Rss title here http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/ put the rss description here. +Sat, 24 Feb 2018 09:43:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Έκκληση Κ. Μητσοτάκη για ΕΦΚΑ και «Σχεδία»]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/έκκληση-κ.-μητσοτάκη-για-εφκα-και-«σχεδία»-23111/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/έκκληση-κ.-μητσοτάκη-για-εφκα-και-«σχεδία»-23111/#comments +Sat, 24 Feb 2018 09:43:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/έκκληση-κ.-μητσοτάκη-για-εφκα-και-«σχεδία»-23111/  Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως πριν από έναν χρόνο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πωλητές της «σχεδίας» και, όπως τονίζει, τα όσα άκουσε του έδωσαν θάρρος.


]]>
Έκκληση να βρεθεί λύση και να μην επιβαρύνεται με ΕΦΚΑ η κάθε απόδειξη δαπάνης που κόβουν οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως πριν από έναν χρόνο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πωλητές της «σχεδίας» και, όπως τονίζει, τα όσα άκουσε του έδωσαν θάρρος.

«Μου έδωσαν θάρρος γιατί γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι -κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες- προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να σκεφτούμε πώς θα ήταν να ζούμε κοινωνικά αποκλεισμένοι ή ακόμη χειρότερα, άστεγοι. Αναρωτιόμαστε κάποιες φορές πώς άραγε επιβιώνουν οι άστεγοι, αλλά μόνον όσοι βιώνουν αυτή την απάνθρωπη πραγματικότητα ξέρουν τις τεράστιες δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν, και ας μην τις ομολογούν» είπε προσθέτοντας πως με την «επιβολή εισφοράς ΕΦΚΑ σε κάθε απόδειξη δαπάνης που κόβουν οι πωλητές της σχεδίας, υποχρεώνονται να πωλούν πιο ακριβά το περιοδικό και να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να βγάλουν ένα μεροκάματο. Μου είναι αδιανόητο ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν σκέφτηκε και δεν βρήκε μια λύση για τους 70 αυτούς ανθρώπους, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, χωρίς να επιβαρύνουν την τιμή πώλησης του περιοδικού. Απευθύνω έκκληση να βρεθεί μια λύση, διότι είναι ντροπή για όλους μας να μην μπορούμε να καλύψουμε τις λιγοστές ασφαλιστικές δαπάνες αυτών των ανθρώπων. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/έκκληση-κ.-μητσοτάκη-για-εφκα-και-«σχεδία»-23111/feed/
<![CDATA[Το Μακεδονικό ανάβει τη λίμπιντο των Ελλήνων! Άγριο σεξ λόγω εθνικής υπερηφάνειας – Τι δείχνει έρευνα]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/makedoniko-sex-23106/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/makedoniko-sex-23106/#comments +Sat, 24 Feb 2018 09:12:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/makedoniko-sex-23106/  Tο ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων φαίνεται ότι πυροδότησε την ερωτική διάθεση των Ελλήνων τον τελευταίο μήνα, όπως τουλάχιστον εκτιμά νέα μελέτη- διαπίστωση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.


]]>
Tο ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων φαίνεται ότι πυροδότησε την ερωτική διάθεση των Ελλήνων τον τελευταίο μήνα, όπως τουλάχιστον εκτιμά νέα μελέτη- διαπίστωση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

«Το ηθικό των Ελλήνων ανεβαίνει, εκτοξεύοντας, όμως, το ανήθικο της κρεβατοκάμαρας», υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που αναφέρει πως «δέσμιοι» της διαπραγμάτευσης και του πατριωτισμού, εκτονώσαμε την αγωνία και το πάθος μας, κάνοντας περισσότερο σεξ.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο για τον τελευταίο μήνα, δείχνουν ξεκάθαρα, όπως ισχυρίζονται οι συγγραφείς τους, ότι τα πολιτικά πάθη έχουν άμεση επίδραση στα πάθη της κρεβατοκάμαρας, καθώς διπλασίασαν τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών και το σεξ ήταν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πιο άγριο από άλλες φορές.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν χίλια άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με διαδικτυακά ερωτηματολόγια και με ζωντανές συνεντεύξεις πεδίου. Ως χρονικός ορίζοντας της έρευνας θεωρήθηκε ο τελευταίος μήνας και ως κριτήριο της διαφοράς του ερωτικού πάθους των Ελλήνων ορίστηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.

Όπως εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, ο συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χρήστος Φλιάτουρας, «σε παλιότερες έρευνες τα στοιχεία έδειχναν έναν μέσο όρο επαφών έξι φορές τον μήνα. Σε αντίθεση με τον «καυτό» αυτό μήνα, οπότε η ερωτική διάθεση διπλασιάστηκε στις δώδεκα φορές - σαφής διαφορά και χωρίς υποψία στατιστικού λάθους».

Τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση ακόμη και στους ίδιους του ερευνητές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, καθώς φαίνεται ότι βάσει ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, «τα πατριωτικά αισθήματα, που θεωρούνται εν γένει ηθικά, "μπλέκονται" με εκείνα που υπερισχύουν στην κρεβατοκάμαρα».

Όσον αφορά την επιστημονική εξήγηση του φαινομένου, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου υποστηρίζει πως «στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι διαδρομές της αγάπης και του μίσους είναι ίδιες. Ενώ, αντίθετο των δυο αυτών αισθημάτων, είναι η αδιαφορία. Υποψιαζόμαστε πως αυτή την περίεργη περίοδο, οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τόσο το ταπεινό, το παρόν, όσο και το ένδοξο παρελθόν τους. Άρα των Ελλήνων οι κοινότητες, με έντονα πάθη, θετικά και αρνητικά, πλησίασαν την κτηνώδη φύση, που είναι ο πυρήνας της σεξουαλικότητας». 

Όπως αναφέρουν οι σεξολόγοι, το σεξ δεν γίνεται με τον διανοούμενο εγκέφαλο, τον ερωτικό δηλαδή, αλλά με τον πρωτόγονο, άξεστο και αμόρφωτο ρινεγκέφαλο. Όλοι στο σεξ μεταμορφώνονται σε κτήνη. Ανθρώπινα, μεν, αλλά κτήνη, ισχυρίζονται.
«Αν θυμάστε τη κλασσική φράση του Φρόυντ «ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας», διαπραγματεύεται ιδιοφυώς πως οι πολιτισμοί και οι θεσμοί αναστέλλουν την πρωτόγονη ζωοφόρα επιθυμία, άρα καταδυναστεύουν και το σεξ. Γιατί το άγριο αυτό ένστικτο θεριεύει στη φύση και πεθαίνει στα διαμερίσματα… και στους κανόνες. Άρα η εκτόξευση στα ύψη των πατριωτικών παθών πιθανότατα να ήταν το όχημα που πυροδότησε και την πρωτόγονη φύση μας στην κρεβατοκάμαρα», καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/makedoniko-sex-23106/feed/
<![CDATA[«Η ισοπέδωση». Γράφει ο Μιχάλης Σκολιανός.]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/skolianos-isopedosi-23087/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/skolianos-isopedosi-23087/#comments +Thu, 22 Feb 2018 12:24:00 +0200 29 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/skolianos-isopedosi-23087/ Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις τόσο της χαρισματικής νεαρής ερμηνεύτριας όσο και του ογκόλιθου Μίκη Θεοδωράκη είναι η ευκολία με την οποία είμαστε, ως κοινωνία πρόθυμοι να αποδομήσουμε, να ευτελίσουμε και αν είναι δυνατόν να διασύρουμε προσωπικότητες που η συνεισφορά τους στο πεδίο τους, εν προκειμένω στον πολιτισμό και κατ’ επέκταση στην κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη.

]]>
 
Στις 2 Δεκεμβρίου 2017 η Νατάσα Μποφίλιου, αναντίρρητα μια χαρισματική ερμηνεύτρια, ίσως η πιο χαρισματική της γενιάς της, παραχώρησε μια συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών στην οποία μεταξύ των άλλων σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία απάντησε «Φυσικά και είναι. Θα ήταν ωραίο να γινότανε μια παγκόσμια επανάσταση. Εγώ στα βάθη της ψυχής μου είμαι τροτσκίστρια. Θα μου πεις, βέβαια, είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό. Αλλά τώρα αισθάνομαι εντελώς παροπλισμένη».
 
Αυτή και μόνο η απάντησή της στάθηκε αρκετή για να ξεσηκώσει ένα μέρος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και δημοσιογραφικής ελίτ και να της επιτεθεί με βαναυσότητα. Πρωτοστάτης σε αυτή την επίθεση ο συγγραφέας και πολιτικός Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος κατά την προσφιλή του συνήθεια χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντας την τραγουδίστρια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ως χαζοβιόλα. Φυσικά άξιοι συμπαραστάτες ένα μεγάλο μέρος των εκφραστών και υπερασπιστών του νεοφιλελεύθερου συστήματος όπως ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός αρχηγός του νεοφιλελεύθερου κόμματος Ποτάμι και μια σωρεία δημοσιογράφων προασπιστών του νεοφιλελευθερισμού. Συνακόλουθα, και μια μερίδα του κόσμου στοιχήθηκε πίσω από αυτήν την επίθεση, εξαπολύοντας μύδρους κατά της Μποφίλιου λες και αυτή η απάντησή της σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πώς προσδιορίζεται η ίδια ιδεολογικά τους έθιξε ένα δικό τους ευαίσθητο, προσωπικό θέμα.
 
Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ο οικουμενικός καλλιτέχνης και προσωπικότητα που λέγεται Μίκης Θεοδωράκης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα σχετικά με το θέμα της ονοματοδοσίας της γειτονικής χώρας της ΠΓΔΜ. Ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ των άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον αριστερόστροφο φασισμό, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε και ως τη χειρότερη μορφή φασισμού. Το αριστερό κατεστημένο αυτή τη φορά επιδόθηκε επί σειρά ημερών σε μια πρωτοφανή, συστηματική και μεθοδική προσπάθεια αποδόμησης και εν τέλει απαξίωσης στη συνείδηση του κόσμου αυτού του οικουμενικού καλλιτέχνη και ανθρώπου που οποιαδήποτε χώρα, ειδικά του μεγέθους της Ελλάδας, θα αισθανόταν σύσσωμη μόνο υπερηφάνεια που προσέφερε στον ανθρώπινο πολιτισμό μια τόσο σπουδαία μορφή. Το αριστερό κατεστημένο βαθιά ενοχλημένο εξαρχής και μόνο με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο έψαχνε απλά αφορμή για να του επιτεθεί και η αναφορά του Μίκη Θεοδωράκη σε αριστερόστροφο φασισμό ήταν παραπάνω από ικανοποιητική για να ξεκινήσει την προσπάθεια αποδόμησής του. Σε αυτή την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδόμησης του Μίκη Θεοδωράκη συντάχθηκε και μια σωρεία αυτοπροσδιοριζόμενων και αυτοπροβαλλόμενων ως αριστερών ανθρώπων, οι οποίοι προφανώς αισθάνθηκαν ότι θίγεται το αριστερό lifestyle προφίλ τους από την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συγκεκριμένο συλλαλητήριο. Βέβαια τόσο το αριστερό κατεστημένο όσο και οι πιο προσεκτικοί από τους πιστούς ακολούθους του κατεστημένου δεν εξαπέλυσαν μια ευθεία επίθεση κατά του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ήταν τουλάχιστον πιο έντιμο, αλλά επειδή έχουν επίγνωση του μεγέθους και του εκτοπίσματος του καλλιτέχνη και δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη προέβησαν στην εξής πρωτοτυπία: στην οποιαδήποτε κριτική του ασκούσαν διαχώριζαν τον δημιουργό – καλλιτέχνη από τον άνθρωπο. Όπως με μεγάλη ευκολία και αυταρέσκεια δήλωναν και έγραφαν ότι διέκριναν τον Μίκη από τον Θεοδωράκη, λες και ο άνθρωπος είναι καρπούζι και τον τεμαχίζουμε στα δύο διαχωρίζοντας τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο. Αυτοί που του άσκησαν κριτική, στην πλειοψηφία τους, δεν είχαν καν το θάρρος της γνώμης τους και κρύβονταν πίσω από το δάχτυλό τους καταφεύγοντας σε τέτοιου είδους φθηνά τεχνάσματα και πομφόλυγες.
 
 
Και αυτές είναι μόνο δύο χαρακτηριστικές από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις. Δυστυχώς, η ιστορία της Ελλάδας είναι μια αλληλουχία ανάλογων περιπτώσεων άλλων περισσότερων κραυγαλέων και άλλων λιγότερο.
 
Φυσικά, η τάση για αφορισμούς και ισοπέδωση των πάντων δεν συμβαίνει επειδή έτσι απλά είμαστε ως έθνος, είναι στο DNA μας και άλλες τέτοιες ανοησίες μεταφυσικού περιτυλίγματος. Η ερμηνεία ίσως  θα έπρεπε να αναζητηθεί σε κοινωνικοοικονομικούς λόγους. Ή πιο απλά όσο πιο φτωχή διαχρονικά είναι μια κοινωνία τόσο πιο επιρρεπής στην ανθρωποφαγία είναι, τόσο στους κάτω όσο και στους άνω.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/skolianos-isopedosi-23087/feed/
<![CDATA[Κοινωνικό Τιμολόγιο: Οι «τρικλοποδιές» στην υποβολή των αιτήσεων]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/koinoniko-timologio-triklopodies-23080/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/koinoniko-timologio-triklopodies-23080/#comments +Thu, 22 Feb 2018 10:12:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/koinoniko-timologio-triklopodies-23080/  Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) προκειμένου να υποβάλλούν ηλεκτρονικά την αίτησή για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος.


]]>
Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) προκειμένου να υποβάλλούν ηλεκτρονικά την αίτησή για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος.


Τα προβλήματα στις αιτήσεις

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το σύστημα πέταγε εκτός πολίτες που ανήκουν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Β΄ (κριτήρια κοινωνικού μερίσματος) γιατί ελάμβαναν υπόψη και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία εκτός από τα ακίνητα.

Τελικά η ΗΔΙΚΑ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «στο ΚΟΤ Β υπήρξε - εκ παραδρομής - έλεγχος για την αξία της κινητής περιουσίας (αξία οχημάτων νοικοκυριού). Αυτό ήταν λάθος (αφορά μόνο το ΚΟΤ Α) και αφαιρέθηκε. Παρακαλούμε τους αιτούντες που απορρίφθηκαν εξ αιτίας αυτού του κριτηρίου να κάνουν εκ νέου αίτηση. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία δημιουργήσαμε άθελα μας».

Υπάρχει και αλλού πρόβλημα και μέχρι στιγμής, 
όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, δεν έχει δοθεί λύση και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι όσοι φτωχοί πολίτες λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και η τελευταία φορά που έκαναν αίτηση είναι πέραν του τελευταίου διμήνου τότε θα πρέπει πριν υποβάλουν αίτηση για Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση της αίτησης για το ΚΕΑ.

Μετά μέχρι στιγμής στοιχεία οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος ξεπέρασαν τις 135.000. Όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΟΤ Α) υπέβαλαν 30.054 αιτήσεις εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οι 19.827, δηλαδή ποσοστό έγκρισης 66.Από την άλλη, όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Μέρισμα (ΚΟΤ Β) υπέβαλαν 104.934 αιτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 46.000 ή 44% επί του συνόλου. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά θα υποβληθούν περισσότερες από 2.000.000 αιτήσεις ενώ ο τελικός αριθμός δικαιούχων θα ανέλθει σε περίπου 1.300.000.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/koinoniko-timologio-triklopodies-23080/feed/
<![CDATA[Βουλή: Προανακριτική και για τους δέκα πολιτικούς - Ποιοι πήραν τις περισσότερες ψήφους]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/novartis-23073/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/novartis-23073/#comments +Thu, 22 Feb 2018 09:31:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/novartis-23073/   Κόντρες, αντεγκλήσεις, εντάσεις, συγκίνηση, τίποτα δεν έλειπε από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για  τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis, κατά την οποία και οι δέκα πολιτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, παραπέμπονται.


]]>
 Κόντρες, αντεγκλήσεις, εντάσεις, συγκίνηση, τίποτα δεν έλειπε από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για  τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis, κατά την οποία και οι δέκα πολιτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, παραπέμπονται.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις εννέα το πρωί και ολοκληρώθηκε με την καταμέτρηση της ψηφοφορίας στις 5:30 τα ξημερώματα με τη συνολική της διάρκεια να ξεπερνά τις 20 ώρες.

Ποιοι πήραν τις περισσότερες ψήφους και ποιοι τις λιγότερες: 
  • Δημήτρης Αβραμόπουλος, ψήφισαν 218 βουλευτές, 26 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 188
  • Ανδρέας Λοβέρδος ψήφισαν 217 βουλευτές, 27 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 186
  • Αδωνις Γεωργιάδης ψήφισαν 218 βουλευτές, βρέθηκαν 26 άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 186 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.
  • Ευάγγελος Βενιζέλος, ψήφισαν 217 βουλευτές, 26 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 185 βουλευτές και 6 βουλευτές ψήφισαν παρών.
  • Αντώνη Σαμαράς, ψήφισαν 218 βουλευτές, 27 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 3 βουλευτές, παρών ψήφισαν 6 βουλευτές.
  • Γιάννης Στουρνάρας, ψήφισαν 218 βουλευτές, 28 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 182
  • Γιώργος Κουτρουμάνης, ψήφισαν 217 βουλευτές, 25 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 180 βουλευτές, κατά ένας και παρών ψήφισαν 11 βουλευτές
  • Ανδρέας Λυκουρέντζος βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 190 έγκυρα και 28 άκυρα. Υπερ ψήφισαν 180 βουλευτές
  • Παναγιώτης Πικραμμένος, ψήφισαν 218 βουλευτές και 28 βρέθηκαν άκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 170 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 8 βουλευτές, παρών ψήφισαν 12 βουλευτές
  • Μάριος Σαλμάς ψήφισαν 218 βουλευτές και βρέθηκαν άκυρα 26 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν 159 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 17 βουλευτές και παρών ψήφισαν 16 βουλευτές
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/novartis-23073/feed/
<![CDATA[Σαπίζουμε…]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/sapizoume-23072/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/sapizoume-23072/#comments +Thu, 22 Feb 2018 09:23:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/sapizoume-23072/   Η παρακμή είναι μια μακρά, αργόσυρτη διαδικασία, η οποία κατά κανόνα δεν γίνεται αντιληπτή παρά μόνο, κάποια στιγμή, οι οδυνηρές συνέπειές της. Οι οδυνηρές συνέπειες της παρακμής έχουν γίνει ήδη αντιληπτές στο οικονομικό επίπεδο. Η χώρα χρεοκόπησε, συντηρείται ζωντανή με δόσεις και (ξε)πούλημα τιμαλφών. Τα 2/3 της κοινωνίας πληρώνουν το μάρμαρο.


]]>
 Η παρακμή είναι μια μακρά, αργόσυρτη διαδικασία, η οποία κατά κανόνα δεν γίνεται αντιληπτή παρά μόνο, κάποια στιγμή, οι οδυνηρές συνέπειές της. Οι οδυνηρές συνέπειες της παρακμής έχουν γίνει ήδη αντιληπτές στο οικονομικό επίπεδο. Η χώρα χρεοκόπησε, συντηρείται ζωντανή με δόσεις και (ξε)πούλημα τιμαλφών. Τα 2/3 της κοινωνίας πληρώνουν το μάρμαρο.


Ωστόσο οι ωδίνες στον οικονομικό τομέα είναι μόνο μια από τις συνέπειες της παρακμής, ίσως η πιο οδυνηρή, καθώς το μάρμαρο πληρώνουν οι πιο αδύναμοι.

Η παρακμή αποτυπώνεται ανάγλυφα στο πολιτικό σύστημα και στον βαθμό της αξιοπιστίας του. Μετά από χρόνια περικοπών, μνημονίων και εποπτείας έχουμε μάλλον την εμπειρία να κατανοήσουμε ότι η οικονομική χρεοκοπία είναι αποτέλεσμα της παρακμής του πολιτικού συστήματος ή, αν θέλουμε να το πούμε πιο κομψά, της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τις παθογένειές του.

Ένα απτό παράδειγμα πολιτικής παρακμής είναι η διαδικασία την οποία παρακολουθήσαμε χθες στη Βουλή, όπου κάποιοι πολιτικοί (και ταυτόχρονα πολίτες αυτής της χώρας) είχαν την ευκαιρία να «παζαρέψουν» τον τρόπο με τον οποίο θα ερευνηθεί (αν και τι) από τη Δικαιοσύνη. Η εικόνα στη Βουλή ενίσχυσε την άποψη (δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) του μέσου ανθρώπου ότι το όλο σκηνικό πολύ περισσότερο εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες παρά την αναζήτηση του χρήματος με το οποίο, σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Novartis λάδωσε τους «κατηγορούμενους».

Τα σύννεφα, ωστόσο, της παρακμής δεν περιορίζονται στο οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, δυστυχώς. Η μέγιστη συνέπεια της παρακμής που συνεπάγεται η οικονομική καταστροφή και η πολιτική «αφασία» εμφανίζεται απειλητική στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Παρακολουθούμε, αυτές τις μέρες, παράλληλα με τις διαδικασίες «κάθαρσης», την απουσία ή αποτυχία κάθε στρατηγικής αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής η οποία εκδηλώνεται στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Η έλλειψη ενός ελάχιστου συνεννόησης για την αντιμετώπιση υπαρκτών – όπως καθημερινά αποδεικνύεται – κινδύνων, με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα σε περιπέτεια της οποίας το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/sapizoume-23072/feed/
<![CDATA[Περισσότεροι άνεργοι τον μήνα Ιανουάριο, σε σχέση με τον Δεκέμβριο]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/anergia-dekevrios-23056/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/anergia-dekevrios-23056/#comments +Wed, 21 Feb 2018 09:57:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/anergia-dekevrios-23056/  Αυξημένη σε ποσοστό 2,66% είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017 και «μεταφράζεται» σε 23.422 περισσότερους ανέργους. 

]]>
Αυξημένη σε ποσοστό 2,66% είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017 και «μεταφράζεται» σε 23.422 περισσότερους ανέργους. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (που αναζητούν εργασία) είναι 903.303 έναντι 879.881 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.


Ειδικότερα, το 55,23% είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ το 44,77% είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Περισσότερες, σε αυτή την κατηγορία, είναι για ακόμα μία φορά οι γυναίκες, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 60%, ενώ όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια περισσότεροι από 62% είναι μεταξύ 30-54 ετών και σύμφωνα με το επίπεδο εκπαίδευσης το 78% περίπου είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, το 90,51% είναι Έλληνες υπήκοοι.

Όσον αφορά το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (μη αναζητούντων εργασία), σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Ιανουάριο του 2018 ήταν λιγότεροι κατά 0,92% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017, ενώ σχετικά με τους επιδοτούμενους ανέργους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπήρξε ποσοστιαία μεταβολή -12,11% που μεταφράζεται σε 171.131 άτομα.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/anergia-dekevrios-23056/feed/
<![CDATA[12 δόσεις και για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/12-δόσεις-και-για-τις-μη-ληξιπρόθεσμες-οφειλές-23051/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/12-δόσεις-και-για-τις-μη-ληξιπρόθεσμες-οφειλές-23051/#comments +Wed, 21 Feb 2018 09:43:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/12-δόσεις-και-για-τις-μη-ληξιπρόθεσμες-οφειλές-23051/   Στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μπορούν οι φορολογούμενοι να εντάξουν ακόμη και τις μη ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές τους.

]]>
 Στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μπορούν οι φορολογούμενοι να εντάξουν ακόμη και τις μη ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές τους.


Εγκύκλιος που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παρέχει διευκρινίσεις προς τις φορολογικές αρχές για την εφαρμογή της ρύθμισης η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Με τη ρύθμιση αυτή “ενισχύεται η φορολογική συνείδηση των φορολογουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ωστόσο, επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους και πριν παρέλθει η νόμιμη προθεσμία καταβολής τους’' αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
1. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων (κατά Κ.Ε.Δ.Ε. και Κ.Φ.Δ.) στη Φορολογική Διοίκηση (Δ.Ο.Υ., Ελεγκτικά Κέντρα) ληξιπρόθεσμων, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών). Στις οφειλές αυτές συγκαταλέγονται και τυχόν οφειλές υπέρ τρίτων (Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.), εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά.
2. Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης:
α) οι βεβαιωμένες, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή και 
β) οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση.
Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες των μία βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο αιτών δύναται να επιλέξει, κατά την ημερομηνία της αίτησης, την υπαγωγή στη ρύθμιση μιας ή περισσοτέρων εξ' αυτών ή δόσεων αυτών.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/12-δόσεις-και-για-τις-μη-ληξιπρόθεσμες-οφειλές-23051/feed/
<![CDATA[Σοβαρό τροχαίο για τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/vvretos-troxaio-23036/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/vvretos-troxaio-23036/#comments +Tue, 20 Feb 2018 09:16:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/vvretos-troxaio-23036/  Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη χθες, Καθαρά Δευτέρα, ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός, στην περιοχή της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και μια γυναίκα που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο.


]]>
 
Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη χθες, Καθαρά Δευτέρα, ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός, στην περιοχή της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και μια γυναίκα που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο.
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν το αυτοκίνητο, που επέβαινε ο τραγουδιστής, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, βγήκε από τον δρόμο και σταμάτησε πάνω σε δέντρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο οδηγούσε η γυναίκα και όχι ο τραγουδιστής. Οι δυο τους νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ ο 34χρονος καλλιτέχνης φέρει κατάγματα στα χέρια και τα πόδια του.
.
.
Ηλίας Βρεττός: Έτσι έγινε το τροχαίο – Ψάχνουν τον οδηγό.
  Ο Βρεττός, σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν έχει πάθει τρία κατάγματα, στο χέρι, στο πόδι, και στη λεκάνη, όλα από τη δεξιά πλευρά.
Όπως τόνισε ο Επιμελητής Β’ Ορθοπεδικής, Μανώλης Δασκαλάκης: «Φέρει σκελετικές κακώσεις και αυτή τη στιγμή η κατάστασή του, μιας και διανύει το πρώτο εξάωρο από την κάκωσή του, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κρίσιμη.
.
Από τη στιγμή που διανύουμε το πρώτο εξάωρο, επομένως ο άρρωστος οφείλει να παρακολουθηθεί και ενδεχομένως η εικόνα που έχουμε μπροστά μας να μην είναι η τελική, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη και τελεί υπό παρακολούθηση.
/
Για το ενδεχόμενο χειρουργείο θα μπορέσουμε να σας το πούμε με την πάροδο των επομένων 16-24 ωρών, όταν η εικόνα του θα είναι πιο ξεκάθαρη.
Οποιοσδήποτε ασθενής είναι θύμα τροχαίου ατυχήματος, δηλαδή με κακώσεις υψηλής ενεργείας, η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη, τουλάχιστον για 24-48 ώρες.
Αυτή τη στιγμή, επειδή η εικόνα του μπορεί να μην είναι η τελική, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη, όπως θα ήταν σε οποιονδήποτε ασθενή, ο οποίος είχε ένα τροχαίο ατύχημα με τις κακώσεις του ιδίου, αλλά και τις παραμορφώσεις του οχήματος, όπως αυτές μου περιγράφησαν», είπε μεταξύ άλλων ο ορθοπεδικός Μανώλης Δασκαλάκης.
.
Πάντως, ο Βρεττός έστειλε ενθαρρυντικό μήνυμα στους φίλους του μέσω του instagram γράφοντας: «Αφού ζω όλα καλά... Η αγάπη σας δύναμή μου στην περιπέτεια μου που ξεκινάει... Σας ευχαριστώ από καρδιάς».
Το ατύχημα έγινε όταν η οδηγός του οχήματος, φίλη του Ηλία Βρεττού, έχασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τον έλεγχο και καρφώθηκε σε δέντρο. Τόσο ο τραγουδιστής όσο και η οδηγός εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/vvretos-troxaio-23036/feed/
<![CDATA[Στους δρόμους οι Αμερικάνοι κατά των όπλων, μετά το μακελειό στο λύκειο της Φλόριντα]]> http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/ameriki-diadilosiopla-makeleio-23022/ http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/ameriki-diadilosiopla-makeleio-23022/#comments +Mon, 19 Feb 2018 10:21:00 +0200 143 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/ameriki-diadilosiopla-makeleio-23022/   Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα, λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 14 ήταν μαθητές.

]]>
Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα, λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 14 ήταν μαθητές.


Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιοχής, ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, με πολλούς συμμαθητές των νεκρών να δίνουν το «παρών».
«Είμαι εδώ γιατί φοβάμαι να πάω σχολείο. Είμαι εδώ γιατί αυτό συνέβη δίπλα μου και ξέρω πολλά θύματα. Φτάνει πια» λέει η 17χρονη Χάνα Κοέν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του NBC, αν οι μαθητές νιώθουν πως είναι σχεδόν φυσιολογικά τέτοια γεγονότα σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, η πλειονότητά τους απάντησε θετικά.
Μία εκ των μαθητριών που τραυματίστηκε στο μακελειό μίλησε με δάκρυα στα μάτια.
«Θέλω ο κόσμος να ξέρει πως πρέπει να βελτιώσουμε τα συστήματα ασφαλείας και να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί. Γιατί το βλέπεις στις ειδήσεις και λες αυτό δεν είναι το παιδί μου άρα δεν είναι προβλημά μου. Αν όμως μια μέρα είναι το παιδί σας; Αν το δικό σας παιδί πυροβοληθεί από κάποιον; Τότε θα νοιαστείτε; Τότε θα πείτε πως κάτι πρέπει να γίνει; Ή απλά θα το αναβάλλουμε ώστε να σκοτώνονται όλο και περισσότερα παιδιά» λέει η Αλέξις Γκέντρον.

Διαμαρτυρία για...Όσκαρ στο Μαϊάμι

Την ίδια ώρα, η διάσημη πλατφόρμα αιτήσεων avaaz πραγματοποίησε πρωτότυπη διαμαρτυρία στο Μαϊάμι κατά του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της πολιτείας, Μάρκο Ρούμπιο.

Με έμπνευση από την ταινία "Three billboards outside Ebbing, Missouri" οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας τοποθέτησαν τρεις πινακίδες στις οποίες έγραφαν: «Σφαγή στο σχολείο και ακόμη δεν υπάρχει έλεγχος οπλοκατοχής. Πως και έτσι, Μάρκο Ρούμπιο;».

Και οι εκθέσεις όπλων συνεχίζονται.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, η εικόνα των δύο εκθέσεων όπλων στη Φλόριντα σε πολύ κοντινή απόσταση.

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, κόσμος συνωστίζεται για να δει από κοντά και να αγοράσει όπλα.

Τα AR-15, όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης του μακελειού, είναι από τα πιο δημοφιλή σε αυτές τις εκθέσεις.

Οι λάτρεις των όπλων επιμένουν πως μία νομοθεσία για έλεγχο της οπλοκατοχής δεν θα σταματήσει την παράλογη βία.

Και το debate στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζεται...
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/anthrwpos-kai-koinwnia/ameriki-diadilosiopla-makeleio-23022/feed/