Τα γένια των ανδρών μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια απ' ότι το τρίχωμα των σκύλων

573 Views
Τα γένια των ανδρών μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια απ' ότι το τρίχωμα των σκύλων Τα γένια των ανδρών μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια απ' ότι το τρίχωμα των σκύλων

 


Κακά μαντάτα φέρνει μελέτη Ελβετών επιστημόνων για όσους έχουν γένια. 

Οι τρίχες στο πρόσωπο των ανδρών μπορεί να μεταφέρουν αρκετά μικρόβια και μάλιστα περισσότερα από αυτά που κουβαλούν στο τρίχωμά τους τα σκυλιά, ισχυρίζονται Ελβετοί επιστήμονες που εντόπισαν βακτήρια επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία στα δείγματα κάθε γενειάδας. 

Στον αντίποδα, όπως αναφέρει η βρετανική «Daily Mail» που δημοσιεύει τα αποτελέσματα, το τρίχωμα ορισμένων σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε λιγότερα μικρόβια. 

Οι επιστήμονες, οι οποίοι θέλησαν να διερευνήσουν αν υπήρχε ο κίνδυνος για τους ανθρώπους να προσβληθούν από ασθένεια που είχαν τα τετράποδα, υπέβαλαν 30 σκύλους σε μαγνητική τομογραφία μελετώντας το τρίχωμα στο λαιμό τους. Έκαναν το ίδιο και με το δείγμα από τη γενειάδα 18 ανδρών και στη συνέχεια τα συνέκριναν.  

Τα συμπεράσματα που αποκόμισαν σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Αντρέα Γκουτσάιτ ήταν τα εξής: 
«Οι ερευνητές βρήκαν ένα σημαντικά υψηλότερο φορτίο βακτηρίων σε δείγματα που λήφθηκαν από ανδρικές γενειάδες σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων».

Διαπιστώθηκε ότι οι γενειοφόροι άνδρες, ηλικίας από 18 έως 76 ετών, που συμμετείχαν είχαν πολύ υψηλά επίπεδα μικροβίων, ωστόσο μόνο 23 από τους 30 σκύλους είχαν υψηλά επίπεδα μικροβίων (οι υπόλοιποι είχαν μέτρια).

Μάλιστα, επτά από τους συνολικά 18 άνδρες «φιλοξενούσαν» στα γένια τους μικρόβια που αποτελούσαν απειλή για την ανθρώπινη υγεία!

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά σε σύγκριση με τους γενειοφόρους άνδρες», συμπέρανε ο επικεφαλής της μελέτης. 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες.
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες.
με 0 Σχόλια 486 Views

Μια μεγάλη παρουσίαση όλων των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν το φετινό καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε όλη την Ελλάδα… Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2019 με μια ματιά 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή