Η Γ Γ Ισότητας των Φύλων υπέρ της σύστασης ομάδας εργασίας για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

517 Views
Η Γ Γ Ισότητας των Φύλων υπέρ της σύστασης ομάδας εργασίας για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση Η Γ Γ Ισότητας των Φύλων υπέρ της σύστασης ομάδας εργασίας για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

 


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού του ΥΠΠΕΘ κου Γαβρόγλου, για την σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τους τρόπους διαχείρισης  καθημερινών ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, καθώς επίσης και έμφυλων στερεοτύπων και σεξισμού που προκύπτουν στην σχολική ζωή.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ΓΓΙΦ για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και έμφυλες διακρίσεις, το οποίο αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα των πολιτικών της στο χώρο της εκπαίδευσης. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Νόμος 4604/2019 έρχεται να επιμερίσει νομοθετικά τις υποχρεώσεις που οφείλουν να λάβουν οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς με στόχο την εξάλειψη σεξισμού, βίας, βάσει φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης ταυτότητας φύλου  και την προώθηση μιας κουλτούρας ισότητας αποδοχής και σεβασμού. 

Η ΓΓΙΦ μέσω των προτάσεών της, των συνεργειών της και πολιτικών της στοχεύει στην προώθηση ενός αξιακού προτάγματος που μας χωράει όλες και όλους ανεξάρτητα και πέρα από ταξινομικές κατηγορίες που παράγουν ενισχύουν ανισότητες και βία. 

Συνεργάζεται επ΄ αυτού στενά  με το ΙΕΠ και το ΥΠΠΕθ, ενώ ήδη το Υπουργείο έχει γίνει αποδέκτης των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικών φύλου και συμπερίληψης, όπως  η εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην α/θμια και β/θμια εκπαίδευση εδώ και τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, έχει σημασία να αναδειχθεί πως αποτελεί τον εθνικό φορέα απεύθυνσης στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας και στελέχη της έχουν υλοποιήσει προγράμματα επ΄ αυτού σε δεκάδες σχολεία. 

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σημαντική και ώριμη απόφαση που έρχεται να καλύψει ανεπάρκειες και ελλείμματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος σε ζητήματα ελευθερίας και ισότητας. Ως εκ τούτου μας βρίσκετε αρωγούς στην προσπάθειά του Υπουργείου και είμαστε έτοιμοι/ες να συνδράμουμε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ανθρώπινα δικαιώματα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Πότε θα δούμε «Όρνιθες», «Γκόλφω» & «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες (πρεμιέρες).
Πότε θα δούμε «Όρνιθες», «Γκόλφω» & «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες (πρεμιέρες).
με 0 Σχόλια 1950 Views

Επιτέλους, ανακοινώθηκαν ημερομηνίες, άρα ξέρουμε πότε θα δοθούν και οι πρεμιέρες των καλοκαιρινών παραστάσεων του ΚΘΒΕ, «Όρνιθες», «Γκόλφω» & «Τρωάδες».


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή