Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο θρήσκος λαός στην Ευρώπη (πίνακες)

751 Views
Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο θρήσκος λαός στην Ευρώπη (πίνακες) Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο θρήσκος λαός στην Ευρώπη (πίνακες)

 


Το 80% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί οτι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ενώ το 53% οτι η πίστη στον Θεό αποτελεί προϋπόθεση για να είναι κανείς ηθικός.

Πρώτοι στην πίστη στο Θεό αναδεικνύονται οι Έλληνες, μεταξύ των Ευρωπαίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του αμερικανικού Pew Research Center.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 34 χώρες παγκοσμίως, από τις 13 Μαΐου ώς τις 2 Οκτωβρίου 2019  και σε αυτήν συμμετείχαν 38.426 πολίτες. Τα αποτελέσματά της έγιναν γνωστά μόλις την περασμένη Δευτέρα, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο ερώτημα κατα πόσο η θρησκεία είναι σημαντική στη ζωή μας, το 80% των Ελλήνων απάντησε οτι είναι "σημαντική" και "πολύ σημαντική". Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των κρατών του δυτικού κόσμου, ακόμα και από τις ΗΠΑ που θερωείται ένα απο τα πιο θεοσεβούμενα κράτη.

A chart showing Europeans somewhat mixed on the importance of religion, but overall less committed

Απο τα 13 κράτη της ΕΕ, όπου έγινε η έρευνα, οι Έλληνες σε ποσοστό 53% απαντούν θετικά στο ερώτημα αν "η πίστη στον Θεό αποτελεί προϋπόθεση για να είσαι ηθικός" και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη.
A chart showing most in Western Europe say belief in God not needed to be moral

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", όσο υψηλότερο είναι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τόσο λιγότεροι πολίτες απαντούν ότι η πίστη στον Θεό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διαθέτει κανείς ηθικές αξίες.

Συνολικά το 62% των πολιτών στις 34 χώρες απαντά ότι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Στην Ευρώπη, μετά την Ελλάδα, βρίσκεται η Ππλωνία με το 69% να απαντά θετικά στο σχετικό ερώτημα ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Σουηδοί που κατά 78% δηλώνουν ότι η θρησκεία έχει ελάχιστη ή καθόλου σημασία στη ζωή τους. Ακολουθούν οι Τσέχοι (72%), οι Γάλλοι (66%), οι Ολλανδοί (60%), και οι Βρετανοί (60%).

Βεβαίως, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ευσέβεια στον δυτικό κόσμο, αλλά όχι σε όλο τον κόσμο. Πρώτη έρχεται η Ινδονησία (100%), οι Φιλιππίνες (98%) και η Τουρκία (89%).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή