Επάγγελμα Ζιγκολό. Το φανάρι. [Life stories - Βασίλης Καρατζόγλου].

753 Views
Επάγγελμα Ζιγκολό. Το φανάρι. [Life stories - Βασίλης Καρατζόγλου]. Επάγγελμα Ζιγκολό. Το φανάρι. [Life stories - Βασίλης Καρατζόγλου].

 Επάγγελμα Ζιγκολό. Το φανάρι. [Life stories - Βασίλης Καρατζόγλου].

Ώρα Ελλάδος 02:29. Για να το εμπεδώσω καλύτερα, θα κάνω μία επανάληψη στον εαυτό μου μ΄ αυτά που μου έχουν συμβεί ετούτο το μυστήριο βράδυ, μπας και βγάλω καμιά άκρη.  Αυτό που μου έχει συμβεί λοιπόν , είναι να έρθω σε ένα σπίτι για να δουλέψω ως ζιγκολό (παριστάνοντας μάλιστα τον ηλεκτρολόγο) γιατί είμαι άνεργος κάτι μήνες  και έχω ανάγκη τα χρήματα. Την πελάτισσα μου την σύστησε  η φίλη μου η Μαρία, την λένε Έλενα, μένει στο Παλαιό Ψυχικό, είναι πλούσια και λίγο πριν μπω στην «ενεργό δράση» μαθαίνω ότι ο πρώην άντρας της έχει φύγει για την Αυστραλία με την πρώην κοπέλα μου, και εμείς μείναμε πίσω προδομένοι να αφηγούμαστε την ζωή μας υπό την συνοδεία κρασιού, με μάρτυρα ένα μαύρο πουλί που πηγαινοέρχεται στο περβάζι του παραθύρου.  Και εκεί που έλεγα ότι θα βάλω την στολή του ηλεκτρολόγου και θα πιάσω δουλειά, ξάφνου μαθαίνω ότι η μοίρα μας παίζει και άλλα παιχνίδια και είμαστε εδώ στις 2.30 το πρωί , να ακούω το καλύτερο σενάριο που το υπογράφει η ίδια η ζωή, με πρωταγωνιστές εμένα και την κυρία Έλενα. Έχω περιέργεια να μάθω τι θα συμβεί παρακάτω ή αλλιώς έχω περιέργεια να ακούσω για τις νέες αποκαλύψεις που θα αναστήσουν ακόμα και τον Νίκο Φώσκολο. Προς το παρόν αυτό που μου λείπει είναι ένα ξεφλούδισμα στο ταβάνι και ένας ιδιοκτήτης με την μασημένη τυρόπιτα και τα τρίμματα στο γιλεκάκι του, πάντα με μαλλάκι απόχρωσης κεραμμιδοσκατί.
 
«Της ορκίστηκα λοιπόν στο παιδί μου. Της είπα ότι θα σε βοηθήσω και την καθησύχασα ότι όλα θα πάνε καλά. Χαμογέλασε και μου είπε σ’ ευχαριστώ. Σ’ αγαπάει πολύ Θανάση. Να το ξέρεις. Τέτοιες φιλίες σπανίζουν»μου είπε και το πρόσωπο της κυριολεκτικά έλαμψε. «Το ξέρω. Και εγώ την αγαπάω και την θεωρώ αδερφή μου. Η Μαρία για μένα είναι φύλακας-άγγελος. Πες μου όμως τι έγινε στην συνέχεια και γιατί ορκίστηκες στο παιδί σου; Δεν φανταζόμουν ότι έχεις παιδί»της είπα, και το μυαλό μου άρχισε να κάνει σενάρια παρέα με την ζαλάδα που είχα από τα οχτώ ποτήρια κρασιού που είχα πιει. Σε λίγο θα κουτουλάω αν συνεχίζω να τα κατεβάζω έτσι. Αλλά θα μου πεις, αν δεν πιω σήμερα πότε θα πιω; Όταν μου χτυπήσει το κουδούνι ο ιδιοκτήτης για να του πληρώσω τα ενοίκια ή όταν μου στείλει καρτ ποστάλ από την Αυστραλία η Μαργαρίτα με αφιέρωση: «Στον πιο γλυκό κερατά του κόσμου. Το λουλουδάκι σου». Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
 
Εκεί κάπου στην αφιέρωση ξέσπασα σε δυνατά γέλια. Είχα ρίξει το κεφάλι πίσω στον καναπέ και γελούσα μέχρι δακρύων.  Η κυρία Έλενα απόρησε. Με ρώτησε αν είμαι καλά. Της είπα ότι είμαι μια χαρά και ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Το είχα μεγάλη ανάγκη. Είχα ξεχάσει πως είναι να γελάς με την ψυχή σου. Έστω και για τον λόγο που γινόταν. «Συγνώμη για το ξέσπασμα μου. Το είχα ανάγκη»της είπα με απολογητικό ύφος. Δεν μίλησε. Ένιωσα όμως το βλέμμα της να συνωμοτεί σ΄ όλο αυτό που μου συνέβη και είδα τα χέρια της να πλησιάζουν τα δικά μου. «Όλα μια χαρά»μου είπε και χαμογέλασε καθώς το αριστερό χέρι της ακούμπησε το δικό μου.  «Θέλω να μου πείτε την συνέχεια. Είμαι όλος αυτιά» της είπα με αποφασιστικότητα. Αυτή η  εναλλαγή του ενικού με τον πληθυντικό ήταν άκρως ερωτική. Το έχω ξαναπεί και δεν θα σταματήσω να το λέω.
 
«Σκεφτόμουν με ποιον τρόπο θα σε βοηθούσα. Είπα στην Μαρία να της δώσω χρήματα για να σου τα δώσει. Αρνήθηκε. Ήθελε να γίνει με διαφορετικό τρόπο η βοήθεια μου. Δεν μου ερχόταν άλλος τρόπος. Είχε κολλήσει το μυαλό μου. Ίσως αν σου έλεγα να έρθεις για συνέντευξη στην εταιρεία που διευθύνω. Αλλά και πάλι έπρεπε να αδειάσει κάποια θέση για να σε καλέσω για συνέντευξη. Σκέφτηκα να βάλω κάποιον να σε πάρει τηλέφωνο και να σου πει ότι κέρδισες σε έναν διαγωνισμό ένα ποσό αλλά και πάλι πόσο πειστικό ήταν αυτό; Της ζήτησα λίγο χρόνο για να σκεφτώ και το δέχτηκε. Πληρώσαμε τους καφέδες και τα γλυκά και φύγαμε, αφού πρώτα μου αφηγήθηκε την ζωή σου και τις ατυχίες που σου έχουνε συμβεί. Της είπα και για τις δικές μου «περιπέτειες», το κέρατο και όλα τα συναφή,  και της ζήτησα να περπατήσουμε την Ερμού παρέα, μέχρι να πάω στο παρκινγκ για να πάρω το αυτοκίνητο. Μου είπε ότι είχατε ραντεβού στο μετρό του Συντάγματος. Με πήγε μέχρι το παρκινγκ, χαιρετηθήκαμε και έφυγε για το μετρό.
 
Πήγα στο παρκινγκ , πήρα το αυτοκίνητο, και κατευθύνθηκα προς το Παλαιό Ψυχικό. Στο φανάρι, κάπου στο Σύνταγμα με σύνορα Κολωνάκι, είδα μια γνωστή φυσιογνωμία μαζί με έναν άγνωστο άντρα. Ήταν η Μαρία με σένα. Το φανάρι άναψε, κορναρίσματα ακούστηκαν από τα πίσω αυτοκίνητα, κάτι μούντζες είδα να περνάνε από δίπλα μου, αλλά δεν με ένοιαζε τίποτα. Είχα μπροστά μου τον άντρα που είχα συναντήσει σε εκείνο το κατάστημα με τα φωτιστικά. Και στα επόμενα δευτερόλεπτα είχα στο μυαλό μου το σχέδιο για να τον γνωρίσω και να τον βοηθήσω οικονομικά.  «Επάγγελμα ζιγκολό και ας γίνει ότι γίνει»μουρμούρισα και ένα μεγάλο χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη μου μετά από καιρό.
 
Συνεχίζεται….

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βασίλης Καρατζόγλου
Βασίλης Καρατζόγλου
Γεννήθηκα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας πριν από 41 έτη και αυτό είναι αρκετό όλα αυτά τα χρόνια να ζήσω εμπειρίες και καταστάσεις που κάποια μέρα θα γίνουν ιστορίες και θα εκδοθούν από κάποιον εκδοτικό οίκο που θα εκτιμήσει τους ήρωες αυτούς. Μέχρι τότε πίνω τον μέτριο φρέντο εσπρέσο κάθε πρωί, γυμνάζομαι όσο μπορώ, ακούω Bruch Springsteen, και γράφω στην Κουλτουρόσουπα για να ξεφύγω και λίγο από την καθημερινότητα αλλά η ρημάδα πάντα μας ξεπερνάει. Νομίζω ότι κάπου μας κάνει πλάκα ο Θεός και ότι ξεκαρδίζεται στα γέλια ο άτιμοςόταν μας βλέπει να κάνουμε σχέδια και να ψάχνουμε μανιωδώς την ευτυχία. Πιστεύω στην ειρήνη και ότι μια μέρα ο κόσμος θα ζει χωρίς θανατηφόρους ιούς, πολέμους και ηλίθιους πολιτικούς. Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και το πιο δύσκολο…

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή