Κουράγιο, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ..

476 Views
Κουράγιο, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ.. Κουράγιο, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ..

 Κουράγιο, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ..

Προθεσμία μέχρι και αύριο, Παρασκευή 18 Αυγούστου, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την υποβολή των τροποποιημένων εντύπων Ε9 για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Όπως υπογραμμίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και η επεξεργασία των στοιχείων ακινήτων, με στόχο την ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2017 έως τις 31 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ουσιαστική επιδίωξή της είναι η καταβολή της πρώτης δόσης
ΕΝΦΙΑ 2017 στις 29 Σεπτεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9 του οικονομικού έτους 2017 θα κλείσει την προσεχή Παρασκευή στις 11.00 το πρωί και μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών φόρου ΕΝΦΙΑ για το οικονομικό έτος 2017.

Παράλληλα, δεν θα είναι διαθέσιμη για μερικές ώρες η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2018. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 11.00 και 15.00. Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι η καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ 2017 στις 29 Σεπτεμβρίου

Ωστόσο, οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου, όπως το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, οι υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2016, θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.


 


Σε πέντε δόσεις για εφέτος ο ΕΝΦΙΑ


Εφέτος ο φόρος για την ακίνητη περιουσία θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις σε ισάριθμες δόσεις στο τέλος κάθε επόμενου μήνα, με τελευταία δόση στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Ποιος ο στόχος της κυβέρνησης;

Για του χρόνου η κυβέρνηση επιθυμεί να υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ με αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ωστόσο, θα είναι ακριβώς το ίδιο.  Ο φόρος για την ακίνητη περιουσία το έτος που διανύουμε θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ, όσα αναμένεται να εισπραχθούν και εφέτος.

Πού θα βασίζεται η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών;


Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών θα βασιστεί σε ένα σύστημα που θα αναπτύξει και το οποίο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του έτους.
 
Στόχος είναι η επίτευξη υψηλότερης φορολογικής δικαιοσύνης αλλά και η αλλαγή του χρόνου επιβολής του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να μη συμπίπτει με τον φόρο εισοδήματος. Επιδίωξη αποτελεί η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ να γίνεται τον Μάρτιο.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΕΝΦΙΑ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή