θα πάθουμε τίποτε, αν δυο μέρες δε γίνουν τα μαθήματα. Θυμηθείτε πόσες ώρες χάνονται από τις καταλήψεις... Κι ας μη τελειώνουν τα μαθήματα στα μέσα του Μάη. Ας παρατείνουμε και πέντε μέρες τη σχολική χρονιά!
 
Εύχομαι να μην υπάρξουν ατυχήματα!
.
Σας παραθέτω την ανακοίνωση...
 
Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Ο δήμος μας μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν την αρμοδιότητα επί του θέματος, επικοινώνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο με όλους τους Διευθυντές των σχολείων του δήμου ενημερώνοντάς τους ότι από πλευράς υπηρεσιών του δήμου έχει εξασφαλισθεί η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, έγινε πλήρης αποχιονισμός και έχουν καθαρισθεί όσοι αύλειοι χώροι είχαν ανάγκη αποχιονισμού.
.
Σε εφαρμογή του σχεδίου ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών και σε ότι αφορά το θέμα της θέρμανσης των σχολείων έχει γίνει μέσα στο 15νθήμερο των σχολικών διακοπών, από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλεγχος των καυστήρων, επιδιόρθωση των προβλημάτων σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας και πλήρης εφοδιασμός με πετρέλαιο θέρμανσης.
.
Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τους Διευθυντές των σχολείων τους ζητήθηκε να επισκεφθούν άμεσα τα σχολεία και:
.
Α) να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση σε όλους τους χώρους εξασφαλίζοντας ικανοποιητική θερμοκρασία για το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου.

Β) να ενημερώσουν εγγράφως την αρμόδια αντιδημαρχία για την ομαλή λειτουργία των θερμαντικών συστημάτων, της υδροδότησης αλλά και της καταλληλότητας και ασφάλειας των εισόδων και των αύλειων χώρων λόγω παγετού.
.
Μετά τη συλλογή των παραπάνω αναφορών ο Δήμος σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με πρώτη μέριμνα την ασφάλεια των παιδιών και γνώμονα την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και σύμφωνα με την καταγεγραμμένη κατάσταση στα σχολεία, θα ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ για την υπεύθυνη ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων σχολείων εάν και εφ όσον τούτο δικαιολογείται ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδος.
.
Μπορείτε να παρακολουθείτε ηλεκτρονικά τις σχετικές ανακοινώσεις μέσω της σελίδας Facebook του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της ιστοσελίδας του δήμου καθώς και καλώντας στο 15195 και στα τηλέφωνα των επιμέρους δημοτικών κοινοτήτων που για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοικτές.
 
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος
Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος
Ο Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία και στην Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία. Εργάστηκε σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας κι από το 2000 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια”. Είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Κείμενά του (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) έχουν φιλοξενήθει σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα... ζώντας στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σαλμάν Ρούσντι: Ο συγγραφέας που έβαλε φωτιά στο μουσουλμανικό κόσμο και έγινε σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης
Σαλμάν Ρούσντι: Ο συγγραφέας που έβαλε φωτιά στο μουσουλμανικό κόσμο και έγινε σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης
με 0 Σχόλια 2175 Views

Ο Σαλμάν Ρούσντι, συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ-σέλερ «Οι σατανικοί στίχοι» ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι χθες, έβαλε φωτιά στο μουσουλμανικό κόσμο.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή